Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh Michaela Kohlhaase jsem viděl v jeho westernové podobě Jack Bull z produkce HBO a líbilo se mi to. A v tom je právě můj problém. Dostal jsem stejný příběh, tudíž jsem věděl, jak začne, jak bude probíhat a jak skončí. Odchylky se prakticky nekonaly a v tomto případě bylo jedno, jestli proti sobě stojí poddaný a baron, nebo drobný chovatel a vlivný statkář. Jistě, je x námětů, které jsou zpracovány mnohokrát a pokaždé mají něco do sebe a konkrétně já hltám každou verzi Nebezpečných známostí, ale k tomu je potřeba tvůrčí fantazie a herecké projevy, které jednotlivé verze odliší a dají jim jedinečnost. Jen syrovost prostě nestačí, ačkoliv filmu přiznávám výbornou atmosféru. A stejně tak nestačí Mads Mikkelsen. Připadalo mi, že des Palliéres se místy inspiroval Refnovým Valhalla Rising a nutil Mikkelsena k podobnému projevu, ale k téhle tématice se to nehodilo. Ale rozhodně tím nechci Mikkelsenův výkon shazovat. Zahrál dobře. Jenže byl v tom sám. Za něco stála pak jen princezna v podání Roxane Duran, ale ta měla jen minimální prostor. Škoda. Čekal jsem mnohem víc. 50% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nebudem zdržovať a poviem to na rovinu - Michael Kohlhaas ma sklamal, a to tak, že ho radím medzi najslabšie filmy s nálepkou 2013, ktoré som doteraz videl. Arnaud des Pallières na to ide od lesa, neopozerane, surovo a chladne európsky, ale je to na jedno brdo, keď sa celý film neskutočne vlečie, scenár a dialógy sú hrôzostrašne pomalé a ťažkopádne, herci, s výnimkou Madsa a Lavanta nevýrazný (dokonca aj Bruno Ganz) a celé to pôsobí akosi nedomyslene. Plus som objavil nový žáner - európsky historický pseudointelektuálny nudopis, do ktorého si ešte Arnaud cpe podivné scény bez zmyslu a tvári sa ako skrytý skvost. Aleluja, netuším, o čo sa týmto filmom pokúšal, ale mňa to nedostalo. Po pravde som film nevedel dopozerať skoro 4 hodiny a stihol som popri ňom práce okolo bytu, navariť obed pre celú rodinu a vymyslieť nový slogan pre našu hokejovú reprezentáciu. Viac v recenzii. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V dějinách existuje nepřeberné množství dechberoucích příběhů. Kolhasův příběh by klidně mohl být jeden z nich, to by si ale rejža nesměl umanout, že z toho udělá intelektuální masturbaci. Takže dlouhé záběry, pokud možno beze slov, děj který vydá na 15 minut roztažený na hodinu a půl, a zcela nevěrohodné postavy, které svým chováním a uvažováním nemají v 16. století co dělat. Víc už říkat netřeba, vypnul jsem vysílen po devadesáti minutách, kdy jsem zcela ztratil chuť do života a pointa filmu mi zůstala naprosto lhostejná. 45% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela by mne na tohle zajímal názor takového dura. Revenge historický film s Madsem Mikkelsenem s poměrně bohatou produkcí a zajímavými evropskými herci (Bruno Ganz, ten mladej z Předčítače etc.), to přece muselo dopadnou skvěle, ne? Ne. To byl takový shit! Davies psal v recenzi, že se každé 2 minuty koukal na hodinky, já si musel sednout na ruce, abych to nepřepínal. 3 hvězdy vyloženě z milosti za Mikkelsena, Zaklínače a hudbu. Mělo to slo DVĚ dobré scény, poměrně sugestivní porod koně, kde to snad fakt Mikkelsen odrodil a absolutní závěrečnou scénu. Jinak akce? Horší historickou jsem neviděl. Fakt by mne zajímalo jak na tom tenhle film byl finančně, to muselo být dost drahý, ale je to evropský, tak to tutově bylo z dotací, takže pohoda jazz... 3/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem VZKRIESENIE VALHALY, mám rád THE SALVATION. Bolo mi sympatické, že tvorcovia sa aj tentoraz snažia o podobný typ mlčanlivého hrdinu. Ale ide o nižší level. Vďaka záveru sa prikláňam k štyrom hviezdam, ale bolo tu niekoľko slepých uličiek (predovšetkým vedľajšie postavy, ktoré miestami len naťahovali stopáž a nestihli nič zásadné urobiť či povedať). Kvituje výborné používanie hudby - melódia zaznie len vtedy, keď je to naozaj nevyhnutné... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama