Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 10
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Videa (146)

Trailer 10

Recenze (116)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na první díl jsem se podívala jen proto, abych zjistila, o co přesně v The Originals jde a co se ze seriálu vyklube, nijak jsem nepočítala s tím, že bych se na seriál dívala, protože Phoebe mi přišla v TVD strašně nesympatická a představa, že bude možná jednou z hlavních postav mě nijak nenadchla. Jenže jak už jsem začala, nemohla jsem si pomoct a podívala se i na druhý díl. No a pak už nešlo přestat, protože mě seriál opravdu chytil a dokonce už mi Phoebe ani tak nevadí. Uvidí se, jak se bude seriál vyvíjet, ale je fakt, že mě bere o něco víc než TVD. Takže ohromné překvapení! ~~ Ke konci řady mě to už začíná trošku nudit, jak se pořád všechno opakuje, každopádně pořád to ještě na čtyři hvězdičky není. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Zatím seriál na slušné úrovni. A nejen proto, že mám slabost pro Niklause a jeho britský přízvuk. Jde o to, že v Upířích denících se vše točí kolem teen lásky, rozchodů a zase lásky a mezitím se něco děje. Ale v The Originals jde o víc. Má to děj, má to zápletky a vážně se na to koukáte s napětím a očekáváním, co bude dál. Je blbost to srovnávat s Deníky, ale je to tak, Původní jsou prostě vyšší úroveň. ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele

Spin-off Upířích deníků vzniklý zřejmě kvůli popularitě Původních. Pilot a první díl jsou vykradené z Upířích deníků a trochu doplněné (nuda = TVD bez Damona). Ale potom už se to zlepšuje a je to dokonce i zajímavé, a protože se mi Klaus, Elijah i nakonec i naivní Rebekah zamlouvají, líbí se mi to a sleduji dál. Samozřejmě zde nechybí ani otravné postavy jako Marcel a jeho pohůnci a vlček Hayley, která je mi nesympatická (ale třeba si mě ještě získá, kdo ví), plus nesmím zapomenout otravné čarodějince. Zatím hodnotím velmi dobře, i když se mi přesun do New Orleans a absence Caroline moc nezamlouvá. ()

Janka.blonde 

všechny recenze uživatele

Více o původní rodině upírů. Je to hlavně o třech z nich, Niklaus, Rebekah a Elijah. Válka upírů a čarodějek do které se objeví Klaus, který se opět vrací do SVÉHO města. Rebekah patří mezi mé oblíbené upíry, bylo mi jí líto, když v TVD chtěla být člověkem, aby mohla mít rodinu a tady dostala možnost vychovat dítě, ovšem je mi líto Klause a Hayley, že kvůli čarodějkám nemůžou být se svojí dcerou. Ten kdo se zájmem sleduje upíří deníky ať určitě koukne i na TO. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Po pilotu, který byl ještě v rámci TVD jsem se musela přemáhat, abych tomu seriálu dala šanci. Když jsem pak zjistila, že pilot samotného seriálu je opakování té samé epizody z jiné strany, málem mě to znechutilo natolik, že jsem se nechtěla dívat na další díl. Ale asi bych litovala, protože mě to docela strhlo, odhlédla jsem od toho, že bych od Originals očekávala příběh z minulosti a o všech, a taky jsem odhlédla i od toho debilního nápadu s magickým dítětem. Nakonec se mi první půlka série líbila asi tolik, jako první řada TVD, jenže pak Spoiler odešla Rebekah, což mě naštvalo, protože jsem se na to začala dívat víceméně hlavně kvůli téhle postavě konec spoileru. Myslím, že tím utrpěl i seriál, protože zbytek byl o poznání nudnější. Původně jsem vůbec nechtěla koukat na další řadu, ale když obsadili Daniela Sharmana, tak bylo jasno. Druhá řada se mi zatím možná líbí ještě víc než první. Připadá mi to víc zaměřené právě na originální upíry a tak to mělo být od začátku. 4* ()

Galerie (778)

Zajímavosti (9)

  • Postava Klausa Mikaelsona (Joseph Morgan) bola pôvodne určená na to, aby bola zabitá v seriáli Upírske denníky (2009), ale stále sa zvyšujúca sa popularita postavy priniesla nielen prežitie, ale až vlastný seriál, v ktorom stvárňuje hlavnú postavu. (pancoyote)
  • Joseph Morgan (Klaus) vyhrál cenu na People Choice Awards 2014 v kategorii "Favorite Actor in a New Series". (MonicaPixie)

Reklama

Reklama