Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

cariada 

všechny recenze uživatele

No musím přiznat, že jsme na to vyrazili hned jak to bylo možné v první den premiéry a hned na první promítání, už návštevnost v sále pro 350 lidí se nás krčilo dohromady 33 nadšenců z toho bylo dost malých dětí, kteří se asi jediný smáli. To už bylo docela dost divné. Já neustále koukal na mobil a čekal až tahle křeč skončí, dlouho už jsem se takhle nenudil. Nebýt ve filmu p.Kikinčuk, který jediný občas dokázal být i vtipný, tak je to u mě jasný odpad. Děj je nulový, někteří herci jsou tam úplně zbytečně, něbot nemají s dějem nic společnýho viz Dolanský,Pecha,Kostelka atd. Nejvíc mě fascinuje jak si tvůrci myslí ,že se budu smát tomu jak báby chlastaj a k tomu se i sjedou. Jen se děsím s čím přijdou ve 3.díle. Ps-oproti tomu je Dědictví celkem pěkný film tech 50% je zasloužených. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno co jsem napsal u jedničky, už neplatí. Tehdy ještě bylo na tom veledíle znát, že Troška kdysi uměl točit filmy. U dvojky vykrádající snad všechno od prvního Slunce do posledního Vřísku (to je panečku z čeho brát) už není ani náznak po kdysi talentovaném filmaři. Kamera je otřesná a o scénáři už tu kolegové napsali nekrologů příliš na to, abych je opakoval. Když všem herecky dominuje mladá Čočková, bude asi něco špatně. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Ták reklama skončila a pokračujeme dvojkou směle dál... Hóši, já fakt nevím a nechápu jak tohle můžete s klidem poslat mezi normální lidi?! Až bude další reklama, zřejmě nebudu mít odvahu pokračovat, páč pochybuju, že se ve třetím rádoby komedialním pokračování něco změní.... Trošku víc stupidita! 10% ()

Johny_fork odpad!

všechny recenze uživatele

V prvních Babovřeskách se Zdeněk Troška, když už nic víc, alespoň snažil udržet nějakou dějovou linii. Druhý díl už se ani nedá nazývat slovem film. Je to spíš téměř dvouhodinový teleshoping zkombinovaný s nejzoufalejšími pokusy o humor, jaké jsem za poslední roky viděl. Člověk se opravdu musí stydět za ten milion nadšených diváků, kteří si do kina dobrovolně přišli udělat lobotomii. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Babovřeskách se stále něco děje. Tentokrát vesničku navštívilo pár mladých a úspěšných hokejistů, které zde tráví několik dnů pilným tréninkem. To je přiležitost pro místní babky, aby dostaly své vnučky bohatým hokejistům do chomoutu. Oproti tomu starosta s napětím očekává kontrolu z ministerstva, která se nakonec vyvíjí úplně jinak, než se obával. A místní farář, který je pro svoje mládí a neotřelý přístup k víře trnem v oku svým nadřízeným, nakonec udělá ten krok, na který na biskupství čekají, aby se jej mohli jednou pro vždy zbavit... No tak, co napsat o Troškově filmu, co zde ještě nebylo řečeno? Snad jen, že opět útočí na nejnižší lidské pudy, což znamená, že jsem se (asi tak dvakrát) mírně pousmál. Oproti Kameňákům se ale Babovřesky drží o chloupek výše, neb se jim daří docela vyhýbat velmi trapným scénám, a většinou se upokojí jen s mírně trapnými. Příběhové linie jsou vcelku nezábavné všechny, ale věřím, že u některých sociálních vrstev obyvatelstva mohou fungovat (a věřím, že pokud někam přikvačí pětice známých hokejistů (fotbalistů, zpěváků, ..), místní děvy jim své kalhotky nosí na stříbrném talíři taktéž)... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama