Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vicemene stejna kvalitativni uroven jako v pripade prvniho dilu. Ze zacatku to tu je jeden for za druhym, u kterejch se da fakt dobre pobavit, ale postupem casu tomu krapet dochazi dech. Nicmene stejne z toho dejchne takova pohodova vesnicka atmosfera, herci jsou sympaticky a hokejisti nejsou tak rusivy, jak jsem se obaval, takze v zasade spokojenost, proste klasickej Troska. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

Reklama

Freefinger odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi smutno. Je mi smutno z národa, který masivně chodí do kina na takovéto zrůdnosti, od srdce se zasměje a pak jde vesele ke svobodným volbám, v nichž vybere prezidenta, který patří spíše než na hrad přesně do takovéto ‚komedie‘. Jestliže mohlo vzniknout pokračování něčeho tak prostého, pak je klidně možné, že i náš vrchní bavič v dalších volbách svůj post obhájí. Potom budeme už jen krůček od toho, aby po dotočení Dědovřesk 8 prostým lidem zbožňovaný pan režisér, který mimochodem už v televizní reklamě zmínil, že se kapitalistou nenechá dál ojebávat, také vstoupil do politiky, a to budeme nikoliv trošku, ale úplně v prdeli… ()

MikO_NR_1909 odpad!

všechny recenze uživatele

Fúha, až takúto klientelu (z nhl) som teda nečakal. Málokedy si trúfnem dačo spraviť, v čom nemám dostatočnú kvalifikáciu, ale takúto letnú frašku natočím aj ja. Degenerácia akejkoľvek ľudskej dôstojnosti a povrchné kecy postrádajú dodatočnú poetiku, poéziu, mentalitu národa, tak ako kedysi. Keď film znamenal emócie, inteligenciu, správnu dávku odľahčenia popri poukazovaní na neľahkosti životného údelu. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Víte jak poznám že nejsme v Matrixu ? Protože kdybychom byli Zdeněk Troška by netočil filmy . Dejme tomu že první díl byl tak něják stravitelný , našlo se pár vtipů sice ne niják ojedinělých , ale spíše rádoby vtipů jenže něco aspon bylo . Kdežto tento díl má slušně řečeno hovno a to ani příběh . Možná tomu někdo říká příběh , ale já teda rozhodně ne . Stačilo jen málo a snížilo se to na úroven Tomáše Magnuska a jeho Bastardy 2 , které považuju za nejhorší film . ( 20.6.14/MAC ) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama