Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Je jasný, že vstupenkou do mužských rolí ve filmech pana režiséra Trošky je řádně nalubrikovaná prdel. Buzeranti a kryptobuzeranti mají v Babovřeskách rej. Zpočátku je alespoň nějaké tempo, avšak náznak zápletky se velmi rychle vytratí jako pára nad hrncem a co zůstane, je už jen čistá rezignace a beznaděj. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

S velkou nadsázkou lze říci, že druhý díl Babovřesek trpí nedostatky klasických trilogiových dvojek, kde se nic moc neděje a jedná se pouze o mezičlánek do pořádného finále. Ale po pravdě, jestli se vám líbil první díl, nejspíš žádné zklamání nečekejte, jen o dost slabší navnadění na ten poslední. To samé platí samozřejmě i naopak pro "nefanoušky", slušně řečeno. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se lehce zasmál a několikrát se za pana trošku zastyděl. Díky některým hercům a třeba scénám se sjetou hopsající babičkou budu mít tenhle film ale pořád radši než všechny ty princezny s drakama. Ve filmu je spousta děje a více méně by stačily tak dvě linie, aby to drželo pohromadě. Takový Jan Dolanský je ve filmu jen kvůli prvnímu dílu. Tady je naprosto zbytečný. Hokejisté. No, nevadili mi. Navíc takový Jakub Voráček vyhrává s tím, že má málo textu a jen se připitoměle usmívá. Ale vždy trefně. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška je rozporuplná postavička československej filmovej tvorby. Režisér, ktorý má svoj charakteristický rukopis, ktorý však mnohým filmovým kritikom nesmierne vadí, ale na druhej strane si získal pomerne výrazné sympatie bežného, jednoduchého diváka. Ja som ku jeho tvorbe hodne zhovievavý, nezatracujem jeho snímky, vždy sa snažím im dať šancu a v kľude si ich pozriem. Väčšinou však zostanem sklamaný. Tak tomu bolo i v prípade snímku "Babovřesky", ktorý pán Troška natočil v roku 2013. No nebol som len sklamaný, ale doslova som bol znechutený z tých trapností, ktoré som tam videl. Bol to odpad! No a ja blázon, som si potom pozrel aj volné pokračovanie, i keď som vedel, že "Babovřesky 2" budú taký istý odpad! ()

Freefinger odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi smutno. Je mi smutno z národa, který masivně chodí do kina na takovéto zrůdnosti, od srdce se zasměje a pak jde vesele ke svobodným volbám, v nichž vybere prezidenta, který patří spíše než na hrad přesně do takovéto ‚komedie‘. Jestliže mohlo vzniknout pokračování něčeho tak prostého, pak je klidně možné, že i náš vrchní bavič v dalších volbách svůj post obhájí. Potom budeme už jen krůček od toho, aby po dotočení Dědovřesk 8 prostým lidem zbožňovaný pan režisér, který mimochodem už v televizní reklamě zmínil, že se kapitalistou nenechá dál ojebávat, také vstoupil do politiky, a to budeme nikoliv trošku, ale úplně v prdeli… ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)

Reklama

Reklama