Reklama

Reklama

Blue Ruin

(festivalový název)
Trailer

Dwight je tulák stranící se společnosti, který žije u pláže, jídlo hledá v popelnicích a spí ve starém, zrezivělém autě. Jeho bezvýznamná existence je narušena zprávou, že jeden muž z jeho minulosti byl propuštěn z vězení. Dwightův smysl života se přes noc náhle změní a za účelem pomsty se vrací do rodného města ve Virginii. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Torision 

všechny recenze uživatele

Nůůůůůůůůdáááááááááá Byl jsem na tom v rámci projektu OKO naslepo a bohužel hned po první zkušenosti jsem se rozhodl, že tenhle cyklus navštěvovat už nebudu, protože jen představa toho, že bych podobný utrpení musel prožít znovu, mi přivádí žaludeční vředy. K ukousání nudný už skoro od začátku. Tou melancholickou atmosférou s minimem dialogů a hraním si s tichem a emocemi hlavního hrdiny se asi režisér inspiroval u Drive (což je o dost lepší film) nebo No Country For Old Men (což mě nebavilo, ale vedle tohodle je to masterpiece), ale tady to na mě fungovalo úplně uspávajícím dojmem, takže jsem už oddvacátý minuty vyhlížel konec. Taky mě štvalo, že je film občas prokládanej humornejma (až občas absurdníma) situacema, který byly vtipný asi tak na 5%, ale půlka osazenstva kina se jim smála, jako by se na plátně dělo bůhvíco. Asi si půjdu spravit chuť Odplatou s Gibsonem, abych si připomněl, že existujou i vynikající revenge filmy a ne jen tenhle kýbl nudy. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Niekedy môže hlavný hrdina predstavovať totálne zápornú postavu, no napriek tomu k nemu z určitých dôvodov prechovávate sympatie. Postupne si k nemu budujete vzťah, začínate chápať jeho konanie a aj keď viete, že to nie je správne, jednoducho mu držíte palce. Lenže Dwight nie je tento prípad. Nedokázala som mu fandiť, bol absolútne nesympatický. Jednoducho len túžil po pomste a bol preto ochotný urobiť všetko. Začiatok vyzeral sľubne, ale pomerne rýchlo som sa začala nudiť. Ani toľko hláv, čo počas Blue Ruin padlo ma nedokázalo udržať v napätí a vybudovať si s týmto filmom vôbec nejaký vzťah. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Největším kladem tohoto filmu je jeho nepředvídatelnost. Vůbec jsem netušil o čem to celé je a skoro každých deset minut jsem byl příjemně překvapen nějakým dalším dějovým zvratem. Samotný film zas až tak příjemný není, ale jako malá sonda do života osamělého hrdiny, co vezme osud do svých rukou celkem fajn. Macon Blair "odtažitě" sympatický a Jeremy Saulnier opět dokázal, že jeho filmy mají svoje, mnohdy neodolatelně krvavé kouzlo. A na to já skoro vždycky rád slyším. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Druhý den od projekce se nějak nemůžu s Blue Ruin srovnat. Snažím se přijít na to proč a nenapadá mě nic jiného, než, že mně byla hlavní postava krajně nesympatická a nevím jestli to bylo Jeremyho úmyslem a nebo fatálně špatným výběrem Macona Blaira. Silně váhám i nad tou trojkou, protože mně tam bylo proti mysli daleko víc neuvěřitelných momentů než jen pomalost, tu bych klidně unesla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už potřetí mě dokázal Jeremy Saulnier přesvědčit, že točit filmy umí, bohužel on je přesně ten typ režiséra, který nedokáže využít naplno potenciálu, který se mu nabízí a proto bude vždy zřejmě jen průměrným tvůrcem. Tentokrát nám mohl nabídnout brutální a krvavou pomstu plnou násilí a brutality (což o to, pár scén tu skutečně je a velmi dobrých), ovšem celé je to obaleno do nudné omáčky okolo – spousta hluchých a nezáživných pasáží a to je hlavní kámen úrazu. Navíc tentokrát jsem nebyl zrovna moc oslněný hereckými výkony a ani výběr herců a hereček. I oni se dost podepsali na celkové průměrnosti tohoto akčního thrilleru/dramatu, který měl rozhodně navíc… ()

Galerie (67)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Virginia. (MikaelSVK)
  • Ve filmu neuvidíme úvodní titulky. (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama