Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nezažil Gappu ani Godzillu, Gameru a jiné sympatáky v socialistických kinech. Tudíž nemám důvod nostalgicky přidávat hvězdičky v hodnocení. A přece se mi to líbylo. Ta infantilnost, dětinský scénář, výkony (ne)herců a hlavně "triky". To všechno byla paráda. Skupina vědců na jakémsi bohém zapomenutém ostrově najde Gappa mládě a přiveze si ho s sebou do laboratoří velkoměsta. Samozřejmě tohle se nelíbí Gappa rodičům a ti podniknou trestnou výpravu za záchranou potomka. Kouzelné jsou všechny akční scény, které ocení hlavně příznivci brakových amerických hororů 40 - 50-tých let. A sladoučký závěr se štastnou Gappáckou rodinkou je jen třešničkou na dortu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Realisticky zhodnotit Gappu by znamenalo rozhodovat se mezi 1 hvězdičkou a odpadem a nejspíš by zvítězila kategorie odpad. Je to film neuvěřitelně naivní a hloupoučký, už v době svého vzniku technicky zastaralý. Jenže svou nezastupitelnou roli v mém hodnocení a určitě i v hodnocení ostatních hraje nostalgie. Gappa byla prvním filmem, který jsem v kině shlédl jako malý kluk a byl jsem z něj jednoznačně unešený. Těch příšer jsem se nesmírně bál a nekvalitní triky mě tehdy šokovaly. V 70. letech byla Gappa u nás velice populární, v kinech prošla třikrát, pokaždé za velkého zájmu. Nabídka v daném žánru byla holt strašně chudičká. Dnes už je to jen součást filmové historie, zajímavá pouze pro sběratele žánru a fanoušky filmové historie. Celkový dojem s ohledem na nostalgii: 30 %. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasické monster béčko, které se neslo na vlně úspěchů a oblíbenosti Gojiry, Mosury a Radona. Na rozdíl od ostatních se jí však nikdy nedostalo tak velké pozornosti, aby se objevila v několika dalších pokračování. Mohl zato zřejmě i fakt, že z létajících příšer na tom byla nejhůře. Nejde ani tak o vzhled samotný, spíše jde o to, že tvůrci nepřišli s nějakou pořádnou novinku, peckou která by diváky usadila do sedaček. Všechno co Gappa a její starý předváděli jsme už měli šanci vidět jak u Radona, tak i Mosury. Příběh samotný má místy navíc dost vlažné tempo, které tvůrci nedokázali pořádně rozpumpovat. I přesto dám samozřejmě lehce nadprůměrné hodnocení, protože na podobné filmy (monster, animal) jsem docela zatížený a ani mi už nevadí ty směšné a okoukané triky. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice naivní film. Herecké výkony i dialogy trapné(vezete mi jen nějakého OHOŘELÉHO ještěra).Ničení města dětinské,ale zdálo se mi že přeci jen se tento film nesnaží být úmyslně naivní jako Godzilla. Pár hvězdiček jsem dal za naivitu a vizáž Gappy protože ta jediná je ve filmu originální. Mě se to ale líbilo. Avšak na ty,kteří nejsou v tyto japonské filmy dostatečně zasvěceny,tu čeká přímo smrtící klišé a dialogy. Hlavně ten malý domorodý kluk(Gappofil)-to je přímo kat uší! (nejdříve se GAPPY strašně bojí,až se k ní modlí,protože na ostrově vyvolává zemětřesení a všechny tak ohrožuje, a když tedy už z ostrova vypadne ničit Tokio,začne ji přemlouvat,aby se s ním vrátila na ostrov-asi by tam byla bez pravidelného denního zemětřesení nuda) Takže podtrženo sečteno pro některého "dobrý" film a pro některého okamžitá smrt. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No to bylo něco - tedy v našem dětství, tj. u mě v pravěku, kdy žižka měl obě oči atd... jako malí, jsem chodili do kina z očima navrhch hlavy a fandili všem tady těm příšerkám z Japonska - Gappa, Gamera, co lítala a vypadala jak želva, záporná Gaos, pogumovaná X-nestvůra z vesmíru..... sakra i ty vlašťovky, tenkrát lítaly jinak...... ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama