Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na Gappě jsem jako díte ulítával. Když se na ni dnes zpětně dívám, beru ji spíše jako příjemnou komedii s předpotopními efekty než spektakulární sci-fi podívanou, což je jen a jen dobře. Pokud se totiž divák upne na dobu, ve které snímek vznikl, může si užít nevšední romantickou komedii, kdy rodinka potvor z hlubin moře rozmačká pár papundeklových lodiček, městeček a lidiček, aby došla svého štěstí. 70% ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Gappa, aneb rádoby velkofilm z šedesátých let po japonsku. Jistě, je to kravina až na půdu. Chápu, že někdo může mít z toho, jak je tenhle snímek blbý, pomyslné orgasmy, ale Gappa nenabízí nic ani na intelektuální ani na zábavové rovině, hudba je velice mizivá a nevýrazná, herci strašní a spíše mi připomněli kvalitu na pomezí domácího videa a soukromého divadla pana Burnse. Jasně že to může být kult, či dokonce průkopník žánru, ale popravdě žánru, který je mi protivnější než latinskoamerická telenovela se slasher hororem a teenagereskou komedií dohromady. Závěr nasadil filmu korunku i s jablkem. Byl tak srdcebolný, že jsem si raději dával každých pět vteřin pauzu, abych to rozdýchal. Já ale mám rád béčka, ne že ne, ale gappí rodiče s malým gappátkem (kteří snad měly připomínat griffiny), byli buď nudní nebo....chtěl jsem říct směšní, ale ono to k smíchu opravdu nebylo... ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí pár originálních děl godzillí série musím uznat, že v akčních scénách (párek ožralých Japonců v oblečcích okřídleného "čehosi" dupe po kartónových krabicích) Gappa hodně ztrácí na kouzlu a často nudí. O to zábavnější je překvapivě ta vata okolo, v níž Godzilla naopak selhávala. Hlavně závěr v duchu rodinného filmu s anti-feministickým poselstvím patří k těm nejsurreálnějším zážitkům, se kterými jsem měl tu možnost se setkat. Ovšem pozor! Narazil jsem i na tvrzení, že Gappa je ve skutečnosti míněna jako satira. A nepochybně brilantní, neboť tenhle odzbrojující názor je satirou už sám o sobě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Život je plný paradoxů...můj drahý otec zakoupí dvě DVD - jedno je Gappa, film zakoupený díky nostalgickému záchvatu v krizi středního věku:) A druhé je Apokalypsa Redux, zakoupená nevím z jakého důvodu, ale co, odmítl by to jen blázen;) Gappa je po mnoha stránkách zajímavý film - dokázal mi jak moc se film změnil během těch pár desetiletí. Ukázal mi, že Japonci opravdu umí natočit nejbéčkovější béčko všech béček - i tak se budu dívat celou tu hodinu a půl, nedbaje příšerných triků, nulového herectví a zbytečné hudby. Plus ty staromilské kecy o zachování tradiční rodiny a postavení ženy... Malá Gappa byla opravdu roztomilá, i když to rozhodně nepřebije fakt, že je to kříženec Ptáka Noha s Želvou, všechny modely jsou příšerné a celé je to hlavně k smíchu... Smířlivých 50% ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně takový milý rodinný film. Vyděšené mládě je odvlečeno pohunky zlého pracháče, který chce pro svou novou ZOO nějaký exotický trhák. Krátce na to začne ono ptakoještěří pachole pociťovat intenzivní separační úzkost. A rodiče jeho volání neponechají bez odezvy... Nebojí se přitom ani lidské vypočítavosti, ani tanků nebo raket. Počínají si zcela suverénně jak na souši, tak i ve vodě a ve vzduchu. A pod nohy se zrovna moc nekoukají, takže katastrofa na sebe nenechá dlouho čekat. Triky jsou na úrovni modelářského kroužku, herci hrají otřesně, zdaleka nejlepší výkony podávají zmínění papundekloví ptakoještěři. Přesto má film něco do sebe. Kupříkladu jistě obstojí coby vyprávěnka o tom, jak trávili volný čas vzdálení pra-pra-příbuzní naštvaného zlobidla jménem Godzilla. P.S.: oficiální text distributora lže (anebo někdo něco zase špatně přeložil). ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama