Obsahy(1)
Nejrespektovanější kuchař u nás několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Správný kuchař musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti – a zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, které pozvednou vaše kuchařské schopnosti. Dostanete v ní tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, lehká jídla, gril a saláty, ryby a těstoviny dostanou tři mladí kuchařští učni – a s nimi i vy – od Zdeňka Pohlreicha užitečně informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Nenechte si proto ujít jedinečnou novou kuchařskou show a povzneste spolu se Zdeňkem Pohlreichem své kuchařské schopnosti na umění! (oficiální text distributora)
(více)Recenze (68)
Samouci kuchtíci a patlalové mýho ražení se dozvědí něco málo zajímavýho, ale jinak je to nic moc. Zděnda je už nějakej vyčpělej, recykluje i starý vtipy a vůbec mi přijde, že ho to moc nebaví. Strašný jsou ti tři retardi, kteří jen tak občas něco nervózně žblebtnou a hlavně strašně lezou Pohlreichovi do prdele. ()
Zdenda je fajn, pořady s ním mají šťávu a ještě se u toho člověk něco naučí navařit, popřípadě když už se to nepovede, tak alespoň pochytí nějaký supr fórek nebo hlášku. Tady sice už tolik nenadává, ale o vaření je to stále a podle mě pořád patří mezi nejlepší šéfkuchaře u nás, ať už si každý říká co chce. Mě nikdy nezklame. 80% ()
První dva díly v pohodě, ale ve třetím a čtvrtém začali z těch doprovodných kuchařů dělat blbce, jestli je to taktika Zdeňka nebo tvůrců-scénáristů netuším. Takže to sráží hodnocení. Jinak po grilování první pořád, kde Zdenda normálně vaří. Že tu není takový drsňák jako v Ano, šéfe nemá cenu rozebírat lidský byl i v Šéfovi na grilu. ()
Zdenda radí a nezklame. Může vykládat a krájet/sekat/potírat/míchat cokoliv a stejně člověk dostane solidní chuť. Pohlreich to prostě má v sobě, ačkoliv si ho divák samozřejmě oblíbil primárně coby chlapíka s neuhlazeným slovníkem, jak brečí nad retro oblohou a fritovací kulturou. Tady nevštěpuje základy pro kvalitní fungování podniku, ale jednoduše naznačuje, že rozvařené špagety nebo vysušený losos nejsou tím, co by mělo omámit strávníky. ()
Zdeněk Pohlreich je jeden z mála televizních kuchtíků, který se do tohoto zdánlivě stereotypního žánru snaží přivést nové nápady a formáty. Po výpomoci restauracím, kuchařské soutěži a grilování jsou tu tentokrát základy vaření. Příjemné prostředí, tradičně skvělý Pohlreich i zajímavý koncept pořadu mě oslovili. Jako největší negativum této série tak vidím patrně složení "učnů", kdy mi dva ze tří moc nesedli. Jinak mě pořad celkem dost zaujal a těším se opět za rok na druhou sérii. ()
Galerie (21)
Photo © Archiv FTV Prima
Reklama