Reklama

Reklama

Vařte jako šéf!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2013, 25 min

Režie:

Jiří Charvát

Kamera:

Adam Kruliš

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich

Obsahy(1)

Nejrespektovanější kuchař u nás několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Správný kuchař musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti – a zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, které pozvednou vaše kuchařské schopnosti. Dostanete v ní tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, lehká jídla, gril a saláty, ryby a těstoviny dostanou tři mladí kuchařští učni – a s nimi i vy – od Zdeňka Pohlreicha užitečně informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Nenechte si proto ujít jedinečnou novou kuchařskou show a povzneste spolu se Zdeňkem Pohlreichem své kuchařské schopnosti na umění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Kvalitně udělaný pořad. Od toho, co účinkující v kuchyni předvádí, přes interiér, vybavení... Formát šéf a tři sympatičtí kuchtíci má ten správný edukativní šmrnc a Pohlreich se tu chová jako člověk a ne jako bestie (což skalní fanoušci samozřejmě nepochválí, ti mají raději tu bestii);-). Kritiku těch tří kuchtíků v komentářích moc neberu. Mě naopak ten kontrast zkušený mentor / žáci baví. Ocenil bych podrobnější vysvětlování postupů. Mám dojem, že hodně přeskakují (asi aby toho ukázali víc) a pro začátečníka jsou některé momenty trochu moc honem, honem. Ale zase má pořad celkem odpich a neukolébává, což se mi občas u kulinářských pořadů stává. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Pohlreich je jeden z mála televizních kuchtíků, který se do tohoto zdánlivě stereotypního žánru snaží přivést nové nápady a formáty. Po výpomoci restauracím, kuchařské soutěži a grilování jsou tu tentokrát základy vaření. Příjemné prostředí, tradičně skvělý Pohlreich i zajímavý koncept pořadu mě oslovili. Jako největší negativum této série tak vidím patrně složení "učnů", kdy mi dva ze tří moc nesedli. Jinak mě pořad celkem dost zaujal a těším se opět za rok na druhou sérii. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Zdenda je fajn, pořady s ním mají šťávu a ještě se u toho člověk něco naučí navařit, popřípadě když už se to nepovede, tak alespoň pochytí nějaký supr fórek nebo hlášku. Tady sice už tolik nenadává, ale o vaření je to stále a podle mě pořád patří mezi nejlepší šéfkuchaře u nás, ať už si každý říká co chce. Mě nikdy nezklame. 80% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Šéfko nám zde ukazuje tu lidštější část svého přirození. Vypadá to, že umí i vařit! Tím bychom měli vyčerpánu onu pověstnou špetku chvály, kterou je záhodno každý komentář přikořenit. Kde se Pohlříší dobral oněch tří řitních alpinistů? Tentokrát asi nejde o nejbližší příbuzenstvo, které by nasadil do honu o korunky.... Přerostlý šprtajzlík, vyblitka a nablblo jsou nejspíše pečlivě vybranými absolventy nějakého jeho klohnícího kurzu. A svou roli plní dokonale, Zdenda mezi nimi intelektuálně vyniká jako Sheldon mezi makaky. Škoda, že nemají na čelech vytetovánu, či lépe přišroubovánu, nějakou tu reklamu, ideálně v provedení neonovém. Jinak nás totiž provádí veškeré její druhy od začátku kvedlání až do jeho hořkého konce. Poté, co jsem byl šestkrát upozorněn, že nemám opomenout onu radostnou novinu, ten předěl v dějinách gastronomie, prostě fakt, že vychází další šéfova bichle, se obávám, že na to vážně jen tak nezapomenu. Snad mi pomůže několik dalších desetiletí úporné psychoterapie. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tři pologramotné čtvrtvařečky a jejich servilní žvásty a orgastické výkřiky u vejce, které je sice ztracené, ale přesto je vidět na kulajdách a jiných srajdách. Přeze všechno si myslím, že averze jistého gurmána a seržanta Kulyka k šéfovi, pramení už ve výše zmíněné pochutině, neboť je nesmírně zhrzen, že se poblífka nejmenuje Kulykajda, Kuldo, ty jsi pomsta sama a neodpouštíš. Znám i tvou nechuť žrát menu ve 4D, ale, kurva, je to lepší, než smažák obalený ve špatně prokátrovaném písku, politý půl litrem salmonely, pravda, přehledně nablitý na talíř z RaJe. Takže, jasně, Zdenda je Měchačka prapodivná, utíkající za kopečky v nepochopitelný rok a klasický předrevoluční vekslák se žrádlem, rozuměj, zloděj, tak jak je z dob socialismu známe, jedna verbež zelinářů, řezníků a jiných kokotích hlav, nic sympatickýho. Je to vlastně jen velká reklama a sebeprezentace... ale vést polemiku, jestli bujón z kostky, nebo poctivě a přitom snadno, je asi zbytečné, vítěz je jasně daný. Pořad má tedy pořád svůj řád a kdejaký neřád se leda může chytit za vyschlé varle, když sype mrtvého muže na flaksu a hlásá něco o gastronomii, takové hajzly bych nepustil do kuchyně ani v Bergen-Belsenu. Nicméně kolik lidí, tolik chutí...každopádně Zdenda klidně na Hrad, neboť u nás je již zavařeno a provařeno vše, takže by mohlo být pouze lépe. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama