Reklama

Reklama

Doktoři z Počátků

(seriál)
TV spot
Rodinný / Drama
Česko, (2013–2016)

Hrají:

Václav Postránecký, Lenka Termerová, Martin Stránský, Marek Vašut, Halina Pawlowská, David Prachař, Jitka Ježková, Michaela Dittrichová, Václav Jílek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(136)

Obsahy(1)

Nový seriál z prostředí malebné české vesničky nejen o ordinaci venkovského doktora. Ota Kovář, chirurg nemocnice v Kamenici (Ordinace v růžové zahradě 2) přijíždí do Počátků, aby zde absolvoval praxi praktického lékaře, ale když zjistí, že by měl pečovat také o klienty doléčovacího centra, rozmyslí si to. Vesnický doktor Panenka se rozhodne použít malou lež na to, aby Otu v Počátkách udržel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (241)

czema 

všechny recenze uživatele

Ohrané doktorské téma s českým důvtipem a nadsázkou. Kovář je hned ze začátku protivnej asi jako dr.house.(kterýho mimochodem precizně namluvil.) Martina Písaříka by měli rovnou zavřít do včelína :D. Na český poměry kdy s málo penězi se dá natočit i tohle je to dobrý. 3*** za to že se na to dá koukat víc než na ordinaci ()

Aidina odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem celé tři díly a musím říci, že seriál nezaujal. Takové nemasné, neslané. Některé figury jsou vyloženě trapné. Boudová, která kromě snídaně do postele nabízí i sebe, Písařík, který uboze paraduje Otíka, jenom ty sluchátka mu chybí....věčně mentorující Pawlowská, a páni doktoři, co mají úřední hodiny od nevidím do nevidím a vyloženě se těší na každého pacienta. No a k tomu všemu je zde ještě pár BIO nadšenců. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Koukám pravidelně. Je to taková velmi jednoduchá oddechovka, která by klidně mohla samostatně fungovat i bez Růžovky, která už vaří pouze z vody. Spojovací prvek v podobě Oty Kováře byl zbytečný. Je tu pár kvalitních herců, kteří se snaží tento seriál utáhnout na svých bedrech. Písaříkův obecní blázen už mi přijde trapný, ze začátku to bylo docela vtipné. ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Po první části bych dala jednu hvězdičku, za kuriózně, zábavně nezvládnutou roli vesnického blázna. Zoufalý herec Písařík byl totiž důvod díl neopustit před jeho závěrem - ten mrazivý pocit, že něco strašnějšího už Nova ani vyprodukovat nemůže... Jsem se vlastně nedivila, když třeba z Ordinace v zahradě se mi opravdu nepovedlo dokoukat ani jeden celý díl, tak proč by nový seriálek neměl zaujmout právě vystupňovanu hrůzností? Avšak pustila jsem si i další díly a měním názor! Tedy ne na pana Písaříka. Celkově jsem ale překvapená zcela mile. Ono to není trapné (vyjma pana Písaříka), scénář oddechový - jenže vlastně docela chytře vystavěný, a dokonce odvážný v tom, že zvesela bourá zavedená seriálová schémata. Herci dobří (Písařík ne, opakuji se stále úplně dokola), takže tři hvězdy a kouknu se i posedmé. ----------------- Po několika dalších dílech jsem to vzdala, opravuji hodnocení na dvě hvězdičky. Písařík se nezlepšil, zbytek upadl do mdlobné nezajímavosti. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to nezdálo tak špatné. Seriál z vesnického prostředí, humorné situace, pražská rodinka s moderní bio manželkou a s postupně se více aklimatizující maminkou a tatínkem, staří vesničtí starousedlíci, staré drbny, neškodný blázen, moudrý vesnický doktor a doktor z města... Jenže nic nevydrží věčně a k těm příjemným venkovským situacím se přidávají naprosté blbosti, další zbytečné postavy, přehnané situace a všechno dobré je fuč. Tak to už u tzv. nekonečných seriálů bývá. Navíc je docela smutné vidět takovou herečku jako je Iva Janžurová hrát v takové hlouposti. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (14)

  • Město Počátky existuje a nachází se na Vysočině v obci Pelhřimov. (fiLLthe3DD)
  • „Vstávat! Vstávat a cvičit! Ale proč? Protože je ráno! Jenže já mám ještě noc!“ Touto hláškou se odkazuje na seriál Bob a Bobek (od r. 1979), ve kterém Josef Dvořák namluvil Boba a Bobka. (Duoscop)

Reklama

Reklama