Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ani supermoderní technika není neomylná. Stačí jedna nevinná nehoda a rozjetý, stále zrychlující, mnohaset tunový stroj se nedá zastavit. Vysoce technicky vybavenému osobnímu vlaku s počítačově ovládaným motorem nastanou náhlé technické problémy, když strojník omylem vylije vodu na elektrický obvod řídící jednotky. V tu ránu nad ním ztratí veškerou kontrolu a vlak díky elektrickému zkratu zrychluje každou minutu o dvě míle. Jestliže se nepodaří snížit jeho nebezpečnou rychlost, hrozí vykolejení v blízkosti nemocnice a tudíž budou ohroženy životy cestujících. Jediný, kdo se ukáže, že by mohl tyto lidi zachránit je Lucky Singer. (HBO Europe)

(více)

Recenze (89)

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterých je divák ochoten spousty věcí odpustit ale jsou také, u kterých to nejde. Film jsem viděl naposledy hóóódně dávno ještě na VHS z video půjčovny a tenkrát se mi líbil tolik, že jsem si ho půjčil snad ještě dvakrát. Filmu se nedá upřít napětí, které tu je a to i díky normální stopáži. Zbytek filmu už dospělejší divák vnímá úplně jinak. Je to tolik klišoidní, že z toho bolí hlava. Všechno hlavnímu hrdinovy, který se ještě příznačně jmenuje Lucky, vychází na výbornou, že i takovej Segal by mohl závidět. Přeběhne kopec během pár chvil, že i členové horské služby by mohly tlusťochovy kondici záviďet atd. Jen z nostalgie a za napětí dám dvě hvězdy jinak bych dal jen jednu… ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Možnosti tohoto akčního drama byly dost omezené. Dojde k technické závadě a vlak se řítí nekontrolovatelnou rychlostí. Jedině vlakový expert Robert Urich, který je shodou okolností v soupravě, si ví rady. Vycházím z toho, že se jedná o televizní film a nelze tedy čekat nic bombastického po technické stránce. Na televizní produkci je to docela v pohodě. Co film sráží je prezentace Uricha jako supermana, ačkoliv je herecky celkem snesitelně disponovaný, přece jen není to žádný mladík. Film se rychle rozběhne, nabere tempo, a rozhodně si diváka nezíská snadno svým tématem. Jako nepříliš náročný divák jsem se vcelku i bavil, ale rozplývat se nad ním nebudu. Štvalo mě nejvíc jaký diletantský přístup tvůrci zvolili, protože zřejmě počítali s tím, že se na to nebude dívat nikdo s odbornými znalostmi. Další faktor, který mohl být přece jen lepší, byla režie béčkaře Armanda Mastroanniho, která vždy byla moc obyčejná a jen málo strhující. Nuda by nemusela až tak hrozit, pokud se divák smíří s podprůměrným vyzněním filmu, jehož recyklovaný námět nebyl marný. 20% ()

Reklama

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Na obsluhu ve vlaku: Já a moje žena jsme piloti, můžeme vám nějak pomoci? Měj jim říct: Jo? Tak s tím doprdele přistaňte!! Nee, byla to pěkná komedie, jen co je pravda. O srovnávání s reálem nemůže být ani řeč. Tak jsme se zasmáli a ze snahy dostanou jednu * za nastudování ostatních vlakově-katastrofických filmů... :-) Díky bohu že tam nebyla atomová bomba :-D ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Po delším výzkumu jsem objevil, že se jedná o poměrně zdařilou adaptaci apokryfního spisu Franze Kafky Das Zughalten von der nordwestlichen Bahn (Zastavení vlaku severozápadní linky, vyd. nakl. Růže v ecobalu, Praha, 2003). Jedná se o pokračování zeměměřičových dobrodružství - tentokrát v Americe (předznamenává známý román Nezvěstný/Amerika, který Kafka napsal posléze, byv ještě okouzlen vlastními popisy americké krajiny z okna vlaku). Zeměměřič se však tentokrát nechce dostat do zámku, jelikož pochopil absurdnost svého marného úsilí, ale snaží se tentokrát zastavit jedoucí vlak a opět nikdo nemůže pochopit proč se mu to stále nedaří. Kafka zde rozehrává známý kolotoč bláznivých náhod a absurdních situací, které onou precizní drobnokresbou, jež je pro něj tak typická, vytváří neuvěřitelnou mozaiku nepochopitelné a bezútěšné lidské činnosti a nechává čtenáře okusit notnou dávku existenciální tísně. Lze s jistotou prohlásit, že výborný Mastroianniho film - i když se od knižní předlohy často výrazně odchyluje - dokázal hlavní myšlenku knihy převést s naprostou jistotou a jedině velice citlivý divák dokáže plně vychutnat onu subtilní symboliku nezastavitelné a věčné "jízdy vlaku" jako archetypu "života spějícího ke smrti". Zastavit vlak totiž - stejně jako zastavit život - prostě nelze. Film is a great art of life... ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem se u tohohle filmu docela dobře bavil. Vždycky mě dokáže zlepšit náladu, když hledám, co už jinde bylo a co udělali zas úplně stejně. Ke konci jsem si říkal, že tam ještě chyběl nějakej tajnej zlej agent CIA nebo FBI a ani žádnej nebezpečnej náklad v tom vlaku neměli. Jinak ovšem se scénárista připravoval moc pečlivě. Pročetl všechny starší filmy o vzbouřených vlacích, nastudoval technickou vlakovou literaturu z knihovny kačera Donalda a pak se pustil do výpisků z výše zmíněných scénářů. Když to měl hotový, řekl si, že si zajde na panáka, trošku přebral a pak své dílo dokončil. A voilá, vznikl nám Nebezpečný vlak jak se patří. Ale stejně mi přijde, že už od Přejezdu Kassandra v tomhle žánru nevzniklo nic novýho ani dobrýho. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama