Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 1

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (527)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krvavých scén si užijeme, pravý hororový fanúšik bude v siedmom nebi, ale my ostatní by sme chceli trochu viac dusnej atmosféry a pracovanie s postavami. Prišlo mi to také unáhlené, od jedného krváku k druhému, občas som si vravel spomaľme trochu... Aj to obyčajné listovanie v knihe má väčšiu silu, než niekoľko minútové krvavé scény a na tom presne trebalo stavať. Nebol to márny pokus v hororovom žánri, ale musí z neho ísť strach, tu to bolo len sakra krvavé... 60%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne celkem nuda. Jen takova vyvrazdovacka v jednom spinavym baraku s nesympatickejma postavama, kdy je vetsina deje ve tme, takze neni nic moc poradne videt. Jasne, je to radne nechutny a krvavy, ale bohuzel to zaroven neni strasidelny, jakoze vubec, tady snad neni jedina funkcni lekacka nebo uz jsem proste jen moc otupelej. Na 90 minut to zabavi, ale to je tak vsechno. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi budu jeden z mála kdo byl lehce zklamaný. Těšil jsem se jak malé dítě a ukázky byly parádní. Ale po dokoukání filmu jsem odešel z hořkou pachutí. První co mě zklamalo, byly postavy.Neříkám že byly nudné nebo špatně napsané, ale takové nezajímavé. Děcka a hlavní hrdinka byly strašné klišé a dialogy, i když přirozené, působily nevěrohodně. Zkrátka celkem klišé. To ale vynahradila herečka Sutherland, které byla opravdu creepy a démonem posedlou zahrála bravůrně. Co mě ještě trochu zklamalo bylo gore, prakticky vše jsme viděly v red band traileru, Když nepočítám konec tak tu zas tak násilí nebylo. Konec a praktické efekty stály ale za to, stejně jako prostředí. Celkově jsem se ale občas nudil a i přes 4* jsou to spíše slabé hvězdy. Zatím nejhorší díl v sérii Evil dead ale i tak drží vysokou laťku. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi zaprodukoval a Lee Cronin natočil Smrtelné zlo: Probuzení tak, aby udělal fandům originálu co největší radost. Audiovizuálně agresivní krvák se skvělým zvukem a hodně nápaditě pojatým násilím je divoká jízda, která i díky krátké stopáži zatraceně rychle uteče. Navíc má fajn hrdiny a i to prostředí vybydleného domu funguje dost dobře na to, aby nevadilo, že nepřináší moc nového. Jen si nejsem jistý, jestli podobně ze řetězu urvaný horor může zaujmout diváky. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Klasici Tapert, Raimi a Campbell drží laťku a nepoleví. V intenzitě, množství krve i vysoké technické úrovni. Poprvé mimo lesní chatu, ale v neméně nehostinném prostředí sociální bytovky bez funkčního výtahu a únikového schodiště. Ďábelské masky a chování démony posedlých obětí už jsou osvědčeným fan-servis trademarkem série. Postavy se nechovají až tak debilně jako posledně a jejich obsazení a “rock-emo” stylizace jsou správně nekonvenční, připomínají ansámbl obsazení posledního Hellraisera. Tajuplně krásná Alyssa Sutherland se pro roli démonky narodila. A že má tato série nejvypečenější démony ever, víme. Tentokrát je jim navíc vystavena i malá holčička! Potěší, vidět zase jednou na velkém plátně tak masakrální žánrovou lahůdkou, dělanou s tolikou láskou. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Snímek byl natočen v chronologickém pořadí. (HanzoBureshi)
  • Ve filmu je množství odkazů na předchozí díly. Auto s drtičkou „Fonda's Tree Surgery“ odkazuje na původní „lesní tématiku“ ED jedničky a dvojky. Další z aut dole v garáži má SPZ „T7H238“, kde čísla odkazují na předešlé filmy (rok): Smrtelné zlo 2 – 1987, Armáda temnot - 1992, remake Lesní duch – 2013 a 3. série Ash vs. Evil Dead – 2018. (Haymar)
  • Na začátku filmu čte Teresa (Mirabai Pease) knihu „Na Větrné hůrce“ od spisovatelky Emily Brontë. Kniha byla mnohokrát adaptována, a to jak do filmové, tak i seriálové podoby. (Yoshitsune)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama