Reklama

Reklama

Kung Fu zabiják

  • Čína I ke žen te wu lin (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mistr bojových umění a policejní instruktor kung-fu Hahou Mo (Donnie Yen) nechtěně zabije při souboji svého protivníka a je odsouzen na 5 let do vězení. Po 3 letech však někdo začne v Hongkongu zabíjet jiné Mistry a Hahou Mo nabídne policii, že jim pomůže vraha dopadnout, pokud ho z vězení propustí. Začíná tak hon na zločince, který ovládá nejrůznější styly boje beze zbraně i se zbraněmi, a postupně vychází najevo, že vše nebude tak jednoduché a průzračné, jak se na začátku zdálo. (Tamten)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem trpěl podobnými pocity jako u bondovky Dnes neumírej. Zatímco v té šlo hlavně o hromadění odkazů na předchozí snímky série na úkor soudržnosti příběhu, tady si zase můžeme odškrtávat dosud žijící tváře hongkongské filmové akční školy 60. a 70.let (kdo to nepochytá, má šanci v závěrečných titulcích). K tomu Donnie Yen jako akční choreograf nechává okatě tahat za dráty v žánru městské kriminálky, kde to fakt nepůsobí dobře, o trapném CGI "pod koly náklaďáků" raději nemluvě. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Instruktor bojových umění Hahou Mo (Donnie Yen) při souboji neúmyslně zabije oponenta a odpykává si svůj pětiletý trest ve vězení. Jednoho dne upoutá jeho pozornost v televizi zpráva o mrtvém muži v tunelu. V tu chvíli požaduje schůzku s policistkou Luk Yuen-Sum (Charlie Yeung), která je pověřena vyšetřováním, protože je přesvědčen, že může pomoci dopadnout vraha... Příběh skrývá i nějaké to překvapení a hlavní postavy nevyloží hned všechny karty na stůl. Ze začátku to vypadá, že Donnie Yen hraje druhé housle, ale není to tak, protože dostane prostor v bojových scénách. Baoqiang Wang jako bojovník s fyzickým handicapem, který kompenzuje studiem bojových umění, není vůbec špatný. Věnování producentů před závěrečnými titulky se povedlo. Donnie Yen má v titulcích uveden také kredit jako Action Director. Jako Martial Arts Director jsou uvedeni Yuen Bun a Yan Hua. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pocas tohto filmu som mal pocit, ze sa Donnie vratil do temneho obdobia svojej kariery, ked sa rozkmotril s Yuen Woo-Pingom a tocil drsne detektivky s mizerne natocenymi bitkami. Zapletka je dost podobna legendarnemu becku s Bolo Yeungom Tiger Claws. Nejaky magor si chce dokazat, ze je najväcsi borec a tak vrazdi spickovych majstrov v bojovom umeni. No a Donnie ako uznavany majster bojovych umeni ho pomaha policii vypatrat. Je tam este par dalsich drobnych linii, ale tie nestoja za rec. Hlavny problem je, ze dost skoro sa dozvieme identitu vraha a nasledne patranie po nom je dost nudne. V tomto ohlade film nefunguje. Ale film by mohli zachranit spickove bitky. Tie su dost rozporuplne. Na jednej strane je choreografia rôznoroda a celkom kvalitna. Nechyba jej ani tvrdost. Ale je casto znehodnotena trikmi. Ci uz zbytocnym castym poskakovanim na pomocnych lanach, ktore znizuju schopnosti akterov napriek tomu, ze sa jedna o vytrenovanych borcov. Tak digitalnym prostredim s mizernymi trikmi. A cele to nakoniec priklincuje nenadväzný strih. Obcas som mal vdaka tomu pocit, ze sledujem nejaku cenzurovanu verziu. Vsetky tie stare neduhy ktorych sa Donnie ako reziser akcnych scen dopustil v minulosti su spät. Smutne. Pritom zaverecne venovanie ukazuje, ze cielom tohto filmu mala byt velkolepa pocta martial arts hercom. Velke susto, ktore Donniemu vôbec nevyslo. Takze nakoniec mi najväcsiu radost spravilo mnozstvo cameo vystupov hviezd a hviezdiciek megaborcov, ktory sa preslavili jak pred kamerou tak za kamerou. V tomto smere ma najviac potesil Mang Hoi. Skoro dvadsat rokov uplynulo od posledneho filmu, ktory som s nim videl. Dost pribral, ale stale sa este vie slusne hybat. A takisto Yuen Cheung Yan. Brat slavnejsieho Yuen Woo-Pinga tu ma roztomily vystup. 5/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM TU, ABYCH SE S VÁMI UTKAL NA ŽIVOT A NA SMRT…“ /// Když se v Číně objeví týpek, posedlej touhou dokázat, že kung-fu je nástroj k zabíjení, musej vypustit z vězení Donnieho Yena, aby s temnou stranou srovnal poměr sil. Akční krimi, ve který jsou policajti navíc. Stačil by jen Donnie a pazgřivec Baoqiang Wang. Dobrý choreo a fajnovej vizuál zastiňujou příběh, což nebude nijak vadit obdivovatelům Yena v akci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem neviděl nikoho rvát se jak o život. 2.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v Hongkongu a juhočínskom Fo-šane. (MikaelSVK)
  • V Hongkongu vyšla snímka aj pod názvom A Man's Fighting Arts. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama