Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jantarová komnata je největším mýtem v poválečné německé éře. Od svého zmizení se ji pokusilo najít mnoho lovců pokladů. Říká se, že génius Albert Einstein se ji snažil v posledních dnech války zachránit před nacisty. Tajemstvím této legendární komnaty jsou v jantaru zalitá semena zázračné, ale vyhynulé rostliny Silphium, mající léčivou, ale i smrtící moc. Nemilosrdný farmaceutický magnát Jan van Hassel je ochoten pro jejich získání udělat cokoli. Pokud by se rostlina ocitla v nesprávných rukou, mohlo by to mít za následek zničení celého lidstva. Při pátrání Eik, Katharina a Justus s pomocí Einsteinovy pravnučky Mily objeví starý film, jantarový náhrdelník a kompas. V patách však mají Hasselovy zabijáky... (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Německý Indy jede jak rus hihihi. Opět jsem se královsky bavil a opět mne iritovala jen zbytečná mezihra s Ikeovou dcerou a babkou. Velmi dobrá hudba, herci toho zas tolik nehráli, věděli, že jde o lidovou zábavu a tak to i celé vyznělo. Určitě se někdy podívám znovu. Třeba i proto, abych konečně přišel na to, jakýmže to lepidlem slepili v balónu ten klíč. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Jantarová komnata mně v žádném případě nemohla zklamat, neboť jsem již předtím viděl podobné filmy s názvem Kopí osudu a Šifra Karla Velikého se stejnými aktéry a herci, takže jsem věděl, co můžu očekávat. Oproti zmíněnému kopí filmový štáb hodně ubral z akčních scén a více se soustředil na duchovní pátrání po stopách, vedoucích ke slavné ztracené komnatě a také se zde hodně řešilo soukromí a vztahy hlavních hrdinů - Eika alias Kai Wiesingera a jeho filmové manželky Katharíny, kterou zahrála podmanivá Bettina Zimmermann. A jsem rád, že zde nechyběl ani třetí do party, chytrolín Jusus aneb Fabian Busch. Mne tyto honičky a pátračky po ztracených artefaktech hodně baví a i když tento německý film nikdy nebude stejně dobrý jako americký Lovec pokladů či Indiana Jones, zklamaný jsem rozhodně nebyl. Jantarová komnata si udržela svou jakous takous úroveň, i když laťka visela hodně nízko. Na druhou stranu jsem rád, že se děj odehrává v Evropě či spíše hlavně v Německu, což je mi jaksi bližší, než pro mne nedosažitelné památky a zajímavosti v USA. A tak jsem se i tentokrát dobře pobavil, když se Eik, Katharina a Justus pustili do pátrání po Jantarové komnatě, které je dovedlo dokonce k příbuzné Alberta Einsteina, kterou si zahrála Annika Blendl. Zatímco Einstein se tvůrcům vizuelně nepovedl, na Anniku se dívalo moc pěkně. Stejný názor měl i Eik, který málem zapomněl na to, že je ženatý. Vůbec ztráta paměti hrála ve filmu důležitou roli a tak pátrání bylo o něco těžší než obvykle. Opět jsem se kochal pěknými místy v Německu a také krásnou přírodou a držel jsem palce, aby vše dobře dopadlo. Tvůrci nám doma také přichystali jedno velké překvapení, protože Jantarová komnata prý není to nejcennější na Jantarové komnatě. Co to bylo a jak vše dopadlo uvidíte sami, myslím že se na tento film dá koukat i s otevřenýma očima. Za lehkou a oddychovou zábavu tedy uděluji snímku Jantarová komnata tři jantarové hvězdičky ***. ()

Reklama

kratina 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu blbé nápady, dívat se na NĚMECKÝ dobrodružný film... Tohle si slavná Jantarová komnata nezasloužila. Takový blivajzovitý eintopf, uvařený v ukradeném klobouku Indiana Jonese. Skopčácký polní kuchař do toho zamíchal opravdu kdeco, od na drobno nakrájeného Ensteina, přes semena děsně léčivé rostliny (copy akce Bororo?) až po zaprášený laser z druhé světové (hmm) a pohádkový gyroskop. Už jen sádroví trpaslíci mi tam chyběli. Tak aspoň že mě ti honiči pokladů pobavili, když nešikovně rozflákali vzácný exemplář šifrovací Enigmy :-) ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V zásade na rozlúsknutie môjho názoru je potrebné pohľadať comment k Nibelungovcov. Všetko je však oproti tomu trošičku lepšie, hoci stále platí, že rekreačný čas, medzi obdivovaním nemeckých pamiatok a akože strachovaním sa o osud klišovito zvolených hrdinov, je vyplnený terapiou čumenia na „kozičky“ v snahe navrátiť si pamäť. Nech teda žije E=mc2 a ja idem hľadať a žuvať sylfium od Wrigley´s ?? (videné 19.06.2013, STV1) ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Tohle se mohlo v klidu jmenovat "Jak Jouda a Jouda nemohli trefit slona z 5 metru". Padousi maji high-tech vybaveni, pusky s laserovym zamerovanim, snipersky pusky, AKTcka, helikopteru, ale z 5 metru nezabijou cloveka. Vypali barak, rozstrili mrte nabytku a nikde neni jedinej mrtvej - teda nevim, ale kdybych si najmul nekoho na spinavou praci, tak bych nejdriv zjistil, jestli umi strilet... Jo a pribehove? No - kombinace Doktora z hor a Indiana Jonese 5 (protoze ty predchozi za neco stali). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Při honičcce u pobřeží moře prchá Eik (Kai Wiesinger) s kolegyní na koni a z vrtulníku, který letí za nimi, je ostřelují. Po zásahu do hlavy padá Aik z koně. Jenže zásah přišel zepředu zleva, což je nesmysl. Zásah mohl dostat jedině zezadu. (pjotri)

Reklama

Reklama