Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (521)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Od začiatku do konca som to sledovala s pocitom, že mi je úplne jedno ako to skončí, kto prežije, či neprežije. Úplne priemerný westernový príbeh a veľmi slabá muzika. Jeffrey celkom presvedčivý, čo som teda nečakala, Mikael potešil a Mads bol ako vždy výborný, a to isté platí aj o tej jeho zelenej košeli. ()

classic 

všechny recenze uživatele

MADS MIKKELSEN je dánska herecká SUPERSTAR NUMBER ONE v geniálnom dánskom westerne, aký si dlho nepamätám, s Evou Green si taktiež zahral v bondovke Casino Royale, vtedy mal zápornú postavu teroristu Le Chiffre, tentokrát kladnú, excelentnú postavu typu: „Oko za oko, zub za zub...” Film o POMSTE, lebo dánsky prisťahovalec Jon prišiel do Ameriky za lepším životom, ako milióny ďalších, spolu s bratom Petrom makali, aby mohla prísť neskôr za Jonom žena so synom z Dánska, prídu, ale americká adaptácia sa bohužiaľ nekoná, vezú sa v dostavníku s dvoma chlapmi, ktorí znásilnia Jonovu ženu, zabijú mu syna, Jon sa samozrejme pomstí, obidvoch ich zabije, len staré známe je, že ten mŕtvy podliak má obávaného brata, excelentného hajzla, ktorého budete poriadne nenávidieť, všetci v mestečku sa pred ním trasú ako osiky a volá sa plukovník Henry Delarue, ktorý na oplátku zastrelí niekoľko ľudí, lebo šerif nebol schopný do dvoch hodín nájsť „vinníka...” Henry má švagrinú Madelaine, ktorej Indiáni voľakedy odrezali jazyk, preto táto postava nevydá zo seba ani hlásku, pričom práve mŕtvy brat Henryho Paul ju zachránil pred krutým osudom, ale odpustiť sa to aj tak nedá, lebo to čo urobil je obyčajné primitívne barbarstvo! De-facto EVA GREEN je klasicky krásna, sexy a nemusí povedať ani slovo a vy viete, že z očí jej srší poriadna nenávisť... Mads Mikkelsen je extrémne fotogenický, KAMERA je taká bravúrna, že som si užíval každé jedno políčko filmu, Jeffrey Dean Morgan je taký svinský, slizký, odporný, nechutný, že ho máte automaticky chuť okamžite zastreliť!!! Ja som spokojný, i keď je film rýchlo po čase predvídateľný, ide v duchu klasických béčkových akčných filmov, že jednotlivec si poradí s bandou, ale tu mu HELFNE i druhá opora, ktorú nechám na divákoch, ktorým odporúčam tento vskutku brutálny western s vynikajúcim Madsom Mikkelsenom!!!!! ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento jednoduchý western je o jedinečnej charizmatickej tvári Madsa Mikkelsena. Všetky zábery na jeho pohľad či čin vytvoria tú správnu esenciu ladiacu s tempom, atmosférou a samotným dejom príbehu. Prifarbené vizuálne obrázky boli maximálne efektné a všetko ostatné bez príkras a odbočiek. Jednoduché a priamočiare. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přímější zápletku jsem snad nikdy ani v žádném jiném westernu nenašel. Zbytečně nadhodnocené, protože Mads zde nemá co hrát a Eva tady po delší době nic neukáže (ani mě to už nevadí). Jeffrey Dean Morgan situaci nezachrání a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Koukat se na to samozřejmě dá, ale nic hlubšího nezůstane. Závěrečná střílečka můj dojem zbytečnosti tohoto filmu jen potvrdila. 55% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý western. Občas mi udrela do očí prílišná umelosť prostredia, ale je asi lepšie aspoň takto vzbudiť pocit výpravnosti, než ako sa to robilo za waynovských čias, kedy sa všetko natočilo v jednom westernovom mestečku. Hlavná postava si vystačí s pár pohľadmi, vedľajšie sú dobre typovo obsadené. Strieľa sa tu väčšinou z pušiek, ale ide o pekné pohrávanie sa s témou pomsty. Možno nie tak zásadný flm pre žáner ako PROPOSITION, ale vo výsledku veľmi dobre odvedená robota. Tarantinov DIVOKÝ DJANGO mal pár geniálností, ale aj pár hluchých miest. Salvation je hutný a temný od začiatku do konca. Už sa však teším na prvého odvážlivca, ktorý aj do takto drsného westernu nasúka poriadnu (novú) melódiu. Gitarové brnkanie tu funguje skvelo, podobne ako v slušnom BLACKTHORN, ale už sa mi cnie za niečím veľkolepejším... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • V závěru filmu se přijíždějící šerif v jednom záběru objeví s hvězdou na pravé straně hrudníku a hned v tom dalším záběru ji má na levé straně. (raininface)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama