Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dánské špagety a táhnou! The Salvation potvrzuje pravidlo, že krása se skrývá v jednoduchosti. Zarputilí milovníci hutných příběhů a hlubokých myšlenek patrně ohrnou své nosy, zamumlají něco o primitivismu a plytkosti a potáhnou o dům dál. My ostatní se necháme opájet touhle nesmírně sexy filmovou striptérkou, která má všechno na svým místě. Možná není z nejchytřejších a její největší životní touhou je kabelka od Gucciho, ale to co předvádí na pódiu vás přivádí do varu. A pozvete-li ji na skleničku, máte velkou šanci poznat, že tyhle holky mají v jistých situacích neomezenou fantazii, kterou se nebojí realizovat... A přesně takovej je i tenhle film, jeho přímočarost a bezelstnost je naprosto okouzlující. Čtyři hvězdy, plnou pozornost bych přece jen věnoval skutečné striptérce. Navíc Eva Green se nesvlékla a já se jí tak celou dobu bál. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dánský minimalistický western s výborným Mikkelsenem. Levring místy cituje Leoneho a neuhýbá z cesty ani aby postavy dobarvil jímavou vzpomínkou. Přímočarý děj s krvavým finále uspokojí fanoušky žánru. Šťavnaté herecké výkony (dokonalý Pryce v rakvi) krásně dobarvují děsivou atmosféru strachu, jen ta Evča toho moc neřekne a ani se netváří zrovna sexy. Proč alespoň takhle nemohl dopadnout Jonah Hex? ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ JAK SE TO ŘÍKÁ: ZUB ZA ZUB…" /// Osvědčený příběhový hrátky s nasráním nesprávný osoby, jen chvilku je nasranej klaďas, chvilku záporák, pak klaďas, pak záporák, pak… Navíc je tu hra s barvou, taky kameraman asi příznivce Found footage nenadchne. Zmiňovat Evu a Madse je nošením indiánů do týpí, takže zmíním jen nadstandardního padoucha. Tenhle západ patří zjizvenejm a je to dost dobrá podívaná! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč Eva Green má držet hubu. 2.) Stará se chce svýst dostavníkem. 3.) Thx za titule ,,ax13777“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dánové podlehli sebeklamu, že jsou filmovou velmocí, takže po vzoru Němců z minulého století hledají svého Vinnetoua. Tentokrát ne na chorvatských skalách, ale rovnou před zeleným plátnem. Člověk by čekal nemilosrdné severské porcování koulí, mletí vagín a spousty odflusaného žvýkacího tabáku ze zarostlé a umaštěné tváře, po které navíc stékají krůpěje potu a na první pohled je zřejmé, že ten chlap smrdí jak hovno. Zkrátka ještě syrovější a drsnější spaghetti western. Výsledkem je ale jen o něco méně přístupný Petrolejový princ. Mikkelsenovi s jeho celoživotní (jedinou) hereckou polohou jsem roli nemilosrdného mstitele zkrátka neuvěřil po celou stopáž. Na filozoficky založeného prodejce vlakových lístků by zřejmě seděl mnohem lépe. Mé péro dychtící po svěží kovbojské kundě ani nepotěšil fakt, že se často točilo před zeleným plátnem a bylo to vidět. Střílečky, alfa omega všech kvalitních westernů, děsně zabíjelo ozvučení, kdy výstřel z revolverů a pušek zněl stejně, a ještě k tomu jak výstřel z kapslové bambitky, se kterou jsem se ještě jako dítě (jeden rok zpět) proháněl kolem baráku a hrál si na kovboje a indiány. Závěrečná scéna pak chvílemi připomínala Limonádového Joe, ovšem bez nadsázky. Kostýmy, kdy "bandité" vypadají jak westernoví hypsteři s pestrobarevnými nažehlenými pláštěmi a vestičkami, no. Očekával bych, že se žánr v 21. století posune o něco dál, tohle ale působí jen jako vývar osvědčené klasiky staré padesát let, a to je asi to největší zklamání. 44% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přímější zápletku jsem snad nikdy ani v žádném jiném westernu nenašel. Zbytečně nadhodnocené, protože Mads zde nemá co hrát a Eva tady po delší době nic neukáže (ani mě to už nevadí). Jeffrey Dean Morgan situaci nezachrání a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Koukat se na to samozřejmě dá, ale nic hlubšího nezůstane. Závěrečná střílečka můj dojem zbytečnosti tohoto filmu jen potvrdila. 55% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení začalo v 22. dubna 2013 v Johanesburgu v JAR. (morgos)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama