Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Období dospívání může být velice komplikované, a Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Francisca, není žádnou výjimkou. Stejně jako my všichni, i Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídícím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní. Jak se Riley se svými emocemi společně pokoušejí vyrovnat s problémy nových začátků v San Franciscu, propuká v Řídícím centru zmatek. Ačkoliv se Radost, Rileyina hlavní a nejdůležitější emoce, pokouší zachovat všem pozitivní myšlení, objevují se mezi jednotlivými emocemi neshody v tom, jak se co nejlépe vypořádat s novým městem, domovem a školou. (Falcon)

(více)

Videa (31)

Trailer 1

Recenze (1 182)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Že v čase, keď si už z Pixaru viacerí uťahujú, príde toto štúdio so svojim asi najdospelejším snímkom, som naozaj nečakal. Škatuľku klasickej zábavy pre deti vlastne napĺňa iba "roadmovie" v strednej časti a tá je pritom najslabším článkom. Dohromady to našťastie ladí na jednotku s hviezdičkou a silný emocionány náboj je prítomný v pravidelných intervaloch. Je to vlastne trochu smutný film, ale som za to rád. Nie každého musel nutne presvedčiť, že na to Pixar stále má, iní ho zase označujú za ich začiatok návratu na vrchol. A niekomu ako mne sa zase môže javiť ako ich najlepší film vôbec. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Milý animák, Pixar po dlouhé době při tvorbě opravdu použil mozkové centrum. Konec mě i docela dojal. Mimochodem, nám třicátníkům může film trochu připomenout geniální seriál Byl jednou jeden život, jak poznamenal kamarád, se kterým jsem se na film díval. Akorát ty projevy emocí jsou hodně ovlivněné dnešním pohledem na výchovu. Když tatínkův hněv zastrčí do zdířek klíče pro odpal nejsilnějších zbraní, v reálu se to projeví slovy "jdi do svého pokoje", no teda, tomu jako říkají hněv? ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

"To je podvědomí... tam dávají všechny potížisty." Tak hravě nápaditý film jsem už neviděla ani nepamatuju. Disney a Pixar tentokrát trefili přímo do černého. Místy je to veselé, jindy smutné až temné, ale především je to originální zobrazení toho, jak by mohl vypadat svět uvnitř mysli člověka, který stojí na pokraji puberty a všechny staré hodnoty a způsob nahlížení na svět se najednou bortí a nastává emoční zmatek. Je pravda, že dospělému tento film nejspíš řekne úplně něco jiného než malému dítěti, skoro bych řekla, že dospělý člověk si tento film užije mnohem víc. Já spoustu těch nápadů sledovala s naprostým úžasem, někdy smíchem, jindy dojetím. No a u scény, kde se postavy filmu dostaly na chvíli do "abstraktního myšlení" jsem v kině dostala skoro záchvat smíchu, jak mi to v tu chvíli přišlo naprosto dokonalé. Jsem ráda, že jsem na to zašla do Slovanského domu, abych to mohla vidět v původním znění, to můj dojem z filmu jen umocnilo. Když to shrnu, myslím, že toto je dokonalý animák pro dospěláka, kterého ale ještě úplně neopustilo dětství a má značnou dávku vlastní fantazie. ~(4,8)~ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Emocionální horská dráha, u které jsem po celou stopáž brečel smíchy, štěstím, nadšením ale i dojetím. Je to tak, opět jsem se nejspíš zamiloval a co se před lety povedlo Na vlásku, bylo nyní zopakováno - tohle je rok dívek jménem Riley (Sense8). Tohle je rok úžasných animáků (Good Dinosaur bude pecka). Tohle je rok oživování klasik (Star Wars se blíží). Tohle je zlatý rok filmu a tahle nová Pixarovka je toho důkazem. Kandidát do top 3 2015, bez debat. "The foot is down." ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Možná budu až moc modrej, já ale v tomhle případě nechci bejt tak úplně žlutej. Co se originality týče, válí Inside Out jak blázen a hravě vrhá stín na všechny animáky posledních let. Taky postavy jsou super (Smutek, Bing Bong) a řada scén, u kterých jsem pukal smíchy, je vyloženě geniálních. Dokonce ani Michael Giacchino – pro mě absolutní packal – mi nijak extra nevadil, stvořil vcelku decentní a neobtěžující soundtrack (i tak ale mohl předvést něco víc). Jenže! Navzdory tématu a vší tý originalitě nedokázali tvůrci vůbec zužitkovat vnitřek hlavy. Navštívíme sice vše od centrály až po hluboký podvědomí, ale všechna ta místa – byť jsou znázorněna fyzicky/vizuálně – postrádají atmosféru, nějakej feeling, kterej by dokázal i dospělýho člověka odpoutat od reality – ta místa jsou tak posednutá svým barevným podáním, že jim chybí jakýkoli pocity, jakýkoli charakter. Protože ačkoliv je film primárně pro děti, obsahuje elementy, který děti nemůžou chápat, mělo to jít proto klidně ještě hlouběji a roztočit emocionální kolotoč, který by nás prohnal od štěstí ke strachu až k nádhernýmu finále (a to vážně hezký je). Takhle je to jenom další z přebarevných animáků pro děti, zato s poselstvím a řadou myšlenek, které pochopí pouze dospělý. Slabší čtyři, dávám tři. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (60)

  • Podle režiséra Peta Doctera byl design imaginárního přítele (s výjimkou kanadských kořenů) v Rileyině mysli inspirován britskou chlapeckou skupinou One Direction, protože přiznává, že jeho dcera Elie (po níž je Riley inspirována) je jejich fanynkou. (Katka189)
  • Tvůrci filmu si přizvali psychology a další experty, aby jim pomohli uspořádat Rileyninu (Kaitlyn Dias) mysl tak, aby fungovala z technického hlediska správně. Příkladem je proces, kdy se během spánku mění krátkodobá paměť na dlouhodobou. (Draconic)
  • Nechuť (Mindy Kaling) nosí na opasku přezku ve tvaru písmene "D", což je odvozeno od anglického výrazu pro nechuť - disgust. (Draconic)

Související novinky

U Disneyho představili řadu novinek

U Disneyho představili řadu novinek

10.08.2024

Tento víkend probíhá v kalifornském Anaheimu letošní osmý ročník přehlídky D23, což je nejzásadnější událost pro fanoušky tvorby Walt Disney Company za celý filmový rok. Samotné studio si pro tuto… (více)

V hlavě 2 má miliardu

V hlavě 2 má miliardu

03.07.2024

Filmový rok 2024 zná svůj první miliardový hit. Nestala se jím Duna: Část druhá, ačkoliv se svými 711 miliony měla docela dobře nakročeno, ale dosáhlo toho jiné pokračování dalšího populárního snímku… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Toy Story 4 má scenáristku

Toy Story 4 má scenáristku

20.01.2018

Čtvrtý díl Toy Story se nedává dohromady úplně snadno. Pixar ho oznámil v roce 2014 na červen 2017, jen aby se odsunul na červen 2018 a nakonec až na červen 2019. Původně ho měli napsat Rashida Jones… (více)

Reklama

Reklama