Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (615)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný, neoblafnutelný a naštvaný taťka potřetí vstoupil do stejné řeky a já marně dumám, který z mých rodičů by se za mne nechal rozkrájet na kousíčky. Určitě žádný a to je dobře, protože já se o sebe umím postarat sám a kdyby pan Mills potřeboval pomoci, tak si beru tu CIA na levém křídle. Zatím však nevolal, protože se nepřátel nebojí, na jejich počet nehledí a kámoše má vlastní, takže mě nepotřebuje. Snad brnkne ve čtyřce, pokud tedy nějakého blázna napadne, že vstupovat do stejné řeky počtvrté je teprve ten pořádný odvaz. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!) je jednička mnohem zábavnější. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci jako spíš o kriminálku. Skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi, aby zjistil, "O co sakra jde?". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák přijde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajn a HLAVNĚ!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů i filmů obecně a také skvělý herec mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku, to mi tvůrci udělali radost!!! :-) /75%/ ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špatný. Že scénář je akční verzí Velmi křehkých vztahů moc nepřekvapí. To že ta akce bude mizerně natočená ovšem mrzí hodně. Megatuna vše pohřbívá v nepřehlednosti a zbytečné přepálenosti. Porovnání s akcí od Morela vhání slzy do očí. Neeson co střílí a mučí lidi v jednoduchém, ale smysluplném příběhu soustředěným na propracované akční scény... to toho chci tak moc? P.S: Nechápu proč s sebou nosil Forest toho šachového jezdce a pořád mi to vrtá hlavou... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi a do třetice velmi špatný akční film, kterému chybí to nejdůležitější - akce. Tedy, ona v něm vlastně je, jenže režisér je břídil, neuměl ji natočit a zjevně si - stejně jako v roce 2012 - myslel, že nedostatek nápadů zakryje jakousi falešnou dravostí a zběsilostí, kterou obstará naprosto šílený střih a nepřehlednost. Jenomže tentokrát to dopadlo ještě hůře. Tentokrát je už i příběh prachsprostá pitomost, jde o obyčejnou béčkovou variaci na Uprchlíka, která si herce formátu Liama Neesona opravdu nezasloužila, a nad jednáním hlavního hrdiny dost často nezbývá než kroutit hlavou. Fuj. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Akce 9/10/// PLUS: Liam Neeson je v této roli perfektní, děj má spád, akce je stále parádní MÍNUS: nebyl jsem si jistý jestli prostředí obstojí (po Francii a Istambulu), takže prostředí určitě není největším lákadlem, stejně tak střih je tak zběsilý jak jen Olivier Megaton a jeho stříhači dokážou/// Shrnutí: Přijde mi, že série Taken si drží kvalitativní úroveň. První díl byl sice zjevení a i po 15ti letech je super, druhý díl si musím zopakovat, ale ten třetí jsem viděl poprvé. A bylo to super, akční, dravé, napínavé. Zapojení policejního vyšetřovatele v podobě Foresta Whitekera taky super. Film má stále parádní akci a souboje, divoké honičky a docela předvídatelný závěr. Ale jsem moc spokojený a moc jsem si film užil./// Celkem 80%/// ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Film vznikl v produkční společnosti Europa Corp, kterou vlastní Luc Besson. (ČSFD)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)
  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)

Reklama

Reklama