Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (224)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem hledal seriál právě z pirátského prostředí a najednou z ničeho nic jsme objevil BlackSails a nic lepšího jsem si nemohl přát! Splnilo to úplně vše, co jsem od pirátského seriálu očekával. Řekl bych, že je to takový mix mezi Spartakusem a Římem, což je vlastně dokonalá vizitka! Scénáristé a lidé z castingu měli vskutku zlatou ruku při výběru hlavních postav! Toby Stephens jako Kapitán Flint, je naprosto dokonalý! Rovněž tak Luke Arnold a Zach McGowan hrají své role perfektně! Občas má člověk pocit, že některý díl, není tak nabitý jako jiné, ale vždy si tento díl připravuje půdu pro to, co bude následovat a my víme, že se na to můžeme těšit! Toto je první seriál, kdy se vlastně i v každém díle stane něco závažného pro další vyprávění příběhu a je to jednotný příběh, neodbíhá a je výborně odvyprávěný a zato to scénáristům tleskám a těch poměrně dost nečekaných zvratů, mé srdce jásá! Po třech skvělých sezónách se těším na tu další!!!!!!!!! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Lesbický sex nesmie chýbať v žiadnom pirátskom filme/seriáli. :-) Žiaľ, to bolo asi to jediné, na čo sa v tejto nudnej konverzačke dalo pozerať. Obsadenie nezaujímavé, po dobrodružstve je treba vyhlásiť verejné pátranie a celé to pôsobí ako päsť na oko. Piráti boli najväčšia verbež, no tu ten ich slovník pôsobí, akoby boli neviemako študovaní, prednášajú tu také kvetnaté frázy, že som nevedel, či sa smiať alebo plakať. Hovorí sa tu naozaj veľa, aj keď sa riešia úplné blbosti, kadejaké vzťahy a pod. Seriál si nezaslúži mať slávne postavy Flinta a Silvera, lebo s Ostrovom pokladov to nemá zbla nič. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak sem jakože četl a slýchával, že prej jenom ta pilotní epizoda za něco stojí, a zbytek už je pouhé browniesové kecání o pirátských strastech na souši (v přístavech) i na vodě (na palubách lodí). No a Marshall mě dokázal zklamat i v tom úvodu. Proč dobrá polovina S01E01 vypadá, jako že se odehrává zároveň v jedenadvacátém století a před třemi sty lety? A kdy už konečně někdo těm ignorantským maskérům vysvětlí, že pirátská verbež vážně neměla bělejší zubiska než kozatá blondýnka v reklamě na Colgate Total? Hrůza aneb atmosféra utopená v kýblu se zvratkama. Rozmáchlé bitky na začátku a konci super, upovídaná vata mezi tím katastrofa. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hou, hou, ho..ly shit! Neil Marshall a Michael Bay se s tím v úvodu očekávaného kousku rozhodně nepářou a přicházejí s hutnou pirátskou atmosférou, v níž krev a rum potečou proudem a ještě se nám přitom ukážou nějaké ty kozy. Zápletka zatím navíc vypadá zajímavě, charaktery jsou řádně drsné a charismatický Toby Stephens si to zatím krade bez problémů pro sebe. Menší problém mám jen s ženskými postavami, jejichž rádoby drsnost působí místy až nechtěně směšně. Jinak ale hodně velká spokojenost. Update: Po čtyřech dílech jde ale kvalita rapidně dolů každým dílem a atmosféra pilotu Neila Marshalla je pryč. Čím dál debilnější postavy zde vlastně jen kují pikle tim nejnudnějším způsobem a v každé druhé scéně mnohdy popírají své předchozí jednání. Dál už pro své vlastní dobro a pro zachování dobrého pocitu z pilotu raději sledovat nebudu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Inu, poctivá pirátská podívaná se vším, co k tomu patří. Zajímavé postavy, skvělé herecké obsazení, výtečná akce, nabitý děj... jistě, opět je to místy natahované (jak taky jinak, že?), ale to v tomhle případě není zas až takový problém. První díly (vlastně celá první řada) jsou jen takové rozjezdové a doslova úvodní, ale to, co přijde potom, to je opravdu něco, přátelé! Jízda plná zvratů, intrik a ještě větších intrik, Flint, Černovous, Long John Silver a nesmírně silné ženské postavy. Vývoj postav je famózní a vy skutečně nikdy nevíte, které fandíte (nej)víc. Navrch jedna z nejlepších znělek, které jsem kdy slyšel a viděl. Black Sails je seriál s výhradně prudce stoupající kvalitou. Nejlepší pirátská věc, která v televizi či filmu kdy vznikla, v tomhle žánru to vážně nemá konkurenci a Michael Bay v tom naštěstí není znát. I když je to nesmírně epické, pořád ale existuje asi sto lepších seriálů, než tenhle. Black Sails by ovšem byly 101. 85% za celý seriál, slabších 70% za první řadu, velmi silných 80% za zbytek. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • V seriálu se objeví hned několik postav z řad anglické šlechty. Člen, konkrétně tedy členka britské aristokracie se však najde i mezi tvůrci. Je jí herečka Clara Paget, celým jménem Lady Clara Elizabeth Iris Paget, která je dcerou Charlese Pageta, 8. markýze z Anglesey. (oli009)
  • Jacku Rackhamovi se skutečně připisuje autorství charakteristického motivu pirátské vlajky (lebka a zkřížené hnáty na černém pozadí), který je známý také pod označením „Jolly Roger“. (oli009)
  • V jedné ze závěrečných scén si můžeme všimnout, že služka Eleanor předčítá svým dětem z knihy „A General History od the Pyrates“, kterou napsal kapitán Charles Johnson. Spekuluje se, že tuto knihu ve skutečnosti napsal Daniel Defoe a použil pseudonym neexistujícího kapitána. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama