Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (109)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Pičovina jak ochrnutý plavčík. Dlhé predlhé, ku tomu nekonečne nudné. Malo to pár svetlých momentiek, či už milých alebo miestami aj vtipných, ale jednoznačne prehlasujem, že na mňa to nefunguje. Animácia ma tiež práve neposadila na riť a nenazval by som to ani roztomilé. Hej ozaj a niekto tu dokonca písal, že je to akčné. No tak to musí byť jeden adrenalínový zmrd, hotový Action Jackson. S tak dynamickým človekom by som vážne nemohol bývať, dočista by ma zblbol keby dvakrát po sebe klipol viečkami. Slabéééé !!! ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a krásna animácia doprevádzaná príjemnou hudbou sú hlavnou devízou tohto milého príbehu o chrobáčikoch, ktorý napriek tomu, že osemdesiat minút príbehu neprehovoria, vám napriek tomu vyrozprávajú svoje dobrodružstvá, ktoré na zažili pri zachraňovaní mraveniska. Napriek skutočne príjemnému a pozerateľnému príbehu je jeho dĺžka naozaj zdá sa mi premrštená a tak príbeh umelo natiahnutý čo mu u mňa uberá jednu hviezdičku. ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Do této doby jsem Mrňousky neznala, na rozdíl od mé babičky, která hned věděla o čem mluvím. Trochu jsem se bála, že celý film bude dabovaný Jirkou Lábusem, ale díkybohu pronesl jen dvě tři věty na začátku a pak to všechno stálo na zvucích vykuleného hmyzu. Animace nápaditá, žádné přeslazené nestvůry pro malé děti. Jednoduchou zápletku vyvážilo obrovské množství nápadů - scéna s pavoukem mi připomínala animáky Tima Burtona z dob, kdy se ještě nevykrádal. Jen bych neřekla, že to je film pro malé děti, chybí tam klasické propriety a animace taky nebyla taková, aby to zaujalo děti. Navíc myslím, že kratší stopáž by se vyplatila více. Přesto je to pro mě velké překvapení. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejlepší dokument z říše hmyzu - něco takového by snad ani věhlasná BBC nenatočila. Ale teď vážně. Tohle je totiž TAK kouzelný film se vším všudy, že skoro ani popsat nejde. Nápad za nápadem, roztomilá animace, humor, napětí, rozmáchlé epické bitvy... Zkrátka nechybí nic a dokonce se to obejde bez jediného slova. Mrňouskové to dokázali! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když jdete s dítky do kina můžete očekávat dva výsledky, buďto budou zvoleným filmem pohlcena a třebas i hodinu a půl zůstanou zcela uchvácena sedět a ani nedutat a nebo vyberete špatně. Pak záleží na rozdílu Vaší odolnosti a jejich zarputilosti si prosadit svou a remíza není možná. Má dítka až na 54 zvídavých dotazů k ději, 4 vyčůrání dokonaná, 1 falešný poplach s vykakáním a rozsypání popcornu projevila jasné nadšení z této kouzelné pohádky, která se v mých očích povedla víc než seriál samotný a tak na rozdíl od filmového Oggyho, kde se tvůrci snažili o jakési originální pojetí zajímavé i pro dospělého diváka ( ve výsledku nuda pro děti i pro rodiče), tady to bylo jednoduché a přímočaré dobrodružství cílené zejména na ty šprčky, ale i s pomrkáváním na rodiče, scéna s Tyranosaurem ještěrkou, burtonovský pavouček či vlastně celé výtvarné pojetí potěší i vnímavého dospěláka. Za mě jasných pět. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama