Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (110)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beruška: Neočekávaná cesta? Pán cukrů: Společenstvo cukru? Pán cukrů: Návrat zápalek? Ta paralela tam prostě je a já od teď budu vědět, že lesní požáry nezpůsobují jen žháři, kuřáci a neopatrní táborníci, ale i bitvy o mravenčí Minas Tirith! Doufám, že se díval i Sauron, aby pochopil, že nejúčinnější obléhací zbraň je sprej proti Gondoru.. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ferda Mravenec & Beruška: Revisited ~~~ Pěkná příroda, skvěle úchylní broučkové a internacionálně multilingvistické bzučení a ticho. U seriálu se podařilo zanedlouho vyplýtvat nápady. Tady je jeden dlouhý příběh a dost nápadů tak akorát. Tututuu you, Kuky! + za skvělou atmosférickou hudbu k takovémuhle bijáku :) ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velkým fandou animáků, potažmo těchto komických hmyzích potvůrek, myslím, že se z toho miloučkého kraťasu neměl stát celovečerní film. Ono je to vcelku vtipné, ale dlouhé a občas to opravdu postrádá ten vtip okamžiku, ze kterého těží právě ty legrační kraťasy. Místy je to opravdu utahané a animace není zas taková, jak by člověk očekával. Být divákem 0-13, tak tomu snad ještě přihodím jednu nebo dvě hvězdy, ale takhle se to opravdu nedá. Zklamání. 60% ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Už jako malé děti jsme věděli, že houfy rezavých mravenců jsou voje zla :-). Dokonalá hmyzí poezie za vůně lesních hvozdů, kterou uměli Francouzi již od dob Mikrokosmu. Kulturně-rasová bitva je zažehnuta ... jen aby statečný posel dorazil včas. Můžeme se tomu smát, ale Údolí ztracených mravenců je humornou i dojemnou poctou hrdinství, statečnosti, obětavosti a sounáležitosti ve všech světech naší krásné Země. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Bylo tu všechno: Akce, napětí, monumentální epické bitvy, malý létající hrdina, drak a mořská obluda. Takovýhle kabát tomu, ale nikdo nedal, aby se v epické fantasy filmu proháněly tak prosté věci jako beruška, mravenec, mouchy, pavouci a podobně. Navíc tvůrci srší kreativními nápady(pronásledování na řece, petangová koule do katapultu, rachejtle, sprej proti mravencům a sirky, podzemní knihovna pod mraveništěm). Tak jest, jak už to napsal DaViD'82 Beruška: Cesta tam a zase zpátky je výborné skromné dobrodružství, která s přehledem kope do zadnice spoustu mluvených filmů. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama