Reklama

Reklama

Kromě tajemné události, kterou Zach se Samantou zažili během líbánek, se musí novomanželský pár vypořádat i s neplánovaným těhotenstvím. Zach, jenž vše natáčí na video pro budoucí generace, si na své ženě všimne podivného chování, které oba nejprve připisují stresu, ale brzy je zřejmé, že znepokojující proměny Samanthina těla i duše mají mnohem zlověstnější původ. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (141)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Porod jako demoliční derby aneb zavolejte porodníka a statika (!!!) Ďábel by byl býval frajer, kdyby se kolem něj nemotalo tolik pošuků, co si rádi malujou symboly po zdech, čichaj popel a zapomínaj, že i pán temnot kdysi míval své kouzlo, tedy když se ještě držel plíživé mystiky. Allison Miller si démon vyčíhal v Klokánku, jako Katie Featherston, která má ale větší prsa a ve své podstatě je mnohem víc nesnesitelná. Hlavní problém Devil's Due vidím v tom, že se urputně snaží gradovat, ale nedokáže překvapit. Pokud se kdysi dávno kolem Rosemary pozvolna stahovala smyčka, v případě ďáblova zplození zkouší ambiciózní prostřední půlhodinu uškrtit přetaktovanou závěrečnou desetiminutovkou. Nikdo ani nezkouší rozklíčovat události kolem hlavní hrdinky a namísto toho raději stupidně vysvětlují, proč jsou jako náhodou všude kamery. Jasně, už se myslím přejedly, všechny ty FP pseudorealistické záznamy a pakliže byl v The Devil Inside ďábel ve výrazový křeči, tady zůstal jen u pár lehkých kontrakcí. Jinými slovy, tohle je přesně ten horor, u kterého je velmi snadné čekat mnohem víc a děsně těžké přijmout jen o málo víc než nic. Zívání bez atmosféry s popraskanou omítkou, u mě za [final rate: 35%] ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dle většiny komentářů z poslední doby k filmům zpracovaným found footage způsobem, mi přijde, že patřím nyní k opravdu už jen k velmi malé skupině příznivců a zastánců tohoto stylu. Skutečně nechápu, proč má právě tento subžánr tolik odpůrců, ale na to sere pes. Nicméně, jako neústupný zastánce těchto filmu je mi nyní o to víc líto, že musím konstatovat, že Devil´s Due se zas až tolik skutečně nepovedl. V žádném případě tedy nemám na mysli jeho působivost, ta je opět na maximální hranici, přinášející vrcholné momenty napětí a fungující atmosféry, prostě v tomto ohledu Devil´s Due šlape jako hodinky a je to opět nářez, ostatně jak je v tomto zpracování zvykem. Herecky jde pak navíc o jeden z nejlepších found footage snímků, s vesměs vysoce profesionálními výkony. Napadnout zde nelze ani jeden z nejčastěji kritizovaných prvků, a to roztřesenou kameru a časté používání nočních záběrů, to se tohoto snímku příliš netýká, vše je poměrně přehledné, žádná roztřepaná kamera, prostě tentokrát „klídek“. Problém, proč mě Devil´s Due až tak neoslovil, je ale zápletka. Podivná, nenápaditá a především zcela bez tempa, s nevýraznou gradací, jejíž vyústění také zrovna dvakrát neposadí na zadek, prostě fakt slabota. Takže, určitě nejde v rámci found footage filmů o ten nejslabší počin, ale na víc než průměrné hodnocení tentokrát nedosáhne ani u mne. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

další handy cam "horor",který podobně jako Paranormal pasivity slibuje v traileru solidní podívanou,aby pak nabídnul bezbřehou nudu,kde se hodinu nic neděje a v posledních cca 20 minutách se děje něco málo a to málo je navíc špatně vidět.Některé trikově slušně zvládnuté scény ukazují jistý potenciál,ale ten je zabit hned v zárodku.A já blbec na ten trailer vždycky skočim...0% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal obavy, ci to nebude strata casu pri tomto filme, pretoze ako to bolo natocene, ma to aj troska odradzalo, ze by som sa pri filme nudil. Moje obavy boli zbytocne a cele prevedenie filmu do pohladu vlastnych oci ma bavilo a bolo to zaujimave vo vyvine deja filmu. Uz samotna tema o tehotenstve, ktore malo komplikacie pocas vyvinu plodu v tele malo slusnu atmosferu a ani zahada okolo podivnych okultistov susediacich vedla nich nevyzerali zle zakomponovani, ale mohli na tom tiez zapracovat viac, aby nevyzerali tak trapossky vo filme postavat na ulici a nic dokopy nerobit, akoby sa im ani nechcelo robit nic. Uz ked sa schylovalo k poslednej stvrtine filmu, tak to nabralo spravne obratky adrenalinu a o nadprirodzene ukazy tiez nebola nudza v podobe demonickeho vycinania, coho bolo dokazom rozbijanie a natrasanie vsetkeho v dome. Skoda, ze toho nebolo pouzite vo filme viacej v tomto druhu besnenia demonika v tele. Urcite by to v tomto ohlade bolo spravne riesenie a film by mal ovela vacsiu atmosferu a o napati ani nehovorim. Ako jednohubka je to prijemne sledovanie, ale ze by som sa k filmu niekedy vratil spat po dlhsej dobe, to by som asi vahal, ci sa to vlastne oplati minut drahocenny cas znovu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se vyznačuje konstantním zrychlováním děje... Začátek se K--U-Z-O-U-F-Á-N-Í vleče, zato na konci je tempo přímo pekelné. Vše je ovšem sraženo debilizátorem, který dostal do ruky scénář (vysvětlování, proč člověk dělá, co dělá, plus čehokoli, co by mohl běžný divák s IQ pod 70 nepochopit). Což samozřejmě znehodnotilo teoretickou autentičnost found footage. Obodování si ještě rozmyslím, nicméně zdejší procenta jsou myslím hodně podhodnocena... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci k filmu přistupovali raději jako k mixu děsivého thrilleru a znepokojivé romance než k hororu. (Hal_Moore)
  • Natáčení začalo v březnu 2013 pěti dny v Dominikánské republice a poté v New Orleans. (koval45)
  • Ve filmu je řeč o antikristu, který je představován jako démon, což je ale nesprávně ztotožnění. Podle Bible je Antikrist nepřítel a odpůrce Boha a Ježíše Krista. (vimanzen)

Reklama

Reklama