Reklama

Reklama

Kromě tajemné události, kterou Zach se Samantou zažili během líbánek, se musí novomanželský pár vypořádat i s neplánovaným těhotenstvím. Zach, jenž vše natáčí na video pro budoucí generace, si na své ženě všimne podivného chování, které oba nejprve připisují stresu, ale brzy je zřejmé, že znepokojující proměny Samanthina těla i duše mají mnohem zlověstnější původ. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (141)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Síce dejovo predvídateľný a tematicky ošumelý, no napriek tomu pozoruhodný satanský horor, inšpirovaný známymi žánrovkami ako Rosemary's Baby, Omen, Escalofrío a ich neskoršími nasledovníkmi. Devil's Due oplýva viacerými pôsobivými momentami, človeka pri dvoch - troch scénach aj trochu zamrazí a našťastie je natočený takým spôsobom, že found footage štýl tentokrát nepôsobí ako rušivý faktor. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zas jeden z ďalších pokusov o Found Footage,ktorý nielen ničím neprekvapí ale ani neukáže nič nového.Nemusím tu ani rozpisovať na aký film sa tento podobá,to každý pochopí.Asi dve scény mali aj atmosféru ale to asi bolo tak všetko,čo tento film dokázal.Niektorých momentoch to bolo efektné a aj lakačky boli pár krát na tom správnom mieste.Kamera po vaččinu filmu bola roztrasená a niekedy som ani nevidel čo sa tam deje.A to finále nesie v sebe chaotickosť a organizovaný bordel. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Filmů formou FF je hodně a Devil's Due se snaží alespoň zapadnout. Při porovnání jsou lepší tituly a samozřejmě i horší. Film není úplně zahozený do odpadu, protože je tam několik scén, které nejsou marné. Hlavní dvojice hrců se dobře přizpůsobili a hráli to velice důvěrihodně. Bohužel vše padá do kolejí mírného podprůměru mezi horory a velice rychle připadne k zapomění. 35% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Znáte to, svatba, první dovolená v Jugoslávii, první dítě. Úplně stejně to je u manželů McCallových, kterým se na svatební cestě - sice ne v Jugoslávii ale v podobné Tramtárii - podaří nečekaně zplodit potomka (aniž by se to kterýkoliv z nich pamatoval). Těhotenství Samanthy je zpočátku docela pohodové, ale postupem času sama, a i Zach, který si vše nahrává na kameru, začíná uvědomovat, že průběh není úplně standardní... První (nehororová) polovinu filmu se mi docela líbila, sice neobsahovala žádný příběh, ale tak nějak se docela hezky na film koukalo (no možná spíš na Allison Miller, které to docela slušelo). Proti tomu ta druhá půlka (hororovější) už za moc bohužel nestála, působila přes všechnu hororovost tak nějak nudně, a chvilkama i trochu směšně. Hlavně jsem nepochopil snahu tohoto filmu o FF, působilo to hodně nepřirozeně (kromě první půlky, která byla takové příjemné home video) - ale asi to je holt teďka moderní, všechno točit tímto způsobem. Natočit to normálně, tak bych možná dal hvězdičku navrch ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Další z řady trapných FF hororů, od Devil's Due jsem se nechal zlákat povedeným trailerem. Jak už je známé, tak trailer není vše a u tohoto to platí dvojnásob. Pár slušných scén se najde, hlavně nejkvalitnější lesní, ale to je velmi málo na 90 minut. Závěr také nebyl z nejhorších, ale rozjezd mohl přijít daleko dříve. Vše už stejně mnohokrát viděno jinde, takže žádné novinky se nedočkáme. Jeden z mála kladů je hlavní herecká dvojice, protože nepůsobili otravně a naopak docela sympaticky. I přesto těch kladů je minimum a kdybych chtěl jít aspoň do průměru, tak urazím jiné horory, takže nemohu dát nic jiného než 4/10 = 40%, protože do průměru má ještě daleko. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu je řeč o antikristu, který je představován jako démon, což je ale nesprávně ztotožnění. Podle Bible je Antikrist nepřítel a odpůrce Boha a Ježíše Krista. (vimanzen)
  • Tvůrci k filmu přistupovali raději jako k mixu děsivého thrilleru a znepokojivé romance než k hororu. (Hal_Moore)
  • Natáčení začalo v březnu 2013 pěti dny v Dominikánské republice a poté v New Orleans. (koval45)

Reklama

Reklama