Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že první polovinu filmu jsem se příšerně nudil. Myslím, že celé to vyrábění, testování, objevování a já nevím co ještě mohlo proběhnout rychleji. Větší prostor pak mohly dostat postavy. Respektive jejich nabytí věcí, zážitků a dalšího, aby až se to celé pokazí, museli všichni litovat , že o to vše mohou přijít a divák s nimi. Když jsem se tedy prokousal možná 2/3 filmu konečně to začalo mít spád a posledních snad 20 minut to celé, alespoň u mě zachránilo. Zběsilé napravování škod bylo působivé. Škoda jen, že finální pointa nebyla tak nějak víc "kulervoucí". Nakonec tu 4tou dám i když jen tak tak. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

a pak,že v dnešní době nejde natočit relativně originální found footage...spíš než Butterfly effect mi Project Almanc připomněl Kroniku,která mě svého času taky dost příjemně překvapila.okud by MTV měla produkovat teen kousky pdobné úrovně,pak se jistě nebudu zlobit.Palec hore a jsem rád,že jsem se nakonec donutil,byť jsem prvotně vůbec neměl v plánu...80% ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Parta pitomců běhá tam a zpět a zpět a tam, jeden nebo jedna z nich to pořád točí a nic, pořád se nic neděje. Zajímalo by mě, kdo je takový idiot, aby pořád vše točil a to i při běhu. Dal jsem tomu asi čtyřicet minut a pořád se tam jen běhalo tam a zpět a zpět a tam a pořád to točil nějaký idiot a točil to i při běhu... ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Než zemřu, chci postavit stroj času"' Tenhle film profrčí internetem, aniž byste si ho všimli. Partička mladých američánků (jak jinak) nalezne starou videokameru, kde je záznam ze sedmých narozenin jednoho z nich. Všimnou si však, že na záznamu se objevil i jeden z nich, nikoliv však v dětské verzi, ale v momentální, puberťácké. Po prozkoumání sklepa naleznou plány na sestrojení stroje času, který úspěšně (bohužel) dají dohromady. Poprvé pošlou časem věc. Pak sami sebe. A jede to ráz naráz. Výhra v loterii, největší letní akce, rozhazování peněz, opravy zkoušek, řešení osobních sporů. Ale jak bývá pravidlem, když měníš minulost, posereš přítomnost. A ne jinak je to i tu. Celkově se mi nápady s časovou smyčkou obecně líbí, i když to kolikrát nadělá bordel v hlavě. Tady je to ale převzato z lehčího hlediska a člověk se neztrácí v žádné časové rovině. Film měl při propagaci ohromný potenciál, parta mladých, found footage styl natočení, ze pár efektů a hromady časových smyček. Ve finále je to ale spíš film na nedělní odpoledne, kdy potřebujete zabít čas, než Vám začne turnaj v PokerStars. Do filmu jsem se ale zažral. Bohužel je tak přecpaný typickými cliché, že jsem věděl hned, jak to skončí. Jak taky může skončit film, kde se skáče časem tam a zpět, že. Herci nebyli protivní nečekaně, hudbu jsem ani nezaregistroval, kamera typicky found footage roztřesená a efekty na lepší dvojku. Děj se, na celkem krátkou stopáž, celkem táhl, ale od prvního úspěšného skoku do minulosti už to odsýpá a jen čekáte, co se zesere. Jak už jsem říkal, time loop filmy mám rád a tohle i přes 50:50, pozitiva:negativa, mi to sedlo. 79% 7,9/10 4**** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle Time Loop filmy mám celkem v oblibě a Welcome to Yesterday je podaný zábavně a je škoda, že do žánru Thriller příliš nezasáhne. První půlka je poměrně zdlouhavá, jakmile začne pokus fungovat přichází na scénu vynikající zábava především ze školního prostředí, ale finále mi přišlo bohužel příliš překombinované a chaotické, ze kterého jsem neměl příliš pozitivní dojem. Fajn postavy, fajn myšlenka i fajn zábava, ale ambice byly výše. 65% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)
  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)
  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama