Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (255)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Parta pitomců běhá tam a zpět a zpět a tam, jeden nebo jedna z nich to pořád točí a nic, pořád se nic neděje. Zajímalo by mě, kdo je takový idiot, aby pořád vše točil a to i při běhu. Dal jsem tomu asi čtyřicet minut a pořád se tam jen běhalo tam a zpět a zpět a tam a pořád to točil nějaký idiot a točil to i při běhu... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Cestovačka časem tentokrát okořeněná found-footage. Jako vždy se vymyslí nějaký přístroj, teenageři jsou nadšení, všechno zkouší a pak se to posere. No tak se to pokouší napravit, jenomže to není tak jednoduchý. Toto nebyl spoiler, to je vždycky stejný. Kamera je vcelku snesitelná, dokonce se mi zdála trochu méně nervní než v ostatních FF. Herci celkem přijatelní. Celkově vzato je to průměrný film. Mě ale cestovačky strašně baví a FF tomu dává trochu zajímavější rozměr. Takže i přes kupu logických lapsů a s přivřením všech očí co mám, je to za slabší čtyři. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie, samotný snímok čo sa obsahového konceptu cestovania časom týka, má asi najbližšie k Osudovému dotyku, aj keď po formálnej stránke sa tieto dva snímky dajú len ťažko zrovnávať. Project Almanac je totiž natočený štýlom FF, čo až na pár výnimiek, moc nemusím. Na druhú stranu si film po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi a príjemné mystérium okolo časových skokov s následnými zmenami realít. Niečo v tomto smere vyšlo výborne, niečo sa podarilo menej (hlavne záver mi tu akosi nesadol), ale celkový dojem je pozitívny. 65/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Mladistvé , sympatické sci-fi o stroji času aneb , jak přijít na to , že je lepší ho vlastně vůbec nesestrojit . Takto by se ve zkratce dal shrnout film . Jistě je pěkné , když si člověk může upravit svůj život dle svých představ , ovšem co to sebou nese za následky už tak pěkné být nemusí . Možná té mladistvosti bylo až příliš , ale děj to mělo zajímavý a dívalo se na to velmi dobře . Viděno v rámci Season Challenge Tour 2015 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vynález stroje času by si mohl dát patentovat i takový Jára Cimrman. Kdyby ho ovšem zase někdo nepředběhl. A tím někdo je slovutný Michael Bay. Ten svými producentskými křídly zaštítil projekt, který na cestování časem nahlíží s autentickou personifikací. Ruční kamera natáčející za všech okolností je zde velmi ozvláštňujícím prvkem, s nímž se ale neodboural rozpačitý a chaotický ráz vyprávění, někdy zcela záměrný, v převážné míře ale maskující slabší scénář, který zcela podléhá potřebám a nárokům standardního diváka MTV, které na projektu zanechalo rovněž svůj produkční otisk. Na životě studenta Davida Raskina by jistě nebylo nic tak pozoruhodného, kdyby jednoho dne podle plánů svého zesnulého otce nesestrojil stoj času. Od té doby se svojí partou studentů podniká časové skoky do nepříliš vzdálené minulosti. Dá se vyhrát balík peněz v loterii, zapařit na hudebním festivalu s Imagine Dragons, nebo úspěšně absolvovat zkoušku z chemie. Vše se změní, když David tajně podnikne výlety do minulosti na vlastní pěst. Nevědomky tím totiž ovlivní chod událostí. Nadějnému filmu chybí pořádně zajímavá zápletka a strhující scény. Parta studentů vlastně dohromady nic zajímavého nepodniká. Většina z děje jsou jen málo dostatečně vykreslené útržky, jak se někteří z party stávají lepšími a hodnotnějšími než dříve. Outsider školy má s penězi o pozornost postaráno, dům, který podléhá prodeji, se prodat nemusí atd. Divným úsekem je i opakovaná zkouška z chemie, při níž by se student měl logicky ocitnout v časové smyčce a přesně by měl vědět, z čeho ho bude profesor zkoušet. Jenže tomu tak kupodivu není. Profesor pokaždé zadává studentovi jinou otázku, což není nijak vysvětleno a je v rozporu se zásadami časového harmonogramu, ale pokud se jedná o neměnnou časovou smyčku z minulosti, její obsah by měl zůstat stejně neměnný. Prostřední část filmu je vyloženě nezajímavá. Jako náruživý divák Šlágr tv neocením hudební variace Imagine Dragons, když hrdinové snímku zavítají na jejich koncert. První třetina filmu nabízí hodně technických prvků, na které se při sestrojování stroje času narazí. Byla zajímavá a originální. Čekal jsem, že diváka připraví na další nemálo zajímavé úseky filmu. Ty se nakonec dostavily až v závěrečné fázi, kdy film začal hrát na temnější stránku vlivem negativních důsledků cestování časem. Osvěžující originalitou příběhu bylo, že nešlo cestovat dále než jen do limitu deseti let. Příběh velký zájem o osudy party studentů moc nevzbudí, a to i přesto, že ač nenarazíte v titulcích na žádná zvučná jména, herecký casting byl snaživý. Technicky vypiplané, režijně ale místy poměrně nepřehledné, což filmu ubírá celkově body. Michael Bay měl být přísnější na scenáristy, aby příběh dostal konzistentní podobu. Takže zůstal líbivý vizuál, neotřelý autentický pohled na fantasmagorický vynález a solidní porce originálních nápadů. 60% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Napísanie, natočenie a zostrihanie filmu trvalo len 9 mesiacov. Rešerš ohľadom cestovania v čase zabral 3 mesiace. (Real Tom Hardy)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama