Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (164)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem mám vyloženě subjektivní estetický problém. Ačkoli je Kniha života všeobecně oceňována za krásnou a kvalitní animaci (což je asi objektivně technicky pravda), pro mě to byl bolestný zážitek. Prostě nechutně přeplácaný bordel. Navíc nechápu, pro koho to bylo točené? Příběhově zajímavé to není, roztomilé a vtipné už vůbec ne. Když si představím, že na tohle vezme někdo děti do kina ... chudáci špunti musí po pár minutách znudeně usnout. Pravděpodobně to cílí na hispánskou minoritu v USA ... ale nevím ... mexický vibe má Kniha života opravdu velmi silný, ale to je tak jediné, co je v ní k nalezení. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobitý animák,který se vizuálem viditelně inspiroval u Tima Burtona.Příběhová kostra sice není nic nového a první půl hodinku jsem celkem odzíval,ale ve chvíli kdy se děj přenese do země vzpomínání a zapomnění jsem se začal bavit víc než jsem do té doby čekal.Určitě existují lepší animáky,ale tahle jednohubka v žádném případě neurazí...70% ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krásně zabalené nic. Těšil jsem se, když jsem se dozvěděl, že Guillermo del Toro produkuje film o mexickém kultu La Muerte, ale nakonec se mi líbila jen ta animace a píseň od Radiohead. Místo makabrózní podívané mi totiž naservírovali selanku pro hloupé americké děti...mexické reálie, anglosaské songy, Ice Cube a jeho afroamerický projev, zápletka z latinskoamerické telenovely... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $49,289,238Tržby Celosvetovo $91,289,238Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ mám rád ak sa animácie medze nekladú a fantázia sa pustí na uzdu ale toto čo sa momentálne tvorí akosi ide odnikiaľ nikam, príbehovo ploché, postavy povrchné, vôbec to neberie a zopár dobrých záchvevov a pár pesničiek to nevytrhlo, zas sklamanie /40%/ ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Animace je bezesporu krásná, té nemám co vytknout. Ano, teď přijde ale... Kniha života postrádá posloupnost, která by mě bavila a upoutala. V průběhu jsem se sice v pohodě orientoval ale chyběla mi ta pohoda, logika, jednoduchost a zábava z podobných animáků (letos například Škatuláci byli o dost zábavnější i zajímavější). Škoda, trailer sliboval zajímavější i zábavnější podívanou. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)
  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama