Reklama

Reklama

Jason Bateman uvádí svůj režijní debut - podvratnou komedii Sprosťárny. Bateman představuje Guye Trilbyho, čtyřicátníka, který objeví skulinku v pravidlech národní soutěže v hláskování a rozhodne se soutěž vyhrát. Rozhodčí, rozzuření rodiče, ani přemotivovaní osmáci nemají šanci, protože Guy nemilosrdně ničí jejich sny o vítězství a slávě. Když se reportérka (Kathryn Hahn) pokusí zjistit jeho opravdové motivy, Guy vytvoří nečekané spojenectví s jiným soutěžícím: nešikovným desetiletým Chaitanyou (Rohan Chand), kterého Guyův přístup vůbec nevyvádí z míry. Kritici nešetří chválou a považují Sprosťárny za „nejlegračnější, nejchytřejší a nejzábavnější komedii za dlouhá léta!" (Pete Hammond, Movieline) (Bontonfilm)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (119)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že se moje bránice bude třást mnohem intenzivněji. Alespoň nápad s touhle hláskovací soutěží je poměrně originální a hlavnímu hrdinovi nechybí pořádné zapálení. Také jsem očekával, že hlavní hrdina bude terorizovat a šikanovat děti mnohem intenzivněji. Soudě dle okolních komentářů. Na pozadí mě docela obtěžovala vážná dějová linie o samotě a přátelství. Celkově se nejedná o žádný filmový zázrak, ale pouze o průměrnou komedii. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Docela sranda, to se musí nechat - minimálně svým slovně nevybíravým stylem. Jinak mi to přišlo takové neohraničené - alespoň ten začátek tedy. Motiv Batemanova jednání se dozvíme až někdy v druhé třetině filmu a popravdě že by šlo o převratnou věc .. ale co, hlavně že se člověk zasmál. Nutno ještě dodat, že Bateman i reportérka mi byli oba dva sympatičtí. 6/10 ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já jsem v tom moc až tak vtipného zase nespatřoval. Pokud ale chtěli tvůrci poukázat na trapnost soutěže ve spelování, dotud bych to chápal. Protože Amerika je známá svými stupidními soutěžemi, kde se vytvářejí hrdinové díky každé hovadině. Ať už se jedná o výše zmíněnou soutěž, nebo o naprosto nevkusnou a obscénní miss malých holčiček. Nevím, zda v Americe vznikl i Big Brother, ale nedivil bych se. Jinak pár vtipných momentů tento film měl. Celkově to ale byla v poslední době jedna z mnoha poměrně slaboduchých komedií. ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Příběh o geniálním čtyřicátníkovi, kteří se pomocí mezer v pravidlech účastní spelling bee soutěže. Fakt, že všem jeho spolužákům je max. 12 let se snad nikomu (kromě něj samotného) nelíbí, a tak dělají vše proto, aby jej ze soutěže vypálkovali. On se zase nezdráhá ničeho, aby zlikvidoval své soupeře. Nicméně o hladinu níž se na tento film lze dívat jako jako na příběh o přátelství a hledání rodiny. Asi tak. Některé chvíle JSOU hodně vtipné, někdy si ale říkáte, že to je až moc. Co se týče celkového vyznění filmu, tak dávám průměrné tři hvězdičky. Film neurazil, ale ani nikterak neuchvátil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bateman nad vecou. Chrliaci jednu prapodivnú múdrosť za druhou - stále ale zostávajúc v miere nadhľadu. Nenájdete tu ani pátos, ani tlačenie na emocionálnu pílu. Film je zábavný, s výborným tempom a dobrou chémiou medzi hlavnou postavou a indickým chlapcom. Všetko tam funguje tak dobre, až zamrzí prostoduchá zápletka na ktorej je film postavený. To, že na konci si uvedomíme, čo tým chceli tvorcovia povedať a nebudeme nadšený je jediný fakt, ktorý film skopáva do vôd priemeru. Ale ani to nie je priemer negatívneho rázu. Každopádne je tam kopec miest, kde som sa zasmial a fungujúca chémia medzi hl. hrdinom a divákmi funguje od prvej sekundy. Veľmi príjemne strávený čas zatiaľ čo za oknami prší. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v americkém městě Los Angeles. (Terva)
  • Jason Bateman uvedl, že pozorně sledoval kariéru ostatních herců, kteří se dali na režisérství, například Bena Afflecka, George Clooneho. Režírovat film pro něj byla výzva a chtěl najít rovnováhu v herectví a režírování. (Mitin)

Reklama

Reklama