Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (254)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pánové DiCaprio a Affleck ať mi laskavě vysvětlí, co si mám z jejich nejnovějšího filmového výtvoru asi tak odnést nového, pokud mám za sebou mafiánské fláky jako Road to Perdition, Black Mass, Gangster Squad, Darabontovo Mob City anebo ještě lépe Scorseseho monumentální Boardwalk Empire. Právě gangsterskému Impériu z Atlantic City je totiž Pod rouškou noci až tak moc podobné, že v podstatě jen zhušťuje celý tento seriál do několika čtvrthodinových epizodek ve dvouhodinové stopáži. Ty pak sice každá mají svou malou pointu a dohromady i jakž takž utvářejí jakousi pohnutou biografii jednoho ambiciózního mafiána, všechno už tu ale bohužel bylo viděno dříve a s mnohem ucelenějším příběhem. A proto tentokrát ne. Ben je pořád skvělý režisér, jako scénárista mě ale s Live by Night neměl šanci zaujmout... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Komercni mega propadak s Affleckem jako "charakternim" gangsterem z doby prohibice. Nevim co vadilo ostatnim, ale me to docela bavilo a ty dve hodiny utekly jako voda. Epilog po prestrelce v hotelu mi prisel takovej uspechanej, ale jako celek me film bavil. Maly plus za radu dobrejch / zajimavejch hercu vcetne Wada z GTA 5 :) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiež by mi pripadalo že žijem v nebi, práve teraz a tu, mať okolo seba takto naaranžovanú Siennu, Saldanu a Ellen. Afflecka akoby tu ešte viac než samotní gangstri, bavilo kúzlo krásnych žien. Ich postavy sníma s toľkým džentlmenstvom, že mu odpustíte všetko to navôkol. Čím je pokus o ambicióznu retro drámu, ktorá si toho nabrala na ramená viacej, než s koľkým zvláda dramaturgicky pracovať. Menej by bolo viacej. Rozprávať o tom môže napríklad Mendesova Road to Perdition, ktorá mala menej postáv, ale jasný cieľ. A šla doň s presnosťou a sebaistotou. Affleck v Live by Night miestami oboje ztráca a výsledok síce baví a dobre sa naň pozerá, ale pri spomienke obzvlášť na jeho perfektné Argo zanecháva dojem tvorcovského zlyhania. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Scénáristická mýlka Bena Afflecka s několika wtf momenty (zejména u dialogů) a zkratkovitými narativními operacemi, jež se snaží vynahradit režíjní zručnosti, která ale potřebuje místo umělé stylizace nádech špinavosti a tak bohužel selhává i na režisérském poli. Z čehož vyplývá, že nejlepší (ne, že by bylo z čeho vybírat) je paradoxně herecká poloha. Na druhou stranu - dobová atmosféra zvládnuta perfektně, stylizace a určité momenty evokovaly herní sérii Mafia, což pohladí na srdci nejednoho jejího fanouška. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck získává sebevědomí v režii, ale ztratil dech, ukousl si velké sousto, které nepříliš dobře ukočíroval. Příliš postav, dlouhá dějová linie, zamrzlá mimika hlavního hrdiny. Jeden z hlavních soupeřů trpící obrnou nebo paralýzou trojklanného nervu, což není pěkné. Na konci snímku jsem usnul, což by se kvalitní gangsterce stát nemohlo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Pro nízkou návštěvnost se v českých kinech film promítal pouhý jeden týden. (Alatiel)
  • Zbraně použité ve filmu byly samopal Thompson, pistole Colt 1911, pistole P-38 a lehký kulomet BAR. (K98)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama