Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (432)

Figu 

všechny recenze uživatele

Slušivej příběh dvou světů chutí, aroma a receptů, sídlících naproti sobě přes ulici, kde hustá rivalita víří ve vzduchu, společně s vůní jídel, plynoucí se z obou kuchyní. Francie versus Indie. Tak kdepak se líp vaří? Třeba to dopadne, jak fotbalovej špíl dvou cikánských mužstev... Takže jednoznačně bez branek. No nechte se překvapit. Pěknou podívanou. 75% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Miluji kari a Helen Mirren patří mé oblíbenkyně, a tak byla tato komedie jasná volba. Sice ve mě dokázal vybudit chuťové buňky, ale bohužel je jeho forma tuctová, kýčovitá, sentimentální a naivní. Na druhou stranu si však u jejího sledování odpočine Váš mozek. Mě dokázal pobavit jen těsně pod 3 hvězdy. Přece jen musím být kritický, když to natočil Hallström - mistr áčkových telenovel a červené knihovny, a znovu bych si tuhle komedii nezopakoval. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Láska na kari. Co jen k ní napsat? Uplynula tak rychle a vznešeně bez jakéhokoliv zkratu a zádrhelu jako všechny Hallströmovy filmy (prozatím viděny čtyři, což se brzy změní), při nichž člověk prostě jen vypne a úplně ztrácí pojem o čase. A právě Láska na kari mě přiměla poznat, co vlastně na filmech hledám. Hallströmovy příběhy nejsou vystavěny na žádné složitosti, jsou to zkrátka pohlazení na duši, navíc ztvárněna v nádherných prostředích s neskutečně skutečnými hereckými výkony, nevyžadují žádný klasický boj dobra se zlem, a přesto jsou napínavé, žádnou přehnanou romantiku, a přesto jsou roztomilé. Láska na kari byla pro mne okouzlujícím zážitkem a Lasse Hallström se z ničeho nic stává mým velkým oblíbencem. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström jak podle šablony. Což není nutně špatná věc, protože jeho filmy jsou pěkné a vždy jsem je ocenil 4* (aniž jsem o tom přemýšlel). Tady jsem šel o jendu hvězdu méně, protože přeci jen Čokoláda už tu byla. Láska na kari je milý a dojemný film, který občas tlačí na city diváka, ale nijak zákeřně. Herci se pro své role hodí a tak dále, jen scénář mi přišel trochu šitý horkou jehlou. Změna zarytého nepřátelství v přátelství až lásku je rychlejší než děcko po prvním kari a ač indické jídlo rozbrečí mnoho lidí, jako hlavní spoušťeč u kuchaře pro návrat domů je trochu odfláknutý oslí můstek. Doporučuji koukat se zásobou dobrého jídla. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steven Knight | Hudba: A.R. Rahman | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Touchstone, DreamWorks, Amblin, Harpo, Image Nation, Participant, Reliance | Rozpočet: 22 miliónov $ | Tržby: 88,9 milióna $ | Ocenenia: Golden Globes - 1 nominácia: HR Helen Mirren. Spolu - 2 výhry a 2 nominácie || Síce šablonovitý, ale osviežujúci film o najpríťažlivejšej téme na svete: o jedle. Stret dvoch odlišných kultúr dáva filmu to správne korenie, k dokonalosti mu chýba vyhýbanie sa všadeprítomnému klišé, hlavne vo fázy súťaženia dvoch reštaurácií. Veľmi príjemný film na menej akčný večer. 75% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Na spoluproducentském postu lze najít jméno zpěvačky a herečky Oprah Winfrey, která se do knižní předlohy Richarda Moraise zamilovala a od roku 2010 ji prezentovala ve svém časopise. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama