Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (980)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Skoro celou dobu se to tváří jako zatraceně dobře vystavěný příběh, ve kterém je časový paradox pouhou hybnou silou k akci zajímavých a netuctových postav, aby to nakonec ve finále bylo, jako už mnohokráte předtím, jenom o tom paradoxu. Do druhého dílu prosím o instalaci Joshe Brolina, testosteronové verze zde přítomného Ethana Hawka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být barmanem, může být místy i slušná divočina. Tvůrci dávají stručné indicie, zručně matou a divák je zvědavý. Jenže pak přijdou momenty, které jsem, přiznám se, nepobral a můj zájem začal velmi rychle opadat. Navíc uznávám, že mě film zřejmě zastihl ve špatnou dobu a neměl jsem chuť se do něho právě v poslední třetině víc položit. Tvůrci svůj kus nakonec neprodali. Nepomohla tomu ani nápaditá kamera, ani solidní vizuální zpracování. Tyhle filosofické zápletky založené na hře s nejrůznějšími časovými paradoxy mě jako celek jednoduše nebavily. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková trochu jiná, vlastně úchvatně podivná sci-fi o paradoxech cestování časem. Herecky všechno zdánlivě stojí na Ethanu Hawkeovi, ale ona v podstatě neznámá herečka Sarah Snook předvedla brilantní herecký výkon hodný ryzí charakterové studie v nějakém čistokrevném dramatu... Tohle je ten druh filmu, který si člověk chce pustit podruhé, aby se přesvědčil, jestli se znalostí rozuzlení (které je mimochodem dlouho dopředu signalizované) vše do sebe zapadá přesně tak, jak má... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co bylo dříve; vejce, slepice či kohout? Škola hrou aneb úvod do světa problematiky časových paradoxů v názorné praxi, ve které tvůrci nedělají z diváka tupce a velmi záhy opustí hru na velkou pointu, protože oni vědí, že vy stejně víte; ostatně... Již jen ten název, že? Jediným problémem je, že celý ten důmyslně vymyšlený i zprostředkovaný "paradox kruhem" (či Novikův princip sebekonzistence chcete-li) tu popírá sebe sama (!následují mírné spoilery!) těmi zpropadenými novinovými výstřižky. Protože pokud mohou v minulosti existovat novinové články z budoucnosti, která nenastala, tak celá ta neměnná předurčenost výše uvedených paradoxů v osobní linii je jaksi postavená na hlavu, ne? ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

No jsem až zděšen co se z toho filmu vyklubalo, neuvěřitelně ujeté. Natočeno je to dobře a čas se ani trochu nevleče, ale je tu hrozně moc zvratů, které pokaždé změní pohled na celek. No podruhé bych si film rozhodně nepustil a průměr je až mírumilovné hodnocení. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Galerie (192)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v australském Melbourne. (Terva)
  • Před první cestou v čase, kdy hlavní postava (Ethan Hawke) přísahá na pravidla a podává si ruku s dalšími agenty, má v záběrech zblízka na pravé ruce řemínek, ale v záběrech z dálky ho nemá. (JohnSmith)
  • Přibližně v 9. minutě zvedá jeden barman kolegovi pohyblivou část baru, aby mohl pronést piva. Záběr končí, když je uprostřed baru, ale v dalším záběru jde opět k baru. (fcapab)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama