Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silné psychodrama podle námětu Simony Monyové o citovém vydírání, o nebezpečném, až patologickém vztahu mezi mužem a ženou. Trilogii na motivy knih Simony Monyové uzavírá film režiséra Filipa Renče Sebemilenec z dílny Tvůrčí producentské skupiny dramatické tvorby Davida Ziegelbauera. Je v životě opravdu nejhorší zůstat sám? I na to odpoví příběh tragické lásky Libuše (Simona Stašová) a Oty (Jaromír Dulava)... Úspěšné podnikatelce Libuši, která se ocitá na vrcholu zralého věku, nachystají dvě nejlepší kamarádky opravdu nečekané narozeninové překvapení. Díky tomu se osamělá Libuše seznámí s šarmantním „kovbojem" Otou, který vnese do jejího života lásku a radost. Libušino štěstí ale netrvá dlouho a její euforický pocit z nového životního startu vystřídají stres a utrpení. V tomto krásně i zle mrazivém vyprávění odrážejí autoři scénáře život spisovatelky Simony Monyové, jejíž stejnojmenná literární předloha se stala inspirací pro vznik tohoto filmu... (Česká televize)

(více)

Recenze (129)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Ano, je to příliš, příliš vyhrocené, ovšem ze zfilmovaných knih Simony Monyové zatím nejlepší počin. Možná, je to tou Renčovou režií. Ale hlavně mistrovským herectvím Stašové a Dulavy. Za svůj tragický osud si autorka předlohy tento TV film určitě zaslouží, bohužel Im Memoriam. Je mi jí moc líto. Dobrá Bartákova hudba, stává se lepší, než jeho otec, i když jsem tam zaslechl nějaké typické Hapkovy harmonie. Velmi silný, i když příliš vykonstruovaný film... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se filmové podoby podle předloh Simony Monyové né úplně povedly a svezly se na laciné televizní tvorbě, přitom by se tohoto tématu měl chytnout někdo, kdo si zatím bude stopro stát a poví skutečně bez skrupulí a s jistou uměleckou podobu, co chtěla povědět sama již zesnulá autorka knížek. 50% ()

Reklama

Aidina 

všechny recenze uživatele

Otík se tedy povedl a Jaromír Dulava velmi dobře vystihl jeho povahu povaleče, lháře, opilce a násilníka, co umí jediné a to mít neustálou zásobu sladkých řečiček, jak všechno bude zase fain a že všechno dělá jenom pro ni. A tak je to pořád dokola. Simona Stašová rozehrála svůj part od sebevědomé a úspěšné ženy podnikatelky k naprosté trosce, které už nevadí ani bití a ponižování, naproto dokonale. Tohle je jenom ale špička ledovce, myslím, že daleko horší skutečné příběhy se na veřejnost nikdy nedostanou. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Co je české, to nestojí za nic. Jak jinak. Nějak mě to už nepřekvapuje. I kdyby bylo tohle dílo sebehorší, o dvě třídy výš ho zákonitě musí dostat ústřední dvojice a hlavně pak paní Stašová. Ne nadarmo dostala za roli v Soulu (Seoul International Drama Awards) v roce 2015 cenu za nejlepší ženskou hereckou roli. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Obsah hodnotit nemohu, protože jsou věci, které zkrátka nepochopím. Herecké obsazení výborné, ale Simona Stašová mi typově na představitelku hlavní role neseděla, i když se snažila sebevíc. Dulava naopak vykresluje svou postavu velmi jednostranně a ploše. Až do posledních deseti minut to vypadalo na více hvězdiček, kdyby celý film nezničil sám režisér naprosto zbytečnými a přehnanými záběry vražd. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Simona Stašová si z festivalu nezávislého filmu v sanfranciském Tiburonu přivezla cenu Zlatý kotouč za hlavní ženskou roli. (Cucina_Rc)
  • Film byl představen na 13. ročníku filmového festivalu v americkém městě Tiburon. (Cucina_Rc)
  • Natáčení probíhalo v Brně a ve Šlapanicích u Brna. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama