Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (328)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že sa mi to nebude páčiť, no predpokladal som, že aspoň farebná kompozícia vizuálnej časti ma nejako zaujme. No, a nie. Kontrast farieb ako balzam na oči v tejto snímke zbytočne hľadať, skôr ma z nepodarených efektov a zlého nasvietenia tieňov boleli oči. Príbeh prázdny ako pohár od piva tomu grády tiež nedodal. Pre deti sa mi to zdalo moc "gulášovité" s tými prechodmi v čase, a pre dospeláka zase zbytočne naťahovaná nuda. Predlohu som nečítal, tak neviem ako sa toho držali, ale predpokladám, že nijako.. Inak by to nebolo tak slávne. Skutočne nepodarený kúsok. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se jeví jako občasné dětské dobrodrůžo. Koukat se na to rozhodně dalo víc než první díl, který měl na svědomí velký Tim. Johnny Depp stále neopouští maskérnu a zřejmě to už bude nějaká jeho závislost na silných vrstvách makeupu, co ho vede k tomu neustále přijímat tyhle role ve vyumělkovaných pohádkách. 50% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Druhá Alenka už mě neokouzlila tolik, jako ta první. Ne že by příběh nebo režie byly nějak výrazně horší, ale to je prostě osud spousty filmových "dvojek", že pokud nejsou výrazně lepší/zajímavější než "jedničky", nevzbudí už tolik nadšení. Každopádně je to krásná, bizarně poetická oddechovka. Pro malé prcky sice samozřejmě opět není, ale starší děti by ji měly přežít bez nočních můr a dospělým pak, i těm jednodušším, její paradoxy cestování časem určitě nezamotají kedlubny tolik, jako leckterá překombinovaná scífka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po trpkom sklamaní Burtonovej prvej časti som nemal žiadne očakávania a to, že Bobin nakrútil sequel lepšie ako majster za zenitom, je to najpríjemnejšie prekvapenie sequelu. Ide o tak vizuálne opulentné a prehnané dielo, že to nemôže z princípu fungovať. Kombinácia dadaistického Gilliamovho štýlu, naivity Narnie, monumentality Pána prsteňov, niekedy dokonca Transformers a finále v štýle katastrofického Deň potom (nie, vážne) dávajú poznať, že osobitosť nebude hlavnou devízou filmu, ale aspoň je po celý čas sa na čo sa pozerať. Na to, aby Alica v krajine za zrkadlom mohla fungovať, musel by ju nakrútiť spomínaný Gilliam, keď už Burton ťažko pohorel. Ale pozerá sa na to celkom dobre a Mia si to užíva, ostatní sa skôr nudia. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KLOBOUČNÍKU, TVOJE RODINA PŘECE UMŘELA. UŽ DÁVNO. SÁM JSI MI TO ŘEKL. NIKDO TI JE NEVRÁTÍ.“ … „ALE TY BYS MOHLA…" /// Alenka na cestě do minulosti (Kloboučníkovi). Začalo to dobrodružně, pak šup – zrcadlo a …. něco tomu kurva chybí…(nu což, aspoň mám víc prostoru o bloumání o svým dnu Naprdlajs…). Film spíš pro ty mladší, který pobaví barevnost, záplava CGI (3D) a rozličnost postaviček. Zřejmě tak bezelstně chroupnou hozenou udičku s „dramatickou“ zápletkou o odpuštění. Já už (dávno) vím, že každej den je dar, takže je mi celkem líto, že jsem projebal dvě hodiny času u pohádky, která vůbec nemusela bejt vo Alence, ale vo komkoliv (kdo se chce usmířit). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 1872 napsal Lewis Carroll, číst nebudu. 2.) Všechno sežeru a svádím to na ségru. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama