Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 3

Recenze (234)

Rover 

všechny recenze uživatele

Je mi to vlastně líto, ale lépe hodnotit nemohu. Podivně zkratkovitě vystavěný film s nepřesvědčivým jednáním postav ztrácí zejména (ale za to kardinálně) směšně hraným přízvukem všech, v originálním příběhu polsky mluvících, postav. Řada scén je proto hlavně k smíchu než k čemukoliv jinému. Chastain sice dokázala hezky vykreslit fragilní Antoninu Zabinski, ale musela se natolik soustředit na polský přízvuk, že si toho skoro ani nevšimneme. Tohle je jednoznačně chyba režie, a to mě to více mrzí, jelikož Niki Caro fandím už od Pána velryb. Povedené jsou lokace a technická stránka filmu, i ty digitální efekty nevypadají až tak blbě. Hudba je průměrná, ale poměrně dobře využívaná jako doprovod bez vlivu na děj. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

S výsledkom som nakoniec spokojný. Opäť sme sa dozvedeli z histórie trošku viac. Posledné roky vzniká filmov z obdobia 40-tych rokov veľmi veľa, takže chce to veľa, aby sa dokázali v niečom odlíšiť. Tento rozpráva príbeh, ktorý som asi ešte nepočul povedaný. A sú tu veľmi dobre vizuály (najmä v úvodných častiach filmu) a dostali sa sem aj dobrí herci, ktorí to vedia správne potiahnuť. Jessica Chastain je veľmi dobrá a rovnako je tu skvelý aj jej manžel. Je tu fajn vidieť aj známe tváre mimo USA a Británie a film tým dostáva lepší nádych. Aspoň pre mňa. Som rád, že tu bola Martha Issová a opäť toho moc nenahovorí. Daniel Bruhl je síce schopný na to, aby ukázal svoje padoušské ja, a súčasne aj niektoré dobré stránky. No ako zloduch filmu toho moc nespraví a pôsobí tu len ako prekážka vo filme, než ako reálny zloduch. Moc ma momentky s ním nebrali a pôsobí dosť nevyužito. Čo sa ostatného týka, tak film rozhodne svoje momentky má. A dokonca v ňom viem aj nasať atmosféru zlikvidovanej Varšavy. Ak máte radi filmy z obdobia druhej svetovej vojny, myslím, že by ste ho mohli oceniť. Ja som mu svoj čas rád venoval. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jednou film o válce, který pochopil, že abys lidi přesvědčil o tom, že máš kule, nemusíš je hned všem ukazovat. Na ženě nejpřitažlivější a ve filmu nejděsivější je to, co nevidíš. Krásný a upřímný příběh (ne)obyčejných lidí, kde zlo je schováno do pohledů hajzlů a dobro do srdcí těch hodných. A ke mně jako k divákovi najednou všechny ty emoce připlavou mnohem blíž a s daleko větší intenzitou, než když jsou na jeden záběr troje vyrvaná střeva a čtvero ustřelených hlav. Mám radost, že k nám Amíci pro změnu nepřiletěli jenom ušetřit, ale že u nás taky i natočili čupr film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tušení, že by mi tento film mohl padnout do noty a momentální nálady. Silné lidské příběhy na pozadí zuřící války ad hoc 2. světové si získávají moji pozornost a s přihlédnutím k faktu, že se zakládají na skutečných událostech, zvyšují nejen celkový dojem a s tím i spojené hodnocení, ale dostávají také větší výpovědní hodnotu. Úkryt v zoo je chytlavý, napínavý, dobře natočený a s dobrými herci. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Opravdu špatný film, nejde mi do hlavy, jak je možné, že to ostatní nevidí. Všechno naaranžované a vyumělkované, počáteční idylku střídá nálet na zoo a podobně "nečekaně" se film odvíjí i dál. Emotivně mě to naprosto minulo, filmu chybí atmosféra doby, působí velmi nepřirozeně. Jessica je moje nejoblíbenější herečka, ale tady jí to vůbec nesedlo, celý film jen protivně kňourá. Ani ostatní herci se mi v rolích moc nezamlouvali (Heldenbergh, Brühl). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Všechna zvířata, která vidíte ve filmu, jsou skutečná. (BadCat)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2017 ve Varšavě. (BMW12)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama