Reklama

Reklama

Lví srdce

  • Finsko Leijonasydän (více)
Trailer

Obsahy(1)

Teppo je radikální neonacista, který si pevně stojí na svých názorech a předsudcích. Zároveň však touží po lásce a rodině. Když potká atraktivní servírku Sari, vše se zdá ideální, dokud nepozná jejího malého černošského syna Rhamua. Teppo tak stojí před těžkým rozhodnutím – splní si svůj sen o otcovství a rodině nebo zůstane věrný své celoživotní víře a přesvědčení založeného na diskriminaci, ignoranci a nenávisti? Situaci navíc ztíží Teppův bratr Harri a vůdce skinheadů je tak nucen učinit jasné rozhodnutí, které však může mít fatální následky pro něj i pro ty, které miluje. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

bari68 

všechny recenze uživatele

Škandinávia málokedy sklame. No a inak tomu nebolo ani u tohto diela. Ako sa už sluší a patrí, malým sklamaním je už otrepaná pointa - nazi vs. neger a klasické gradovanie , resp. postupné vypointovanie a finále. Drsný sever ale do mdlých vôd kinematografie prináša svieži vietor, ktorý je najlepšou ingredienciou podobných sociálnych drám. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Krátky pohľad do života fínskeho chlapíka s veľmi krátkymi vlasmi. Nevieme, ako k tomuto svetonázoru prišiel, ale vidíme, do akého konfliktu záujmov sa dostáva. A úspešne ho rieši, keďže nemá v hlave nasrané, čo síce zvykne tvrdiť, ale plati to viac pre jeho brata. Spoločne v dome tak vznikajú zvláštne, vtipné, kontroverzné a nebezpečné situácie. Neonacizmus v praxi vo Fínsku vidíme s mierne vykonštruovanou zápletkou, ale nikto nemôže povedať, že by sa to nemohlo stať. Je to dobre natočené so zaujímavým scenárom a krvavým happyendom s flexo brúskou, ktorý sa na prvý pohľad vôbec nemusí zdať šťastným, ale je. –––– Najdôležitejšie je, že robíš správnu vec, Teppo. –––– Časy sa definitívne posrali. V armáde sú lesby, gejovia a prisťahovalci. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jestli potřebujete antikoncepci, nebo potřebujete, aby Vám klesl v kalhotech, pak je to dobrá volba! Jakkoliv by mohl být námět zajímavý či vtipný potápí ho spousta bizarních a zbytečných scén, zejména ty, kde se snaží při klábosení souložit . Pokud si chtěl režisér něco splnit, tak ať si natočí porno, nebo nějaký softík. Mě to naprosto odradilo a film pro mě totálně ztratil na hodnotě ať už chtěl vyprávět jakkoliv zajímavý příběh. Upozorňuji, že jsem film neodkoukal kvůli velikému množství naprostých zbytečností/dialogů, které filmu/příběhu nepřidávají žádnou hodnotu. Pojďme se příště věnovat jen příběhu ne? ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Severské filmy bývají dost dobré a na tento jsem se obzvlášť těšila. Ději mi připadal velmi zajímavý. Nakonec jsem ale trochu zklamaná, některé scény mi přišli trochu přehnané, nereální, moc jsem jim nevěřila, stejné to bylo i s koncem. Horší ale je, že mi žádná postava kromě dítěte nebyla ani trochu sympatická, což je u filmu trochu problém. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Tematicky mam uz pomaly vsetko pojedene, tento pokrm ma skoro unudil na smrt. Nic nove, komorna schranka fayn, prostredie a atmosfera hrali s hudbou skvely futbal. Vaznost spapal pes, zbytok dokopali nackovia svojim neprirodzenim na cele s komedialne ladenym hrdinom a jeho "synom" a skorculovali pochopitelne finale. Mainstram tomu uskodil najviac. Valkoinen Suomi kahdelle. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v meste Kotka, ktoré sa nachádza na pobreží fínskeho zálivu v provincii Kymenlaakso a scéna, v ktorej vojaci skladajú prísahu, bola natáčaná na olympijskom štadióne v Helsinkách. (Jello Biafra)

Související novinky

SCANDI – Severská filmová lekce

SCANDI – Severská filmová lekce

08.01.2015

Česká a slovenská premiéra aktuálního vítěze festivalu v Benátkách, výtečného filmu Roye Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, zahájí historicky první ročník festivalu severských… (více)

Reklama

Reklama