Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě někdejší kamarádky (Regina Rázlová a Evelyna Steimarová), ale už 40 let nesmiřitelné rivalky, ikony českého módního světa, si neustále vjíždějí do vlasů, dělají si naschvály, sabotují si módní přehlídky, pomlouvají se. A předhánějí se, která objeví další Evu Herzigovou. Když se pak na scéně objeví tvář mladičké Martiny, jež všem svou krásou doslova vyrazí dech, svedou boj o to, která z nich ji uloví do své stáje. Která vyhraje? A prohloubí se tím jejich rivalita, nebo ty dvě znesvářené „babičky" konečně zakopou válečnou sekyru a obnoví své přátelství? Kolotoč bláznivých situací a komických scén začíná. (Magnusfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

ZHODNOTITEL odpad!

všechny recenze uživatele

JÁ VŽDYCKY PŘEMÝŠLÍM, JAK MOC VÁŽNĚ TO TEN MAGNUSEK VŽDYCKY MYSLÍ Už v prvních vteřinách filmu jsem se zarazil, co je to za kameru a připomínalo mi to spíš nějaký studentský film. Pak jsem se podíval sem a zjistil jsem, že kameramanovi bylo tou dobou 20 a měl za sebou nějaké své prvotiny. Producent evidentně ví, pro co sáhnout. Trapnost dialogů je do nebe volající. Herci s tím pak už nic lepšího nenadělají a v jejich provedení to je ještě žalostnější. Někdy mi je za ně trapně, čemu všemu jsou ochotni se propůjčit. A když jsem viděl tu šílenou délku filmu, tak jsem věděl, že to prostě nedokoukám ani za úplatek. KDYBY MAGNUSEK NECPAL PENÍZE DO FILMŮ ALE NAPŘÍKLAD DO DĚTSKÝCH DOMOVŮ, UDĚLAL BY LÍP ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu vycházeli ze základního předpokladu: modelka=hloupá žena. Na tom je postavena kostra tohoto jednoduchého a plytkého filmu. Naprosto se neorientuji ve světě modelingu, záměrně neznám prakticky žádné modelky ani celebrity. Vycházím však z vlastní zkušenosti, že vztah krásná žena=hloupá žena neplatí. Pokud divák tuto rovnici přesto přijme, může sledovat ubohoučký sled rádobyvtipných výroků, reakcí a komentářů prostinkých krásek. Těm „zdatně“ sekundují lidé okolo. Zejména dvojice přihřátých maskérů, kde zejména samotný duchovní otec díla megatlustý Magnusek působí nesmírně trapně. Zvláště v slušné společnosti nepublikovatelném proslovu o šampónu… Je zajímavé, že pro své vesměs sračkoidní projekty dokáže tento prznitel české kultury nalézt vždy alespoň nějaké výborné či alespoň dobré herce. Ti se zřejmě s vidinou honoráře nestydí zahodit se v takových slátaninách. Tentokrát se mu podařilo ulovit Štěpničku (co by na to řekla máma), Rázlovou, Steimarovou (její předci se mohou začít otáčet v hrobě) a Krause. Příběh ve filmu je naprosto slabomyslný, scénář ubohý, zvuk příšerný, kamera podprůměrná, titulky nečitelné, písničky vlezlé…. A tak jedinou devizou tohoto zbytečného filmu jsou krásné ženy, za které se zavřením obou očí uvolňuji do oběhu 1 hvězdu. ()

Reklama

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tady Maghnusek opravdu přestřelil. Docela se mi dobře dívá na Nikol Moravcovou, V Peřině mně s ní bavilo a tak jsem si říkal, že tohle nemůže být tak hrozné jak je to zde hodnoceno. Tak ano, je. Tomáše Magnuska jsem vždycky bral jako Karla Peterku a jeho Šlágr TV. V podstatě se jedná o čirou hrůzu, ale kupodivu tato hrůza nějakým záhadným způsobem vyplnila díru na trhu a je zábavou pro seniory (kterých je čím dál více). Magnusek si zase místo obskurních bandů točil ty svoje nazvěme to sociální dramata a komedie, přičemž sympaticky často sáhl po hercích a herečkách, jejich hvězdy  nějak výrazněji naposledy zablikaly mnohdy před listopadem 1989. Některé z jeho filmů jsou slabší, některým k normálnosti chybí už jen kousíček, ale Modelky s.r.o. jsou úlet co se nepovedl. Sorry jako. Tupé, trapné, sprosté, debilní. - ODPAD ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Byla to nuda bez děje, mraky známých ksichtů, kteří nikdy nehráli ( Domenico Martucci vévodí ), nepřišlo mi to ani moc vtipné. Nejsem nepřítel Magnuska, tak teda zkusím hodnotit pozitivně: Když budu považovat za odpad českého filmu Babovřesky a Kameňák tak tohle dílko je více úctyhodné ( respektive neškodné) už kvůli tomu, že neobsahuje žádný zlý humor a ukřičenost a hlášky typu Víš kolik bere? ( to má Troška v každém druhém ) takže jednu hvězdu má jistou. Řemeslně je film bída ( kamera, scénář, dialogy, střih ), ale přeci jen námět je celkem originální - svět modelingu ač teda hodně povrchně a hloupě tady ještě nikdo nezkusil. Druhá hvězda. A nakonec je to takové barevné, rádobyveselé pokoukání na občas hezké holčiny. Nejkouzelnější byla tedy Nicola Votavová v roli modelky s chlapským hlasem. ( říkal jsem si, kde jsem ji viděl a hle pamatuji si ji z hádací scény s Mádlem ve Vejšce ) Takže když k tomu přidám roli Reginy Rázlové můžu s klidným svědomím dobré nálady dát celkem tři hvězdy. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek se tentokrát pokusil zalepit díru v české kinematografii s netypickým námětem a to snímkem z modelingového prostředí. Dějově vsadil na dvě navzájem si konkurující rivalky a jejich nekonečné schválnosti a naprosto uťáplé slečinky snažící se v modelingu prosadit za každou cenu. Tvůrci se nijak netajili inspirací od podobných amerických snímků a je vidět, že snaha byla obrovská. Jenomže když na druhou stranu s takovým žánrem chybí zkušenosti, je to na výsledku setsakramentsky znát. Chvílemi je to ryzí komedie, chvílemi bláznivá až ztřeštěná komedie, chvílemi to spadne dokonce i do sitcomu. Živost na celém tom dění sice je, ale přeci jen tomu ještě chybí ona určitá jiskra. Ale nápad to byl dobrý. Konečně také něco jiného, než neustálé rodinné dramatizace, které jsou do nás tlačeny téměř všemi směry. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Modelky se nenatáčely pouze v barrandovských ateliérech a v tuzemských exteriérech, ale i na klinice estetické medicíny, v prodejně obuvi, v redakci deníku Blesk za plného provozu a na mnoha dalších místech. (ČSFD)

Reklama

Reklama