Reklama

Reklama

Až po uši

(seriál)
Trailer 1
Česko, (2014–2017), 13 h 21 min (Minutáž: 33–36 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Hynek Čermák, Jitka Čvančarová, Anna Polívková, Radek Holub, Jana Kolesárová, Lenka Krobotová, Stanislav Majer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky. Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (219)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hodnocením tohohle seriálu mám celkem problém. Na jedné straně herci, kteří umí hrát, dialogy, které nevržou, krásná kamera a výtečné lokace. No a na druhé straně příběhy, které jsou jak z té reklamky. Klišovité, šablonovité a vystavěné jen kvůli tomu, aby zamýšlený závěrečný fórek na konci vyšel ve správném načasování. SPOILER: Třeba už (tuším) v prvním díle, kde má "ošklivka" Polívková v restauraci schůzku na inzerát. Chlap odejde a ona tam sedí, sedí a sedí a opíjí se až do zavíračky. To se jako vážně děje? Kterépak se stalo, aby ji chlap nechal jako magorku sedět samotnou v hospodě? Slyšeli jste někde o něčem podobném jinde než ve vtipu 4. kategorie? Nerozejdou se ti dva spíš hned po první sklínce, protože jeden jako zapomněl doma zavřít vodu? A když už by k tomu teda náhodou došlo , opravdu se bude zakomplexovaná puťka opíjet osaměle v restauraci a čekat, jestli se pán náhodou za hodinku nebo čtyři nevrátí? Pokud o tom paní Duslová a Klestilová ještě nikdy neslyšely, ženy se nejčastěji opíjejí potajmu a flašku mívají zastrčenou někde v prádelníku. A takových příkladů je tam mnohem víc. Naprosto souhlasím s uživatelem "honajz". Ty postavy jsou opravdu jen jako vývěsní plakáty, které byly vytisknuty jen za účelem toho, aby nám ukázaly, že každý chce mít to, co nemůže mít, i kdyby to byla tak nebetyčná blbost, jako že se nepoučitelný holkař Čermák zamiluje do holky, kterou nikdy neviděl a zůstane zamilován, i když zjistí, že je to ta největší ošklivka a smolařka, co kdy viděl. Teď už jen zbývá to okřídlené "...a byli šťastni až do smrti". //////// No a nyní po shlédnutí posledních tří dílů mohu dodat jen jediné: seriál rozhodně líp začíná než končí, končí totiž jako typická druhořadá telenovela a v té pokračuje i v 2, sérii, která rozhodně za sledování nestojí.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Líbivé, milé, zábavné. 1) Ze zfilmovaných děl červené knihovny přejal seriál líbivé exteriéry i životní styl středních vrstev. Navíc divákovi poskytne svižné dialogy, zkarikované excentrické postavičky dnešní sexy (komentátor raptile) Prahy i životní postoje současných třicátníků._____ 2) Oceňuji příjemné herecké výkony a skutečnost, že příběh odsejpá a nevleče se s vagónem dialogové a dějové vaty._____ 3) Navíc tvůrci zřejmě vědí, že v nejlepším je třeba skončit a tak věc ukončili právě včas, aby nezůstala pachuť na jazyku či v srdci._____ 4) Líbil se mi nenápadný, ale pěkný 34letý Jiří Havelka._____ 5) 4.4.2018 - Ani druhá řada nezklamala. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nepovažujem za šťastné napchať do seriálu všetky možné vzťahové kombinácie, iba preto, aby sa v ňom každý divák zhliadol. Takýto multi storytelling, nutne musí byť kompenzovaný menšou rozpracovanosťou jednotlivých vzťahov. Ale dve hviezdy dávam preto, lebo mi už neprídu zaujímavé scenáre tipu ona hľadá jeho/ju. Ježkovy voči, kedy už konečne príde do filmovej módy scenár Nikoho nehľadám a som spokojný? ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Hřebejk si pravděpodobně řekl, že když už pracuje s několika klišé ("nice guy" prototyp Holub neúspěšně nadbíhá Polívkové, hádejte, s kýmpak asi, po vyčerpání všech možností, Polívková skončí?; profesionální mrcha Krobotová absurdním způsobem bojuje o namachrovaného blbečka Havelku protože ... je zlá?), mohl by to všechno okořenit dalšími mini klišé (lesba flirtuje s každou ženou, kterou vidí) a navrch to ještě zcela vytrhnout z reality (hlavní hrdinové se většinu času courají po Praze, vysedávají po kavárnách, žijí v luxusních bytech v centru a do práce si občas zajdou vyzvednout peníze). Ty dvě hvězdičky jsou za lenochoda a obludu z internetu. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemam nijako extremne rad cesku tvorbu a netajim sa tym. Hrebejkov novy serial ma vsak dostal presne tam, kde to autori chceli...a ja som uz po par dieloch bol az po usi v dalsej serialovej zavislosti, na ktoru si aj teraz par mesiacov po zhliadnuti rad spomeniem. Pre mna absolutna spokojnost a ani sekudnu neuvazujem nad inym ako plnym hodnotenim. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (6)

  • Seriál se měl původně jmenovat V objetí. (Waternoose)
  • Natáčení seriálu, jehož tvůrci využijí vizuálně vděčných prostředí i malebných exteriérů české metropole, probíhalo 68 dnů. Poslední klapka má padla v listopadu 2013. (Zdroj: HBO)
  • Když Karel (Radek Holub) opravuje Emě (Anna Polívková) pod stolem počítač, Ema má na stole zapnutý iMac od společnosti Apple, což je počítač tzv. AiO (vše v jednom) a klasické PC pod stolem tedy postrádá smysl. (Fash)

Reklama

Reklama