Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (Cinemart)

(více)

Videa (44)

Trailer 2

Recenze (479)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl že mě Unbroken bude bavit mnohem více než přeceňovaná Imitation Game. Se soudy typu, o tom jak se z Angeliny stává ženská verze Clinta Eastwooda, bych zatím počkal. Nicméně přesto si myslím že svou prvotinu zvládla solidně. Za nejlepší část filmu považuji boj na moři. Fakt že se jedná o dalšího neporazitelného Američana, kterého nezlomí nic a nikdo se mě dařilo úspěšně ignorovat. Množství patosu se tentokráte dostavilo jen v nezbytně menším množství, takže tleskám. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět na film, který by však v rukou zkušenějšího režiséra vypadal o něco lépe. Tím však nechci říct, že Angelina Jolie natočila vyloženě špatný film, jen je poněkud chaoticky poskládán dohromady a na můj vkus až příliš natažený. Hluchá místa se začínají projevovat zejména při scénách na moři, kde film vůbec nemá spád a vše ubíhá v ubíjející monotónnosti. Nicméně zhruba v polovině filmu se Jolie probere z letargie a začne nám servírovat jeden vypjatý okamžik za druhým a právě v tu chvíli Vás Unbroken chytne a až do samotného finále nepustí. Škoda jen, že tento moment nepřišel dříve, nejlépe hned na začátku. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám, ale věřím, že asi bude dechberoucí, tedy úplně jiná (čti mnohem lepší) než tento film AJ. Formální stránka nemá větších problémů, bohužel už mě začíná srát forma flashbacků, kór v situaci, kdy tvůrce nedokáže řádně chytit diváka za gágor. Obecně jsou skoky dále či blíže do minulosti vhodné pouze v případech, kde audience dostává neúprosný emociolání világoš, čímž mu tvůrce nechává vydechnout. Bohužel AJ se daří budovat atmosféru tíhy událostí jen obtížně, přičemž zmíněná strukturalizace příběhu k tomu přispívá měrou vrchovatou. A ona je to vlastně největší výtka. Jak by to bylo krásný a vyšponovaný, kdybychom byli svědky lineárního příběhu od dětštví, přes Olympiádu, leteckou válku, námořní survival, až po zajetí? Bohužel, nedá sa. Na přes dvou hodinách jsem netrpěl, ale díky podmáčenému střelnému prachu Unbroken doporučit moc nemůžu. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Skleněný by řekl, že když jsou lidé, co v bombardéru při první akci zakopnou o momentový klíč, vypadnou otevřenou pumovnicí a po pádu se napíchnou na zvídavého mečouna, musí tu být i Louis Zamperini.. Heroismus může být inspirující, ale od chvíle, kdy si na Nezlomného zasedne sadistická Japonečka, se vše už jen točí v kruhu rutiny a špatných režisérských rozhodnutí. S tímhle tvůrčím ansámblem musí být Angelina hodnocena jako kanadský kouč na Světovém poháru, jehož tým vypadne v semifinále.. Apropo, od Memphis Belle už uplynulo hodně času a něco nového ve stylu prvních deseti minut bych rozhodně uvítal.. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Angelino! Nikdy bych si nemyslela, že tohle řeknu, ale jsi dobrá! Skvělé scény, výborně natočené utrpení, opravdu jsem to prožívala s nimi... A opět jsem ráda, že jsem si nic k filmu nečetla... protože o to víc mě potěšilo, že je to natočeno podle skutečné události... Skvěle zpracované válečné drama. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (29)

  • Z filmu je vynechaný jeden z najstrašnejších aspektov skutočného povojnového života Louisa Zamperiniho. Nielenže trpel ťažkou posttraumatickou stresovou poruchou, depresiami a alkoholizmom, ale mával aj reálne nočné mory, v ktorých škrtil svojich japonských väzniteľov. V roku 1948 dokonca v takomto stave Zamperini začal škrtiť svoju tehotnú manželku, čo ju krátko nato prinútilo podať žiadosť o rozvod. Práve táto udalosť Zamperiniho prinútila konečne vyhľadať pomoc a obrátil sa späť ku kresťanstvu. (Arsenal83)
  • Zamperiniho přítel Francis McNamara umřel po 33 dnech na moři. Jeho tělo zbylí dva přeživší omotali plátnem a hodili přes palubu do moře. (UhLee)
  • Režisérka Angelina Jolie a skutočný Louis Zamperini žili údajne celkom náhodou veľmi blízko seba v rovnakej štvrti Los Angeles. (Arsenal83)

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno