Reklama

Reklama

Deník Dity P.

(pořad)
  • Slovensko Denník Dity P.
Publicistický
Česko, 2013, 26 min

Obsahy(1)

Kulinářská expertka, kuchařka, šéfredaktorka a autorka populární kuchařky "Deník Dity P." se představuje ve své nové kuchařské show. Spolu s režisérem Davidem Ondříčkem převedli na televizní obrazovku recepty z Ditiny oblíbené kuchařky, která se již dočkala dalšího dotisku. V každém dílu Dita P. uvaří tři recepty a zasadí je do svého skutečného příběhu. Každý díl má příběh, celá série tvoří také příběh. Nezvyklý formát překračuje klasickou cooking show, když používá jazyk dokumentárního filmu... Dita jako průvodce pořadem Deník Dity P. prozrazuje své oblíbené recepty, kulinářské finty i filigránské fígle, zděděné po babičce. Dita totiž zbožňuje vaření a je zamilovaná do jídla. Tak jako si někdo píše deník, Dita si zapisuje recepty. A do jídla, kromě soli a koření, přidává lásku. Věříme, že stejně jako ji našli čtenáři její kuchařky, objeví ji i televizní diváci. Protože jídlo je láska. A jak říká Dita: „Mám se ráda – tak se najím. Mám vás ráda – tak vám uvařím!" Ditino motto „vařím s láskou" není formalita. Dobře ví, jak i obyčejné jídlo dokáže mluvit za ni, jak přivede rodinu, přátele, lásky k jednomu stolu a může se u toho klidně i mlčet. Její lásku ochutnají totiž přímo z talíře... Názvy jednotlivých dílů – Po babičce, Zavařování, Moje dorty, Vyprošťováky, Piknik, Sourozenecká party – prozrazují, že Dita vaří pro svoji rodinu, pro své nejbližší. Natáčelo se ve skutečných kuchyních Dity P., minimalistické městské a útulně venkovské, na chalupě. Nekašírované, vkusné a reálné prostředí dodává receptům neopakovatelnou atmosféru.
Deník Dity P. se „vařečkovým pořadům" vymyká především náladou, estetikou a filmovostí. Nespokojuje se s kultivovaně natočenými recepty a makrodetaily krájené cibule, diváka oslovuje vizualitou a útočí na všechny jeho smysly. A přitom zbývá místo i pro nezlomyslnou nadsázku a vtip. Deník Dity P. umožní zažít televizním divákům stejné štěstí a radost z vaření a stolování, jaké zažívá Dita. Vkus a jednoduchost umocňuje Ditin neopakovatelný způsob moderace... Pro dosažení kultivovaného filmového obrazu je Deník Dity P. natočen ve formátu HD na kameru osazenou filmovými skly, za použití steadicamu, kamerového jeřábu a filmových světel. Tvůrčí štáb režiséra Davida Ondříčka, s kameramanem Janem Šusterem, scenáristkou Marcelou Pecháčkovou a průvodkyní pořadem Ditou Pecháčkovou dokazuje, že moderní pořad o vaření může spojovat vizuální atraktivitu s originalitou a láskou. Vařilo se, peklo a natáčelo při východu i západu slunce, v jarním dešti, pod hvězdnou oblohou. Výsledný formát, vymykající se v České republice dosud uváděným pořadům o vaření, zachycuje intimní a osobní atmosféru přípravy jídel. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Felisr 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se přemohla a díky sympatiím s časopisem Apetit jsem tu jednu hvězdu tedy dala. Jinak nechápu, jak se tato vizuálně i hlasově nesympatická paní / slečna dostala do TV. Formát ve stylu Jamie vaří doma se tentokrát vážně nepovedl. Scénka o výběru ohozu k vaření - k prskajícímu masu na pánvi a barvící řepě si přece nemůžete vzít nic jiného než bílý svetřík a koktejlky - děs. A k tomu ještě příliš častá znělka (byť hudebně příjemná) a třeskuté odhazování pramínku vlasů - téměř jako ironie koketnosti....děkuji, už nikdy více :-( ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Strašidelný pořad natočený jako nedobré porno. Paní Dita P. se možná osvědčila jako šéfredaktorka popového časopisu o vaření, kdykoliv má ale mluvit na kameru, způsobuje to divákům průjem a vyrážky. Perverzně nasnímané vaření s nesympatickou krákoravou bydlenkou je tak fascinující, že není možné se od něj odtrhnout. Při díle Po sexu, kde paní Dita vylévá mužské sperma do nádoby a vyluzuje mlaskavé zvuky, se mi dělalo mdlo. Sourozenci ústřední postavy vypadají spíše jako její děti a vznikají z toho občas komické situace. Nejlepší komentář? Micka: „Ondříček asi někoho přejel autem, že tohle dostal jako veřejně prospěšné práce.“ ()

Reklama

Ukko odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek cooking show a k tomuto pořadu jsem se dostal jako slepej k houslím, nicméně zanechal ve mě opravdu hodně, takže mi nezbývá, než se k této patálii vyjádřit. Především paní Ditu P. vidím poprvé v životě a první věc, která mě napadla je kopírování Nigelly Lawson. Stylizace, nápady, komentáře během vaření, puntíky, toť vše do mrtě vykradené a k tomu ještě dost amatérsky. Když k tomu všemu přičteme ještě nechutně sterilní bílou kuchyň, křovácké vyjadřování a „kýčovito-trapný“ děj, nezbývá než zaplakat. Pro mladé mamči a manži z mimibazaru asi ideální. Sorry.   PS: Fakt by mě zajímalo, co v úvodní znělce dělá ten kokot v německém kroji. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Oplácaná mamina Dita na mě působí jako jedna z těch paniček v domácnosti, kde vydělává manžel a ony čtou jen časopisy pro zralé ženy,sledují trendy, kultivují svůj byteček a pořádají posezení s kamarámrdkami. Její protivnej hlas,nezáživnej projev a chabá slovní zásoba nemá čím zaujmout, vizuál to má moderní a hezkej,ale nudný to je jak reklama na kuřecí bujón od Vitany. ()

Jamón 

všechny recenze uživatele

Péct chleba je stejně přirozené jako třeba dýchat! ____________________ Uzená makrela byla vždycky moje strašně oblíbený jídlo. Obzvlášť když sem byla malá. Já sem vžycky přišla ze školý, nakoupila sem si cestou tu makrelu, a pak sem ji jedla s hořticí. Tenkrát ještě plnotučnou, protože dyžonskou sem neznala. A pak sem... mi stala taková příhoda, a to zas neni tak dlouho, nakupovala sem na náměstí v Domažlicích a kupovala sem si právě makrelu, a přišla ke mně jedna pani a řikala: já vam musím říct takovou věc, vy si kupujete tu makrelu a já sem se teď naučila takovou úžasnou pomazánku, a teď mi ji začala popisovat a mě nikdy nenapadlo, že by se z makrely dala udělat pomazánka a tak sem to vyzkoušela a fakt byla naprosto úžasná a vod tý doby ji dělám pořád. A teď ji udělám tady i s váma. _____ Takže teď začne ten fakt zábavnej moment - vobíračka, jó._____ Na o jestliže du na ryby, tak je jasný, že bez rybí pomazánky prostě jít nemužu. __________ Tak tohle sou ty pstroužci, ty já teda obvykle je dělam tak, že je jenom poprášim moukou, pak je osmahnu na pánvi a dám je na chvilku péct. Ale protože tyhlé... se tak krásně smějou a sou takový nádherný duhový, tak sem se rozhodla, že jim udělam takovej vymazlenějši recept. A nejdřív eště pred tim... jim udělám vobrovskou pohodu. Takle je trošku posypu solí... a udělam jim takovej píling jako. Krásně z nich takhle setřu... všechen ten sliz. Tak a teď je teď je vomeju, budou mít takovou jako lázeň... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama