Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuální pecka od sester Wachowski, kteří po fiasku Jupiter vychází předvedli, že na to pořád mají. Seriál má skvěle napsané postavy, originální námět ( hlavní postavy zjistí, že se dokáží citově i duševně spojit s osmi lidmi z různých kout světa ). Sympatičtí herci, kteří ač nejsou nikterak známí, předvádějí skvěle přesvědčivé výkony. Škoda, že byl seriál zrušen po 2 sérii, potenciál tohle mělo velký. Sami tvůrci přiznali, že v plánu měli 5 sérii.  9/10 VÍCE ZDE ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Atlas mraků rozvinutý do seriálové podoby, a místo několika časových linek tu je rozmístění postav v jednom čase po celém světě. Bratři Wachowští, teda sourozenci, vlastně sestry... přidají nezbytnou dávku LGBT propagandy, která tu ale oproti mnoha jiným seriálům nepůsobí nijak rušivě. Velmi podmanivá hudba od Johnnyho Klimeka je také velkým plus, stejně tak i sympaticky napsané postavy a originální hlavní příběh, který nenechá diváka chladným a podaří se mu ho udržet u obrazovky po celé dvě série. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ústřední téma je zajímavé a nosné, formálně (obrazově a hudebně především) úchvatné, herci sympatičtí... Bohužel je v těch dvanácti hodinách spousta vaty a laciného melodramatu (otázka vkusu, samozřejmě) a příliš mi to připomínalo kvazimystické eposy typu Lost a Heroes, aniž by to přišlo s něčím radikálně novým. Jako slušná zábava na dvě dlouhá víkendová odpoledne to poslouží, pokud ale nemáte času na zbyt, mohli byste si v dnešním seriálovém menu vybrat mnohem líp. 60% ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, Sense8 není naprosto dokonalý seriál, ale už jen za těch několik vydařených scén, za to dokonalé obsazení a výborné postavy si zaslouží plné hodnocení. Nejvíce mě zaujala postava Nomi, kterou Jamie Clayton navíc hraje tak přirozeně, že by si možná i zasloužila nominaci na Emmy. Ale ony jsou nakonec zajímavé všechny hlavní postavy, každá má něco do sebe. Jsem rád, že zas někde vidím Maxe Riemelta a Doonu Bae, které znám už delší dobu. Dvanáct dílů jsem zkoukl během dvou dnů a teď už jen budu doufat, že bude i druhá řada a my se dozvíme víc o Angelice a všem ostatním. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Co říct o seriálu sense8? Je to ohromný mix žánrů, který je pokroucen a částečně asi i svázán se světem bratrů, pardon sourozenců - přesněji řečeno sester Wachowských. Je to transgender-lesbian-gay-straight jízda se scénami více než odvážnými, celá zahalená do mysteriózního sci-fi hávu v dramatickém obalu. Vlastně ani nevím, proč se mi to tak líbilo - nejspíš ta ústřední osmice lidí měla něco do sebe a jejich netradiční vztah působil až překvapivě příjemně kamarádsky. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Pre potreby natáčania mal štáb k dispozícii 3 verzie mikrobusu Van Damme. Jednu úplne novú, druhú čiastočne prestrieľanú guľkami a tretiu totálne zničenú. (DrSKusa)
  • Kvôli neustálemu cestovaniu na natáčania štáb dokopy prelietal 100 000 míľ (cca 160 000 km), čo je približne rovnaká dĺžka ako obídenie zemegule štyrikrát dookola. (Astonko)
  • Číslo, které dostala Sun (Doona Bae) ve vězení, je 773. 7+7+3=17. 1+7=8. Číslo 773 je také předvolba v Chicagu, ze kterého režiséři Andy a Lana Wachowski pocházejí. (HelloNiky)

Reklama

Reklama