Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na rozmluvení si dnes nejprve promrskáme několik smysluplných, roztomilých vět, vyprodukovaných výhradně za účelem toho, aby se náš milý HOMOcenzor kapku zavařil a kousl se do svých zajisté pečlivě depilovaných hýždí. Takže ehm, ehm: „Nedaleko kotví růžový člun, nad nímž supi často rádi krouží. Ve člunu je Batman. Na něj vinou rodičů rákoska už dávno nezabírá, neboť topič ustanovil svého nástupce.“ Tak, to by bylo a přistupme tedy k seriózní a nezávadné filmové publicistice pro bigotní portálky. ***Bratrosestři Wachovští kromě solidního Matrixu vyprodukovali už jen bandu pomatených, rádoby hlubokých transkravin, a i tato zoufale bučí transcendentní bolestí nad ztrátou pyje a odumíráním mozkových buněk zneužíváním laciných psychotropních látek a pooperačních hormonů. Je až zarážející, kolik se tu najde „hloubavých“ esoteriků, co jim ten sice krásně natočený, nicméně povrchní, nedotažený, nudný a hloupý komerční exkrement s olizováním se konzumuje. A tak tu máme další Atlas debility a sexuální dezorientace určený výhradně pro přihřáté, kvocientně mrtvé nebo hormonálně nestabilní publikum, jež má dokonalou schopnost zasytit se pestře obarveným žluklým popkornem a najít sysla i v králičí noře. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Má to svoje problémy. Príbeh nie vždy napreduje tým správnym tempom a pravdepodobne mal celý backstory potenciál tiahnuť sa dlhšie a komplexnejšie, než na rozsah dvoch sérii a dvoch špeciálov. Niektoré scény sú čistokrvný gýč a tá zasnená osudová romantickosť niekedy išla cez čiaru, takže mnohí by neprežili ani jeden diel. Ale inak je to krásne. Nielen myšlienkami a motiváciami, ale aj z filmárskeho hľadiska. Skvelo to pracuje s paralelizmom a je to strihový, kamerový a výpravný manifest a naozaj ojedinelý a odvážny pokus o niečo vizionárske. Každý jeden dolár ktorý do toho napratali je viditeľný a uznania hodný. Možno aj preto si to vytvorilo taký divácky kult. Finále je tak krásnou a zábavnou bodkou, až budí dojem, že to takto naozaj bolo celé plánované a žiadne utnutie v tom najlepšom zo strany Netflixu a divákmi vydupaný koniec sa nedialo. Takto sa pozná láska k materiálu a sila kultu ♡ ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Fantastická odpověď na alt-right Trumpovskou realitu plnou negativismu, nenávisti a zmrdství, fantastická oslava lásky a otevřenosti bez ohledu na pohlaví, pleť, rasu, a živočišný druh... která pořád je akčním sci-fi o tajné válce mezi psychiky a lidmi kteří z nich chtějí udělat dálkově ovládané zombies. Protože to, že jde hlavně o osobní queer zpověď Leny Wachowski neznamená, že tu nejsou souboje na mačety i na bazuky, a že to nemá prakticky tu nejdokonalejší kameru jakou jde v libovolném televizním projektu najít. (celá recenze tady - http://www.sci-film.4fan.cz/?p=616 ) Jsem rád že se seriál povedlo i přes nepřízeň producentů dotáhnout do uzavřeného konce díky dodatečně dotočené finální epizodě, byť je na ní vidět že vznikala opravdu narychlo, bez pořádného opečovávání, a bohužel už i bez Andyho/Lilly Wachowski, který tu akci zvládá přecejen lépe. 9/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy nedokážete odlepit zrak od obrazovky a při skončení jen tupě zíráte s husinou po celém těle? :D :D No do haj*lu :D :D Již v prvních 3 minutách mě ten seriál neskutečně dostal - svojí svižností, nápaditostí, různorodostí a kreativitou :) :) Ohromně mě to nalákalo a jsem zvědavá, co se bude dít dál, jelikož za sebou mám zatím jen první díl :) Ze seriálu jsem nadšená :) Ta rozmanitost a jak si režiséři absolutně nelámou hlavu s nějakými konvencemi :) To mě fakt bavilo a překvapilo :) :) Veškerá témata, která nikde jinde neuvidíte - máte zde...A ten příběh s Islandskou postavou...tak to mě rozsekalo nejvíc jak šlo...Brečet tak nehorázně při jejím příběhu - to jsem nezvládla...Co mě ale nejvíc šokoval byl ten závěr. Mohli si dovolit víc..nepřišlo mi to jako závěr, ale jen jako drobné odloučení a brzy se uvidíme znovu...páč takové zakončení - to mě tedy zklamalo... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70-80% ... Multikulti mystery sci-fi vzťahová dráma. Mám také zmiešané pocity z tejto série. Jednotlivé postavy vrámci clusteru boli dostatočne zaujímavé a príbehy každej z nich tak isto. No čakal som viac z toho spojeného príbehu. Najviac oceňujem tú snahu spájať rôzne kultúry, náboženstvá, etniká, orientácie či spoločenské pomery do jedného a ukázať tak, že aj rozdielni ľudia si dokážu navzájom pomáhať. Hudba bola tiež mňamka. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Po zrušení tretej série sa na internete vytvorilo mnoho protestov. X-Hamster, spoločnosť vytvárajúca filmy pre dospelých, sa ju dokonca ponúkla zafinancovať (bez zmeny témy). (Astonko)
  • Pre potreby natáčania mal štáb k dispozícii 3 verzie mikrobusu Van Damme. Jednu úplne novú, druhú čiastočne prestrieľanú guľkami a tretiu totálne zničenú. (DrSKusa)

Reklama

Reklama