Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (261)

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Do polovice prvej série som bola skalopevne presvedčená udeliť 4*. Žiaľ, kdesi okolo siedmeho-ôsmeho dielu ide kvalita výrazne dole, seriál začína byť neznesiteľne ukecaný na úkor akcie, no a to je kameň úrazu. Ono tie dialógy (a často aj monológy) sú niekedy príšerne coelhovské a životné pravdy a príliš vzletné metafory samé seba berú nechutne vážne. Inak bez výhrad, geniálny nápad, strihy a kamera úžasná, herci sympatickí. Ach, Wolfi <3 ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Wachanda s bráškou se také chtěl( no a tady mi to někdo vysvětlete, jak pravopis zohledňuje transky ....jestli jako trvrdý nebo vyměklý)přiživí na seriálové revoluci. Lubrikantem zajebanej robertek dobrej seriál nedělá. Je to zdlouhavý a neskutečně zamotaný, tak až vás to sere. Tohle je letošní druhej extrémně přehodnocenej Netflixu projekt roku. Dardebila jsem vydřel, alespoň tři díly. Tady mě krom Doo-ny neoslovil ani scénář, ani soundtrack. A ta uprchlická angličtina je vážně trapas. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cítim to čo cítiš ty. Taký je život...strach, zlosť, túžba...láska. Prestať cítiť emócie, chcieť ich prestať cítiť ...znamená pocítiť... smrť."...začalo to celé úplnou náhodou, keď som sa o údajnej genialite tohto seriálu dočítala v inej diskusii k inému geniálnemu seriálu (Hannibal - pre tých ktorých by to snáď zaujímalo...) Tak som to teda vyskúšala a som viac ako rada! Nevedela som do čoho idem a hneď na začiatku ma potešila účasť viacerých mojich obľúbených hercov, ktorých však málokde vídať ...Brian J. Smith, Freema Agyeman, Max Riemelt...no ale napokon som sa zamilovala kompletne do celého osadenstva. A nielen do osadenstva ale aj do príbehu samotného. Musím povedať, že vysoké hodnotenie tohto seriálu ma veľmi teší ale zároveň aj mierne prekvapuje...multikulturalizmus dnes nie je práve obľúbenou témou, nehoriac o takzvanej "homosexuálnej agitke", ktorá sa dnes údajne všade pretláča a pre mnohých tu môže byť jasne definovateľná. Aby ste ma chápali ja s týmito témami nemám najmenší problém, práve naopak...len viem aké reakcie zvyknú vyvolávať a preto to spomínam. Radšej ale prestanem drístať a len jednoducho skonštatujem, že toto je pre mňa jednoducho skvelý seriál a práve som sa rozhodla, že putuje aj k mojim obľúbeným!! ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, Sense8 není naprosto dokonalý seriál, ale už jen za těch několik vydařených scén, za to dokonalé obsazení a výborné postavy si zaslouží plné hodnocení. Nejvíce mě zaujala postava Nomi, kterou Jamie Clayton navíc hraje tak přirozeně, že by si možná i zasloužila nominaci na Emmy. Ale ony jsou nakonec zajímavé všechny hlavní postavy, každá má něco do sebe. Jsem rád, že zas někde vidím Maxe Riemelta a Doonu Bae, které znám už delší dobu. Dvanáct dílů jsem zkoukl během dvou dnů a teď už jen budu doufat, že bude i druhá řada a my se dozvíme víc o Angelice a všem ostatním. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jasný favorit na nejlepší seriálovou novinku roku. Sice jsem čekala, že jakmile Wachowští vkročí na seriálové pole, bude to jízda. Ale rozhodně jsem nečekala, že mě tohle dílo, které natočili ve spolupráci se Straczynskim a za přispění dalších jejich osvědčených spolupracovníků Toma Tykwera a Jamese McTeiguea, tolik dostane. Od prvního dílu jsem byla pohlcena příběhy osmi lidí z různých koutů světa, kteří vzájemně sdílí své pocity, vědomosti a schopnosti. Originální nápad, úžasná atmosféra a odvaha bořit všechna tabu bez ohledu na to, zda s tím omezení diváci budou mít problém... Při sledování si nelze nevzpomenout na jejich snímek Atlas mraků, kterému se seriál v mnohém podobá. Možná právě díky této podobnosti s mou srdeční filmovou záležitostí byl pro mě Sense8 tak nepopsatelným uměleckým zážitkem. A stejně jako v případě Atlasu mraků jej považuji za vizionářské dílo, které zkrátka nedokážou někteří omezenci ocenit. Teď už jen zbývá čekat, zda Netflix odklepne druhou řadu. 1. série - 100% ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Kvôli neustálemu cestovaniu na natáčania štáb dokopy prelietal 100 000 míľ (cca 160 000 km), čo je približne rovnaká dĺžka ako obídenie zemegule štyrikrát dookola. (Astonko)
  • Na konci epizódy, keď Wolfgang (Max Riemalt) a Felix (Max Mauff) prechádzajú cez oslavujúce námestie, pomedzi nich prejde pár. Osoba s ružovými dredmi je režisérka Lana Wachowski. (Astonko)

Reklama

Reklama