Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Toho že jde natočit seriál bez děje mnohokrát využily nejrůznější telenovely, soap opery, Ulice a další hrůzy. Ale proč na tom proboha svezli Wachowští, to mi hlava nebere. Abych nekřivdil. On tam nějaký vývoj událostí snad i je. Ale reálně vede odnikud nikam a podobně jako u Jupiter Ascending se jedná spíše o výmluvu proč točit dál, než o stěžejní prvek kvůli kterému tohle všechno vzniklo. Kdo měl tu smůlu a protrpěl propadák sourozenecké dvojice, tak si u Sense8 zažije repete. Monotónní scénář a opájení se vlastní výjimečností znovu podráží nohy velice slibnému projektu. Jediná změna k lepšímu jsou postavy. Prakticky všichni jsou zajímaví a slušně zahraní, přesto bohužel vesměs necharismatičtí. U sledování mě drží jen těch několik vynikajících scén, kterých každý díl pár nabídne. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Má to svoje problémy. Príbeh nie vždy napreduje tým správnym tempom a pravdepodobne mal celý backstory potenciál tiahnuť sa dlhšie a komplexnejšie, než na rozsah dvoch sérii a dvoch špeciálov. Niektoré scény sú čistokrvný gýč a tá zasnená osudová romantickosť niekedy išla cez čiaru, takže mnohí by neprežili ani jeden diel. Ale inak je to krásne. Nielen myšlienkami a motiváciami, ale aj z filmárskeho hľadiska. Skvelo to pracuje s paralelizmom a je to strihový, kamerový a výpravný manifest a naozaj ojedinelý a odvážny pokus o niečo vizionárske. Každý jeden dolár ktorý do toho napratali je viditeľný a uznania hodný. Možno aj preto si to vytvorilo taký divácky kult. Finále je tak krásnou a zábavnou bodkou, až budí dojem, že to takto naozaj bolo celé plánované a žiadne utnutie v tom najlepšom zo strany Netflixu a divákmi vydupaný koniec sa nedialo. Takto sa pozná láska k materiálu a sila kultu ♡ ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. SEZÓNA: Cítím v tom, jak skvěle asi premisa vypadá na papíře (páč Straczynski), televizní zpracování silného scénáře ale pekelně nudí. Pilotní epizoda namlsá šmrncovní mystery zápletkou a Wachowští na to stále mají, dalších osm částí se ale seriál točí v bludném kruhu. Katarze v ryze akčním heistovském finále žádná. Dlouho jsem neměl tak zmatečný pocit, že je každá další odkrytá hodina nämlich o tom samém. Charaktery zde absolutně neřeší, jak je možné, že "blázní", a jen se dokola sami sobě zjevují v empaticky vypjatých či stresových situacích, čímž se příběh v otázce sci-fi narace odmítá jakkoli posouvat kupředu. Takže tu na jednu stranu máme skvěle napsané a sympatické postavy, na té druhé ale opovážlivou dějovou stagnaci. Sense8 je chvályhodným televizním projektem plným gigantických scén hodných velkého plátna a často i dokáže pocitově rozložit - mrazení tu je hodně. Proč se však z principu zajímat o přirozeně líbivé postavy, které sice mají co hrát, jenže jim natahovany scénář zároveň svazuje ruce? Desetihodinové čekání na zázrak, který se nakonec nekoná. Tohle měl být dlouhý celovečerák, Atlas mraků miluju. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Do polovice prvej série som bola skalopevne presvedčená udeliť 4*. Žiaľ, kdesi okolo siedmeho-ôsmeho dielu ide kvalita výrazne dole, seriál začína byť neznesiteľne ukecaný na úkor akcie, no a to je kameň úrazu. Ono tie dialógy (a často aj monológy) sú niekedy príšerne coelhovské a životné pravdy a príliš vzletné metafory samé seba berú nechutne vážne. Inak bez výhrad, geniálny nápad, strihy a kamera úžasná, herci sympatickí. Ach, Wolfi <3 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70-80% ... Multikulti mystery sci-fi vzťahová dráma. Mám také zmiešané pocity z tejto série. Jednotlivé postavy vrámci clusteru boli dostatočne zaujímavé a príbehy každej z nich tak isto. No čakal som viac z toho spojeného príbehu. Najviac oceňujem tú snahu spájať rôzne kultúry, náboženstvá, etniká, orientácie či spoločenské pomery do jedného a ukázať tak, že aj rozdielni ľudia si dokážu navzájom pomáhať. Hudba bola tiež mňamka. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Seriál sa natáčal po celom svete na miestach, kde sa odohrávali deje jednotlivých postáv: Amsterdam, Brusel, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Londýn, Reykjavík, Nairobi, Soul, Berlín, Paríž, Mexico City, São Paulo a Bombaj. Natáčalo sa i na Malte, v talianskom Positane a Neapole, v Cambridgi, a v Škótsku. (DrSKusa)
  • Intro v seriáli pozostáva zo 108 scén, nasnímaných v ôsmich krajinách sveta. Väčšina z nich je prácou Karin Winslow, manželky jedného z tvorcov Sense8, Lany Wachowskej. (ambron)

Reklama

Reklama