Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

Sell 

všechny recenze uživatele

Sledovala som tento seriál z pozadia dlhší čas, dokonca som si pozrela aj prvý diel ale vypla som ho uprostred, pretože ma nezaujal. Našťastie som sa k nemu vrátila asi o rok a potom som mala opačný problém. Každí charakter je tak krásne prepracovaný a všetky do seba zapadajú ako jeden celok ktorým vlastne aj sú. Nehovoriac o akčných scénach ktoré perfektne podčiarkuje správne zvolený soundtrack. Jediné mínus je zrejme len to, že nie je viac sérií. Čo je škoda, pretože práve tento seriál by si zaslúžil viac dielov. Je to jeden z tých typov seriálov s originálnym námetom a súrodencom Wachiwskim sa podarilo niečo neskutočné! Najobľúbenejšie postavy: Sun, Wolfgang, Will ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70-80% ... Multikulti mystery sci-fi vzťahová dráma. Mám také zmiešané pocity z tejto série. Jednotlivé postavy vrámci clusteru boli dostatočne zaujímavé a príbehy každej z nich tak isto. No čakal som viac z toho spojeného príbehu. Najviac oceňujem tú snahu spájať rôzne kultúry, náboženstvá, etniká, orientácie či spoločenské pomery do jedného a ukázať tak, že aj rozdielni ľudia si dokážu navzájom pomáhať. Hudba bola tiež mňamka. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadějně vypadající nápad a já čekal, k čemu to bude směřovat, a bohužel to směřovalo jen k nekonečným "hlubokomyslným" rozmluvám lidí z různých koutů světa (obdivuju producenty, že na to kývli poté, co se dozvěděli, že se bude každý dialog točit dvakrát - jednou v Koreji a podruhé v Keni, například). Zastřešující zápletka chatrná až žádná. Občasné akční scény byly fajn, ale od tvůrkyň Matrixu se to tak nějak očekává. Stejně tak byly skvělé všechny scény, kde se dlouho nemluvilo a jen hrála hudba (což je především zásluha autorů těch hudeb). Ale vše ostatní je jen průměr a po první sezoně končím. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná rehabilitácia Wachowských za Jupiter Ascending a je až k neuvereniu že na oboch projektoch sa podieľali tí istí tvorcovia. Sense8 sa na prvý pohľad tvári ako seriálová verzia Cloud Atlas a do istej miery ňou aj je (na réžii sa spolupodieľal Tom Tykwer, soundtrack Johnnyho Klimeka, Doo-na Bae v jednej z hlavných úloh), ale inak je, našťastie, dostatočne odlišný. Prelínanie rôznych svetov či kultúr tu hrá významnejšiu rolu a hoci si každá z postáv v prvom rade rieši svoj vlastný život, všetky sú ochotné kedykoľvek pomôcť svojim senzitívnym náprotivkom. V zásade jednoduchá a neobjavná myšlienka, že niečo ako rasové alebo náboženské rozdiely nemôžu brániť ľudskému spojeniu, dokáže zapôsobiť hlavne vďaka vynikajúcej réžii, skvelému obsadeniu, ale i scenáru, za ktorým stojí aj skúsený J. Michael Straczynski. Sense8 je skrátka seriálová udalosť, ktorá však svojou špecifickosťou určite nemôže sadnúť každému. Ale stále je to seriálová udalosť. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. SEZÓNA: Cítím v tom, jak skvěle asi premisa vypadá na papíře (páč Straczynski), televizní zpracování silného scénáře ale pekelně nudí. Pilotní epizoda namlsá šmrncovní mystery zápletkou a Wachowští na to stále mají, dalších osm částí se ale seriál točí v bludném kruhu. Katarze v ryze akčním heistovském finále žádná. Dlouho jsem neměl tak zmatečný pocit, že je každá další odkrytá hodina nämlich o tom samém. Charaktery zde absolutně neřeší, jak je možné, že "blázní", a jen se dokola sami sobě zjevují v empaticky vypjatých či stresových situacích, čímž se příběh v otázce sci-fi narace odmítá jakkoli posouvat kupředu. Takže tu na jednu stranu máme skvěle napsané a sympatické postavy, na té druhé ale opovážlivou dějovou stagnaci. Sense8 je chvályhodným televizním projektem plným gigantických scén hodných velkého plátna a často i dokáže pocitově rozložit - mrazení tu je hodně. Proč se však z principu zajímat o přirozeně líbivé postavy, které sice mají co hrát, jenže jim natahovany scénář zároveň svazuje ruce? Desetihodinové čekání na zázrak, který se nakonec nekoná. Tohle měl být dlouhý celovečerák, Atlas mraků miluju. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Ve vánočním speciálu  naráží Capheův společník na výměnu v hereckém obsazení, a to konkrétně: ''V poslední době mi přijdeš nějaký jiný, je to něco s obličejem?'' (TaNya_)
  • Natáčanie jednej z posledných scén na Islande bolo zdržané, kvôli potrebe väčšieho množstva snehu na horách. (DrSKusa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno