Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, Sense8 není naprosto dokonalý seriál, ale už jen za těch několik vydařených scén, za to dokonalé obsazení a výborné postavy si zaslouží plné hodnocení. Nejvíce mě zaujala postava Nomi, kterou Jamie Clayton navíc hraje tak přirozeně, že by si možná i zasloužila nominaci na Emmy. Ale ony jsou nakonec zajímavé všechny hlavní postavy, každá má něco do sebe. Jsem rád, že zas někde vidím Maxe Riemelta a Doonu Bae, které znám už delší dobu. Dvanáct dílů jsem zkoukl během dvou dnů a teď už jen budu doufat, že bude i druhá řada a my se dozvíme víc o Angelice a všem ostatním. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobľubujem seriály, ktoré nemajú jasne daný príbeh. Preto ma nezaujali HRDINOVIA a 4400 som tiež pomerne rýchlo prestal pozerať. Ale Sense8 je podobný prípad ako LOST. Perfektne natočené, výborne obsadené a jednotlivé osudy dobre vygradované. Wachowské sa konečne slobodne vybláznili pri erotike a diskotékach, a tu to pôsobí podstatne vhodnejšie, než v treťom MATRIXE. Takže minimálne po prvej sezóne nevadí, že príbehovo sa to až tak veľmi nehýbe... Ale Straczynski už v minulosti ukázal (BABYLON 5), že má zmysel pre seriálový príbeh na pozadí... ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ústřední téma je zajímavé a nosné, formálně (obrazově a hudebně především) úchvatné, herci sympatičtí... Bohužel je v těch dvanácti hodinách spousta vaty a laciného melodramatu (otázka vkusu, samozřejmě) a příliš mi to připomínalo kvazimystické eposy typu Lost a Heroes, aniž by to přišlo s něčím radikálně novým. Jako slušná zábava na dvě dlouhá víkendová odpoledne to poslouží, pokud ale nemáte času na zbyt, mohli byste si v dnešním seriálovém menu vybrat mnohem líp. 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kam sa na toto hrabe to, čo som od súrodencov zatiaľ videla. Už samotné príbehy všetkých zúčastnených sú zaujímavé a výborne stvárnené neopozeranými hereckými tvárami. Miestami je to chaotické a veľmi farebné. Nápad originálny, strhujúca atmosféra a hudba to všetko výborne doplnila. Tie skvelé reálie tomu dodávajú šmrnc a cestujete vlastne po celom svete. Ale prím tu určite hrajú tie prepojenia jednotlivých príbehov, ktoré neviete kedy prídu, ako sa budú vyvíjať, kde posunú danú osobu a ako skončia. Mňa to úplne pohltilo. Skvelé. Druhá séria nezaostáva za prvou, drží si rovnakú úroveň a sympatická osmička vás zabaví rovnako dobre ako v prvej. Muzika zase skvelá. Najväčší obľúbenci jednoznačne Wolfgang Bogdanow a Sun Bak. Zbohom! ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Ne že bych se nějak klepal nadšením při představě sdíleného vědomí, rád si svého démona hýčkám v koutku o samotě, ale Wachovští se po nějaké době ukázali v lepším světle. Aniž bych si lebedil v queer tématech, konečně se ukázal seriál, který není falešně prudérní (uříznout hlavu, ale ať není vidět bradavka), přes všechny případné apely se nevnucuje se svojí představou morálky, je akční, aniž dětinský a nechal mě na gauči usnout za celou dobu jenom jednou, a to jsem se hned po probuzení rychle vracel na místo, kde jsem ztratil nit. Navíc, a to nepovažuji za nepodstatné, tam hrají neokoukané, ale nikoli ošklivé tváře. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Na konci epizody zazní klavírní koncert č. 5 Es dur op. 73 „Císařský“ od Ludwiga van Beethovena v podání Alfreda Brendela, Bernarda Haitinka a Londýnské filharmonie. (Smth)
  • Natáčelo se v devíti různých městech a místech po celém světě (San Francisco, Chicago, Londýn, Iceland, Nairobi, Seoul, Berlin, Mexico City, Mumbai). (HelloNiky)

Reklama

Reklama