Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Atlas mraků rozvinutý do seriálové podoby, a místo několika časových linek tu je rozmístění postav v jednom čase po celém světě. Bratři Wachowští, teda sourozenci, vlastně sestry... přidají nezbytnou dávku LGBT propagandy, která tu ale oproti mnoha jiným seriálům nepůsobí nijak rušivě. Velmi podmanivá hudba od Johnnyho Klimeka je také velkým plus, stejně tak i sympaticky napsané postavy a originální hlavní příběh, který nenechá diváka chladným a podaří se mu ho udržet u obrazovky po celé dvě série. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ústřední téma je zajímavé a nosné, formálně (obrazově a hudebně především) úchvatné, herci sympatičtí... Bohužel je v těch dvanácti hodinách spousta vaty a laciného melodramatu (otázka vkusu, samozřejmě) a příliš mi to připomínalo kvazimystické eposy typu Lost a Heroes, aniž by to přišlo s něčím radikálně novým. Jako slušná zábava na dvě dlouhá víkendová odpoledne to poslouží, pokud ale nemáte času na zbyt, mohli byste si v dnešním seriálovém menu vybrat mnohem líp. 60% ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Co říct o seriálu sense8? Je to ohromný mix žánrů, který je pokroucen a částečně asi i svázán se světem bratrů, pardon sourozenců - přesněji řečeno sester Wachowských. Je to transgender-lesbian-gay-straight jízda se scénami více než odvážnými, celá zahalená do mysteriózního sci-fi hávu v dramatickém obalu. Vlastně ani nevím, proč se mi to tak líbilo - nejspíš ta ústřední osmice lidí měla něco do sebe a jejich netradiční vztah působil až překvapivě příjemně kamarádsky. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Kam sa na toto hrabe to, čo som od súrodencov zatiaľ videla. Už samotné príbehy všetkých zúčastnených sú zaujímavé a výborne stvárnené neopozeranými hereckými tvárami. Miestami je to chaotické a veľmi farebné. Nápad originálny, strhujúca atmosféra a hudba to všetko výborne doplnila. Tie skvelé reálie tomu dodávajú šmrnc a cestujete vlastne po celom svete. Ale prím tu určite hrajú tie prepojenia jednotlivých príbehov, ktoré neviete kedy prídu, ako sa budú vyvíjať, kde posunú danú osobu a ako skončia. Mňa to úplne pohltilo. Skvelé. Druhá séria nezaostáva za prvou, drží si rovnakú úroveň a sympatická osmička vás zabaví rovnako dobre ako v prvej. Muzika zase skvelá. Najväčší obľúbenci jednoznačne Wolfgang Bogdanow a Sun Bak. Zbohom! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Toho že jde natočit seriál bez děje mnohokrát využily nejrůznější telenovely, soap opery, Ulice a další hrůzy. Ale proč na tom proboha svezli Wachowští, to mi hlava nebere. Abych nekřivdil. On tam nějaký vývoj událostí snad i je. Ale reálně vede odnikud nikam a podobně jako u Jupiter Ascending se jedná spíše o výmluvu proč točit dál, než o stěžejní prvek kvůli kterému tohle všechno vzniklo. Kdo měl tu smůlu a protrpěl propadák sourozenecké dvojice, tak si u Sense8 zažije repete. Monotónní scénář a opájení se vlastní výjimečností znovu podráží nohy velice slibnému projektu. Jediná změna k lepšímu jsou postavy. Prakticky všichni jsou zajímaví a slušně zahraní, přesto bohužel vesměs necharismatičtí. U sledování mě drží jen těch několik vynikajících scén, kterých každý díl pár nabídne. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Na konci epizódy, keď Wolfgang (Max Riemalt) a Felix (Max Mauff) prechádzajú cez oslavujúce námestie, pomedzi nich prejde pár. Osoba s ružovými dredmi je režisérka Lana Wachowski. (Astonko)
  • Pre potreby natáčania mal štáb k dispozícii 3 verzie mikrobusu Van Damme. Jednu úplne novú, druhú čiastočne prestrieľanú guľkami a tretiu totálne zničenú. (DrSKusa)
  • Číslo, které dostala Sun (Doona Bae) ve vězení, je 773. 7+7+3=17. 1+7=8. Číslo 773 je také předvolba v Chicagu, ze kterého režiséři Andy a Lana Wachowski pocházejí. (HelloNiky)

Reklama

Reklama