Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (309)

kitano 

všechny recenze uživatele

Fantasticky stylove. Pribeh je zasadeny do postkatastrofickeho sveta buducnosti ktory spaja barokovu architekturu s modernymi technickymi moznostami, fantasy a dokonca aj western. Niekto by si pomyslel ze to musi byt riadny gulas. Opak je pravdov a vsetko funguje perfektne a vytvara tak jednu z naj efektivnejsich (a naj efektnejsich) filmovych mytologii. Fantasticky pribeh ktory nieje len o boji dobra a zla (aj ked vo filme dobro a zlo zdaleka nieje jednoznacne), ale zachadza omnoho dalej a rozvija neobvyklu lasku cloveka a upira. Ako som uz naznacil, film je uzasne stylovy. CI uz hlavny hrdina napol vampir-napol clovek zo svojou "hovoriacou rukou", ludsky lovci vampirov s roznorodymi bojovymi specializaciami (neda mi nespomenut cloveka ktory pomocou drogy dokaze zo seba vypustit akusi nadpozemsku bytost a je mi uprimne luto ze tejto skvelej postave nebol venovany vacsi priestor) , skvelo navrhnute demonicke bytosti, hromada hlasok, fantasticky anglicky dabing a vobec.....ma to gule!!!! A vsetko este umocnuje priam diabolsky skvela rucna animacia. V kazdom ohlade skutocny skvost. Tento film ma u mna aj tu pomyselnu siestu hviezdicku. A ak sa medzi vami najdu ludia ktory si oblubili akcnu hru Devil may cry, tak vedzte ze z tohto filmu sa s prepacenim poseriete....(10/10) ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Japonská anime verze původního Stokerova příběhu, ve které se mísí hned několik motivů a dějových prvků, si mě získala zejména díky vampýrské tematice a svým vskutku okázalým audiovizuálním zpracováním, které si zaslouží obdiv. Přišlo mi to jako mix výše zmíněného Draculy (nejvýraznější motivy: vztah mezi upírem a člověkem + vanhelsingovský hlavní hrdina) a postapokalyptického sci-fi (napadá mě jistá podobnost se Šíleným Maxem: občasný vzhled krajiny + honička mezi lovci a "monstry"). Musím ocenit fantazii tvůrců, kteří přenesli na plátno krásnou podívanou, a rovněž nesmím opomenout líbivý a nepřeslechnutelný hudební doprovod. Zkrátka solidně udělaný a netradičně pojmutý animák z japonské produkce, který mě sice nedostal tak moc jako taková Cesta do fantazie nebo Zámek v oblacích, nicméně i tak jde o velice kvalitní snímek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím nemohu moc posuzovat kvalitu jednotlivých japonských animáčů, protože jsem kromě Úpířího lovce D viděl jen Cestu do Fantazie. A ta se mi jevila přecejen o něco lépe. Každopádně tohle rovněž nebyla špatná podívaná. Hudba pulzující jako krev v žilách a konec dojemnější než jsem čekal. Přesto je zdejší hodnocení dost nadhodnocené. 70% ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Pôsobivé. Niet pochýb, že Japonci sú v tomto smere najlepší a najoriginálnejší. Animáciu vedia urobiť pekelne vymakanú. Síce tam chýba plastickosť, v ktorej sa Američania doslova utápajú, ale o to lepšie. Pre mňa určite. Milujem takýto typ animácie, najmä z Miyazakiho tvorby, a vedel by som ju pozerať dookola. Fascinuje ma akým spôsobom ju vedia spraviť, ako ju dokážu vnímať a divákovi excelentne naservírovať. Američania tí môžu ticho závidieť. Americká produkcia sem tam ročne niečo nové ponúkne, ale na japonskú animovanú filmografiu to nemá ani z ďaleka. Aj Vampire Hunter D patrí medzi najlepšiu animovanú tvorbu krajiny vychádzajúceho Slnka, ktorá ma ozbrojila skvelou animáciou, svižnou hudbou, ktorá dodávala filmu správne tempo a impulz, vizuálnym a efektným prevedením. Po prvej projekcií zatiaľ zostávam pri 4*, lebo toľko skvelých momentov, čo film ponúkol som nemohol naraz monitorovať. Možno druhá, určite druhá projekcia to u mňa už vytiahne na konečným 5*. 85% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama