Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (331)

VaHo odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo. Původně jsem chtěl napsat svůj dojem z filmu bez toho, že bych si z Babovřesek utahoval. Prostě to ale nejde. Není nic špatného, když vznikne nenáročná komedie pro nenáročné diváky. I taková ale musí být hlavně vtipná. Tohle vtipné není, tohle je tak trapné až z toho na vás jde úzkost. Nudné a bez jakéhokoliv zájmu vytvořit něco co zaujme nejen svou uječeností. Postavy jsou tak nesympatické a odpudivé karikatury, že jsem si představoval, že ta nejstarší bezzubá babička po svém letu na rogalu vytáhne ze zástěry kulomet a celou vesnici vystřílí. Z té barevné přeplácanosti, ukecanosti, kýčovitosti a nevtipnosti na mě šel třes. Když se sál smál v některých momentech (které asi měli být vtipné) tak jsem začínal pochybovat o svém zdraví. První polovina byla celkem dobrá, to ale jen do chvíle než jsem dojedl popcorn. Zbytek se stane v podstatě reklamou na jednu nejmenovanou cestovní kancelář. A závěr je jak z nějaké surrealistické noční můry. Už nikdy víc... ()

radaza odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě větší sračka, než jste doufali. V pominutí smyslů jsem se opět šel přesvědčit, jestli Troškovi nekřivdím. Dílo zakomplexovaného člověka, který úplně rezignoval na filmové řemeslo a úspěšně odnaučil hrát i herce, kteří už jinde ukázali, že hrát umějí, namixováním s neherci, kteří nikdy hrát nebudou umět. Děs, děs, děs. Ještě bych se rád k občasným nadšeným recenzím: Nemáte pocit, že se díváte na úplně jinou kategorii filmu, než je Vesničko má, středisková, Čtyři vraždy stačí, drahoušku nebo Pane, vy jste vdova? (snažil jsem se vybrat všeobecně oblíbené komedie). Když pominu naprostou stupiditu humoru, ten film vůbec nedrží pohromadě, je děsně zahraný, nastříhaný a hudba je jak od kolotočů. Může mi někdo z vás říct, jak přežil scénky s Lucií |Bílou ( a to ji mám docela rád)???? Vyrovnávání si osobních účtů s církví, šišlání, buranství, parodie cikánů naprosto mimo mísu (potkal Troška někdy nějakého cikána?), proti tomuhle jsou americké "buranské" komedie Fellini. Nedávno jsem viděl italskou Bláznivou komedii s Villagiem a Pozzetim. Proti tomuhle parádní film a to je hodně nízko posazená akční komedie. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tři, dva, jedna a hodnocení jde stále dolů. První díl mě překvapil, druhý se dal a třetí je už těžko snesitelný. Pár vtipů je bezvadných a vychází ze života (kachní nemoc - ... - ta je u nás taky!), ale oproti jedničce se to v Babovřeskách hemží spoustou zbytečných postav, které bez nějaké slušnější hlavní linie dostávají trestuhodně více a více prostoru. Polskýho faráře netřeba komentovat, ten musí přijít zbytečný asi každému. Horší je, že asi ta hlavní zápletka má stát na trojici místních ňoumů, kteří jsou příšerní herci a ani jedna scéna s nimi není vtipná. Já film dokoukal jen díky Kikinčukovi, Žilkový a Kotišovi, kteří oproti dvojce bohužel lehce ustoupili do pozadí. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Někde kolem osmičky už tu bude hrát jen rodina Kikinčukova. ;-) Viděno v televizi a snad by to bylo i na jednu hvězdičku za Lucku Bílou, pár vtípků a dokonce jednu humornou situaci (politická narážka). Jenže film je o babkách a velebníčcích. Zase. Troška to neustále stupňuje a v prvních sluncesenech stačilo, že babka běží, dnes už musí létat na padáku za vodním skútrem na moři... Už to nechci nikdy vidět. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Znovu rolička Bílé. Nová a pamětihodná postava "doktorky profesorky kandidátky věd" (skvělá Bebarová). Samotná myšlenka provdání se do dobré rodiny a vlastně prozření holek (těch mladých), co si to pověsily na krk za lemply, nebyla marná... Mínusy: ...ale moc plytká. Výlet do Turecka působil jen jako video z výletu štábu, nikoli jako součást filmu. A ještě nijak zvlášť vtipné video. Celkově nejslabší díl série. Hodnocení: 24%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)
  • Tereza Bebarová, jež ztvárnila Drahoslavu Dočistilovou, je v závěrečných titulcích uvedena jako „Nesmysl“. (rakovnik)
  • Filmový likér "Uršulum proti šakalům" ve skutečnosti neexistuje, nicméně režisér Troška je držitelem ochranné známky, aby se mohl podílet na případném zisku možného výrobce. (rakovnik)

Reklama

Reklama