Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

papushka 

všechny recenze uživatele

Je to milý, místy (smutně) vtipný, určitě to neurazí, ale naopak ani neohromí. Robert a Dev jsou naprosto skvělí, Zoë taky neni špatná, ač ji teda moc nemusim, jinak se ovšem žádný "wow" ani žádnej neočekávanej převrat nekonal. A jak jsem dodatečně zjistila, nemá to ani originální námět (remake německého filmu Vincent jede k moři). Nicméně doporučuju jako nenáročný film za účelem neefektivní prokrastinace. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Aj bych sáhnul k *****, je tam SAAB, je tam mladý (nebo starý? když se vrací více do minulosti) terminátor, ale přeci jen to ti mladí herci (hrají dobře, to nemohu říct) nedodáhli k věrohodnému ztvárnění, možná pár pokusů se Stanislavského metodou a hvězda by došla. Englar alheimsins nebo Inside I'm Dancing působí dokonaleji. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který mě skutečně bavil. Líbilo se mi, jak se herci zhostili svých rolí, líbilo se mi celkově tohle road movie a jsem rád, že se na různé nemoci upozorňuje cestou, která není nutně dramatická. Tohle mi sedlo a všichni tři hlavní mladí herci jsou naprosto úchvatní a uvěřitelní. Bavil jsem se a navíc to mělo i uvěřitelné emoce. Možná jsem se měl nejdříve podívat na originál, abych byl trochu objektivnější, ale tohle se mi líbilo. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Vyzní to blbě a jsem si toho fakt plně vědom, ale nejde to holt jinak: Robert Sheehan se pro tuhle roli doslova narodil. A smekám taky před zbytkem tvůrčího týmu za to, že z původně "vtipný" choroby postupem času uplácali chorobu "3D", pročež jsem se zpětně při pomyšlení na svý prvotní salvy smíchu decentně zastyděl. Prima netradiční road trip. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu začít jinak než: Německá verze byla lepší! Herci uvěřitelnější, příběh kompaktnější. Road movie tří lidí s velkými potížemi nepřináší přenesením do Ameriky nic nového. Legrační, že dva z nich hrajou Briti. ___ Ale vcelku to ujde. Ne zrovna k nadšenému juchání, ale usledovat se to dá v pohodě. SHRNUTÍ: I cesta může být cíl. Ale cílem může být i cíl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)

Reklama

Reklama