Reklama

Reklama

X+Y

  • Velká Británie X Plus Y (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nathan (Asa Butterfield) je matematický génius. Jenže jeho genialita mu brání v normálním životě. Má neustále problémy s okolím. Zejména je pořád v rozporu se svou matkou. Pod vedením nekonvenčního, anarchisticky vyhlížejícího učitele se přihlásí na Matematickou olympiádu, kde má soutěžit za Velkou Británii. Jenže jen cesta na soutěž mu přinese spoustu problémů k řešení. (Terva)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (92)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pekný filmový príbeh o nadanom chlapcovi, ktorý od mala mal rád vzory a vzorce. Tak trocha autista a introvert. Ktorý si nevedel matematicky vysvetliť ľudské city a cítenie. Až na konci filmu - na matematickej olympiáde. Herec Asa podal zaujímavý výkon. Naviac ku koncu bola krásna pesnička, čo dala u mňa filmu bod naviac. Jo a označenie v záhlaví filmu ako "komedia" nie je správne. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Z tohodle prcka se jednoujistojistě stane obrovská herecká ikona. Ch.Bale taky začínal takle zamlada a podívej se kde je teď. Tenhle prevít dokáže zahrát snad každou postavu. Tady se zhostil role autisty, jehož jediná zábava je matika (wau, to má někdo veselej život, co? :o) ). No a jak to tak na Světě bývá, tak pookřálo i autistovo srdce, respektive ho mladá rákoska nasměrovala krapet jiným směrem než jen matematickým. A tím směrem nebyla nic jiného nežli mocná čarodějka (pro jelita - láska :o) ). Průměrný dráma, ve kterým se toho moc nestane, ale kvůli tomu prckovi stojí za to vidět jednou za život. Jakej asi měli potom život? On - autista a matematickej mág, Ona - rákoska a matematická magička :o). ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na počty geniální, ale společensky až zaostalý "skoroautista" se kvalifikuje do britského týmu matematických olympioniků a v kroužku podobně postižených vrstevníků ostýchavě poznává pocity, které nedokáže popsat sebesložitějšími vzorečky. Skvěle zachycené (a atraktivně natočené) břímě vyloučeného života (nejenom něho samotného, ale i jeho rodiny - matky) s velikým nadáním (= darem i prokletím) se bohužel v závěru zjednoduší do slaďoučké teen romantiky, navádějící hlavní postavu do bezpečné zóny konformních, uvědomělých citů. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad tým zamyslím, napadajú ma iba samé zápory: 1.britský prízvuk vo filmoch ma rozptyľuje a irituje, 2. prišlo mi to ako citové vydieranie, 3. skoro som sa v tom mori klišé utopil a 4. už ten chlapec sám bol otravný a keď boli dvaja.... Vo svetle týchto faktov sa mi javí tých 40%, ako nadhodnocovanie. Je pravdepodobné, že Američania by túto látku natočili tak, že by som híkal pod návalom emócii. Veď už z mnohých priemerných predlôh natočili výborné filmy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE V POŘÁDKU BÝT DIVNÝ. POKUĎ JSI NADANÝ…“ /// Nathan je génius, kterýmu svět rozumu a racionality moc neříká. Logicky se tak jednoho dne sejde s vostatníma podobnejma parchantama, aby hloupýmu zbytku obyvatelstva ukázali, jak to chodí na takový matematický olympiádě. Aby to nebylo pro ty, co neuměj počítat nudný, fláknou do toho pár flashbacků, kterak s taťkou… (než natáhl bačkory, samozřejmě). A aby tý srandy nebylo málo, trpí jeho geniální učitel roztroušenou sklérózou. Takže se tlemím od začátku dokonce. Třeba když si pohrávaj s Goldbachovou hypotézou. Naštěstí je tady normální čínská holka, která ukazuje, že bejt chytrej neznamená bejt dement (zase jsou ty kurvy šikmooký vo kus dál!). A tak se spolu sbližujou a to přináší spoustu prostoru k zívání, protože to tempo není nikterak vražedný. Řek bych, že chtěli vytvořit takovej matematickej sportovní film, ale vyklubalo se z toho drama o hledání vzorců pro schopnosti něco cejtit. A když prej něco cejtíte (ponožky se do toho nepočítaj!), tak zjistíte, že život (často) nedává smysl. Hmm, to by si jeden hubu rozerval! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se slezou chytrý hlavy, patřím k těm průměrným (u vás v ghettu? Tak to si stříkneš do plátna!). 2.) Všechno musí vypadat symetricky (místnost, jídlo, holka…). 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Anglii převážně v Sheffieldu a dále na Tchaj-wanu. (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 5. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama